R5 3600 ısınma sorunu

Rockmen35

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar öncelikle sistemi alalı 2 hafta oldu ve sadece oyun oynayarak test edebildim. Anakartım gigabyte b450m s2h v2, r6 oynarken rivada gördüğüm değerler beni korkuttu çünkü işlemcim 6 saatlik bi oyun sonunda 85° gördü ardında undervolt ayarlarıyla düzeleceğini öğrendim fakat biosta bu işlemleri yapmaktan korktum ve şöyle kendim deneyerek bir sonuca ulaştım
Yaptıklarım
1.core performance bost kapattım
2.fan ayarlarını tam hıza aldım
Diğer işlemleri voltaj girme gibi işlemlerden korktum ve şuanda r6 %91 kullanımda 63° geçmiyorum bu konuda bilgili birisi değilim uzun vadede bir sorun olurmu yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum işlmecin %75 yeni seri işlemcidir.
İlk bios defoult ayarlarına getir
2.adım xpm aç sadece ramlerin degerlerini ayarlar
3. adım işlemcini Ghz Ratio kısmını 4.2 yaz enterla
aşağıda cpu vcore kısmı var orayı overrida yap alta sekme acılcak orayı 1.250v yz enterla kaydet cık.

CPB'yi kapatın. Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Kasanız nedir?
Cbp kapattım yazdığım gibi kasam rampage hero
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum işlmecin %75 yeni seri işlemcidir.
İlk bios defoult ayarlarına getir
2.adım xpm aç sadece ramlerin degerlerini ayarlar
3. adım işlemcini Ghz Ratio kısmını 4.2 yaz enterla
aşağıda cpu vcore kısmı var orayı overrida yap alta sekme acılcak orayı 1.250v yz enterla kaydet cık.
1. Ve 2. Adımları yaptım fakat voltaj olarak auto 1.225v veriyor ghz 3.6 şuan arttırmalımıyım

Son düzenleme:
Cbp kapattım yazdığım gibi kasam rampage hero
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1. Ve 2. Adımları yaptım fakat voltaj olarak auto 1.225v veriyor ghz 3.6 şuan arttırmalımıyım
sen 4.2ghz sabitle voltaj olarak 1.250sabit ver sorun olmaz. sen bunu yap masa üstünden bişiler daha yaptırcam sana.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,539
Üyeler
195,659
Son üye
Ajenovic
Geri