Neler Yeni

R5 3600 ve 6600xt darboğaz sorunu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Yok hocam etkisi olmaz. Overclock performans artışı sağlar. Eksiside parçaların ömürlerinden birazcık kısar. Bilinçsiz ve kötü Overclock yaparsanda parçalara zarar verirsin. Birde kullanılan elektrik miktarı artıcağından birazda olsa elektrik faturasının fiyatı artabilir.
Peki overclok yapmasam bu şartlarda normal mi değerler? dediğim gibi işlemci ara ara 80 82 lere çıkıp tekrar 70 lerde seyrediyor

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Peki overclok yapmasam bu şartlarda normal mi değerler? dediğim gibi işlemci ara ara 80 82 lere çıkıp tekrar 70 lerde seyrediyor
Evet normal genel olarak hocam. İşlemcinin %100 kullanılmasını istemezsin zaten. bu da darboğaz demektir. fakat ekran kartlarında böyle bir şey söz konusu değil. %60-%85 arası işlemci kullanımı %90+ üstü GPU kullanımı yüksek güç isteyen oyunlar için idealdir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi valorant gibi küçük bir oyun oynuyorsan kullanım değerleri farketmeksizin fpsden tatminsen sorun yok demektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Evet normal genel olarak hocam. İşlemcinin %100 kullanılmasını istemezsin zaten. bu da darboğaz demektir. fakat ekran kartlarında böyle bir şey söz konusu değil. %60-%85 arası işlemci kullanımı %90+ üstü GPU kullanımı yüksek güç isteyen oyunlar için idealdir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi valorant gibi küçük bir oyun oynuyorsan kullanım değerleri farketmeksizin fpsden tatminsen sorun yok demektir.
valorantta tatmin edici değerleri alıyorum. diğer oyunları merak etmiştim teşekkür ederim.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Aynı oyunda aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım. Normalde o işlemcinin o ekran kartına darboğaz yapmaması lazım ki zaten diğer oyunlarda deneseniz darboğaz yaşamazsınız. Çözüme gelecek olursak. Ben RAM'imi çift kanal yaptığımda çözmüştüm ancak başka bir çözüm yolu var mıdır bilmiyorum. Oyun optimizasyon olarak rezil durumda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Aynı oyunda aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım. Normalde o işlemcinin o ekran kartına darboğaz yapmaması lazım ki zaten diğer oyunlarda deneseniz darboğaz yaşamazsınız. Çözüme gelecek olursak. Ben RAM'imi çift kanal yaptığımda çözmüştüm ancak başka bir çözüm yolu var mıdır bilmiyorum. Oyun optimizasyon olarak rezil durumda.
oyun kaynaklı evet maalesef ben de şimdi bunu fark ettim.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar