Neler Yeni

Yardım R5 3600 nasıl soğutulur?

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
yunus
ASUS TUF B450M PRO S anakart ile r5 3600 kullanıyorum, gametech hd 2.0 ile soğutmaya çalışıyorum, cbp açık oyunlarda 75 derece ile çalışıyor UC olmadan sıcaklık düşürmek istiyorum BIOS ayarlarına hakimim, performans kaybı olmadan sıcaklığı nasıl düşürebilirim?

DisastrousTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Nurullah Atlı
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Oyun. İkinci El, Matematik
Instagram
https://www.instagram.com/nurullah_atl
Steam
https://steamcommunity.com/id/disastroustr
Twitter
nurullah6152
Facebook
1000009873
Discord
Psyco6152#8468
zamanında ben de kullanmıştım bu işlemciyi fazla ısındığı için fps drop yiyordum bios ayarlarından oc ayarlarım kapalıydı A serisi olduğu için oc ayarından frekans düşürme yapacaktım yapamadım onun yerine turbo boost u kapattım 0.6 mhz lik bir kayıp ile oynadım sende ayarlar açıktır direk 0.2 ya da 0.3 mhz düşürürsen işlemci hızını çok rahatlayacaktır işlemci ve performans kaybı olmasın demişsin ama illaki olucaktır ama çok çok çok az bir performans düşüşü yaşarsın ben 0.6 lık bir kayıp ile bile çok büyük bir performans düşüşü yaşamamıştım ve sıcaklıklar fena düşüyor bir dene derim

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Hwinfo ile oyunlarda kaç watt çekiyor bakabilir misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
yunus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
zamanında ben de kullanmıştım bu işlemciyi fazla ısındığı için fps drop yiyordum bios ayarlarından oc ayarlarım kapalıydı A serisi olduğu için oc ayarından frekans düşürme yapacaktım yapamadım onun yerine turbo boost u kapattım 0.6 mhz lik bir kayıp ile oynadım sende ayarlar açıktır direk 0.2 ya da 0.3 mhz düşürürsen işlemci hızını çok rahatlayacaktır işlemci ve performans kaybı olmasın demişsin ama illaki olucaktır ama çok çok çok az bir performans düşüşü yaşarsın ben 0.6 lık bir kayıp ile bile çok büyük bir performans düşüşü yaşamamıştım ve sıcaklıklar fena düşüyor bir dene derim
bende tuhaf olanı safe ayarda cpu z tekli çekirdek 509 çoklu çekirdek 4100 puan iken bende 3900 ve 480 puan alıyor 4.2 ghz ile ama 4.4 ghz yaptığımda ise safe performansı veriyor ayrıca işlemci golden sample
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hwinfo ile oyunlarda kaç watt çekiyor bakabilir misin?
55 ile 65w arası dolanıyor

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,802
İsim
Hacı
Undervolt + Kule tipi soğutucu.

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
Cooler Master MA410P kullanıyorum imzadaki overclockla 60-70 derece arasında çok rahat tam yük

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
hocam cpu z skorunu paylaşabilirmisin?
4400 falan olması lazım. Tekrar yapıp atayım

1687072615315.png
;
Pek güzel oc yaptığım söylenemez muhtemelen daha yükselir performansı ama bana bu yetti

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
yunus
4400 falan olması lazım. Tekrar yapıp atayım

Alıntıyı görüntüle;
Pek güzel oc yaptığım söylenemez muhtemelen daha yükselir performansı ama bana bu yetti
hocam bendekide aynı skor ama ilk başta bu skoru verip ardından düşüşe geçiyor skorum fakat sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor testlerde

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
735
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter