Neler Yeni

R5 3600 4.4 Ghz AIDA64 Extreme Test Sonucu ve Overlock

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
Arkadaşlar geçen soğutucu aldım. İşlemciye ayar yapmak istiyorum ama bir türlü ayar yapamıyorum. CPB ve PBO dedikleri şey var onu açıyorum maksimum verim için ama işlemci 1.35 volt falan veriyor. Yani ben stok soğutucu ile zaten 1.175 volt 4.2 ghz alıyordum. Benim istediğim ayar işlemci 4.2 çalışsın tam yükte fakat boştayken frekans da voltaj da düşsün gereksiz yere 1.30 volt vermesin.
Voltaj ayarlarından offset mode yapıyorum voltaj düşsün diye yok olmuyor oto modda hep yüksek voltaj veriyor.

Yok mu işlemciden anlayan birisi? O kadar soğutucuya para verdim bari karşılığını alayım dedim. İleride işlemci yükselteceğim ama şimdi değil. Şuan sadece PBO açık şekilde maks 1.25 volt versin, boştayken voltaj değerlerim 1.00 civarı olsun istiyorum. Silikon kalitem GOLD, soğutucumda(thermalright peerless assassin 120) bu ayarları yapmaya müsait. Lütfen artık bu konulardan anlayan birisi yardımcı olabilir mi? 2 gündür ayar çekiyorum zırt pırt artık sıkıldım.

Ek not: Ryzen 5000 ve üstü serisinde curve optimizer ayarı ile boştayken 0.30 volt kadar düşürebiliyorsun. Benim işlemcimde desteklemediği için bu ayarı arıyorum. Offset mode ile sabit 3600 mhz frekansda çalışıyor.

Bende en sonunda 4.4 Ghz 1.25v verdim test sonucum da böyle;
1732909928469.png

Son düzenleme:

ThE LoSt

80+ Gold
Arkadaşlar geçen soğutucu aldım. İşlemciye ayar yapmak istiyorum ama bir türlü ayar yapamıyorum. CPB ve PBO dedikleri şey var onu açıyorum maksimum verim için ama işlemci 1.35 volt falan veriyor. Yani ben stok soğutucu ile zaten 1.175 volt 4.2 ghz alıyordum. Benim istediğim ayar işlemci 4.2 çalışsın tam yükte fakat boştayken frekans da voltaj da düşsün gereksiz yere 1.30 volt vermesin.
Voltaj ayarlarından offset mode yapıyorum voltaj düşsün diye yok olmuyor oto modda hep yüksek voltaj veriyor.

Yok mu işlemciden anlayan birisi? O kadar soğutucuya para verdim bari karşılığını alayım dedim. İleride işlemci yükselteceğim ama şimdi değil. Şuan sadece PBO açık şekilde maks 1.25 volt versin, boştayken voltaj değerlerim 1.00 civarı olsun istiyorum. Silikon kalitem GOLD, soğutucumda(thermalright peerless assassin 120) bu ayarları yapmaya müsait. Lütfen artık bu konulardan anlayan birisi yardımcı olabilir mi? 2 gündür ayar çekiyorum zırt pırt artık sıkıldım.

Ek not: Ryzen 5000 ve üstü serisinde curve optimizer ayarı ile boştayken 0.30 volt kadar düşürebiliyorsun. Benim işlemcimde desteklemediği için bu ayarı arıyorum. Offset mode ile sabit 3600 mhz frekansda çalışıyor.

Bende en sonunda 4.4 Ghz 1.25v verdim test sonucum da böyle;
Alıntıyı görüntüle
r23 koşuları ne durumda ?

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
r23 koşuları ne durumda ?
4.3 ghz 1.180 volt offset volt yaptım. R23 application error hatası veriyor. AIDA64 testi yapılıyor 10 dk boyunca. Ayrıca dün cs2 oynadım bu ayarlarla sıkıntı olmadı. Sıcaklık 45 dereceyi geçmedi.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
@ThE LoSt şimdi offset positive değerini 0.07 v yapıp R23 testini yapabildim.
9442 puan 4.3 ghz 1.180 volt

1732972321804.png

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal
pbo açınca curve optimizer seçeneğini bulup negatif offset seçeneğini seçip artık hangi değerde stabilse ayarlaman lazım. voltajı kısıp frekansı tutan o.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
pbo açınca curve optimizer seçeneğini bulup negatif offset seçeneğini seçip artık hangi değerde stabilse ayarlaman lazım. voltajı kısıp frekansı tutan o.
İlk önce onu aramıştım aslında 1-2 saat boyunca onu aramakla uğraştım. Ryzen 5000 serisi ve üstünde var curve optimizer seçeneği, benim işlemci R5 3600 desteklemiyor. O özelliğin ismi de PBO2 diye geçiyor.

ThE LoSt

80+ Gold

Ekler

• asdadsda.png
    asdadsda.png
    898.6 KB · Hit: 11

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
4.4ghz 1.20v lik BF2010SUS kodlu yeni nesil 3600 işlemcim vakti zamanında alttaki skorları alıyordu puanınız bir tık düşük.
Ben offset moduyla açtım ondan sanırım. Birkaç daha kurcaladım ondam oldu galiba. Sizin ayarlar neydi zamanında? Override modda sabit frekans mı verdiniz, CBP, PBO açık mıydo o detayları verirseniz denerim bir. Bir de önceliğim düşük voltaj.
Bir de hangi soğutucu ile yapınız?

ThE LoSt

80+ Gold
Ben offset moduyla açtım ondan sanırım. Birkaç daha kurcaladım ondam oldu galiba. Sizin ayarlar neydi zamanında? Override modda sabit frekans mı verdiniz, CBP, PBO açık mıydo o detayları verirseniz denerim bir. Bir de önceliğim düşük voltaj.
Bir de hangi soğutucu ile yapınız?
240mm lik sıvı soğutmam vardı o zamanlarda manuel olarak bios dan ''all core'' şeklinde pbo vs kapalıydı

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
240mm lik sıvı soğutmam vardı o zamanlarda manuel olarak bios dan ''all core'' şeklinde pbo vs kapalıydı
Ben de tekrar denerim müsait zamanda. Dediklerinizi deneyip 4.4 üzerinden deneyim bir. Sonucu paylaşırım.

Top Bottom