Neler Yeni

R5 5500 ISI DEĞERLERİ NORMAL MI?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Herkesin sistemi, oda sıcaklığı ve girdiği test ettiği durumlar aynı değil. Onda düşük sende yüksek olması normaldir. Sıcaklığın fena değil.
kötü maalesef evet test ortamına göre değişsede aşağı yukarı 30 derece oynaması anormal 5 bilemediniz 10 derece hadi taş çatlasın 15 derece oynar ama 30 derecede fazla

heraishere

80+ Bronze
Fan ayarından sonra ısı ciddi oranda düştü. Bir kaç ay böyle idare etsin beni. Küle tipi sogutma + 2x120mm fan daha eklerim kasaya. Ve amdnin sürdüğü stok macun bana çok kati geldi. Sizin de öyle miydi? Fani takanda maçına baktım da normal termal macun gibi ele falan bulaşmıyordu. Kürü gibiydi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kötü maalesef evet test ortamına göre değişsede aşağı yukarı 30 derece oynaması anormal 5 bilemediniz 10 derece hadi taş çatlasın 15 derece oynar ama 30 derecede fazla
Şu anda 80 dereceyi geçmiyor testte.

Ben en çok ekran kartından korkuyordum çünkü herkes sogutma sistemi kötü olan bir kart olduğunu söylüyordu. Furmark testinde de oyunlarda da 60 dereceyi hiç geçmiyor kart. Islemci çok anormal geldi.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Fan ayarından sonra ısı ciddi oranda düştü. Bir kaç ay böyle idare etsin beni. Küle tipi sogutma + 2x120mm fan daha eklerim kasaya. Ve amdnin sürdüğü stok macun bana çok kati geldi. Sizin de öyle miydi? Fani takanda maçına baktım da normal termal macun gibi ele falan bulaşmıyordu. Kürü gibiydi.

Şu anda 80 dereceyi geçmiyor testte.
ortamı biraz havalandırabilirseniz biraz daha düşebilir

heraishere

80+ Bronze

Bünyamina

80+ Platinum
5 5500 50 derecede yükte çalışmıyor. 30 derece fark yok saçma mantıksız konuşmayın lütfen. Fark olması normal. Yükte zaten 65 70 dereceleri gören bir işlemci. Arkadaşın bir sürü etkeni vardır. 80 görmesi ya da biraz altında kalması normal. Boştaki değeri görüp ya da yük binmeyen oyunlarda testlerdeki dereceleri bakıp yorum yapıp doğrusu bu gibi konuşmayın. Biraz bilgi sahibi olup konuşun.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
5 5500 50 derecede yükte çalışmıyor. 30 derece fark yok saçma mantıksız konuşmayın lütfen. Fark olması normal. Yükte zaten 65 70 dereceleri gören bir işlemci arkadaşın bir sürü etkeni vardır. 80 görmesi ya da biraz altında kalması normal. Boştaki değeri görüp ya da yük binmeyen oyunlarda testlerdeki dereceleri bakıp yorum yapıp doğrusu bu gibi konuşmayın. Biraz bilgi sahibi olup konuşun.
95 derece görüyormuş en başta bu sıcaklık için yorumu yaptım 80 derece elbette fena değil

Bünyamina

80+ Platinum

heraishere

80+ Bronze
10 dakikalık testte maksimum 81 derece. The last of usta fan ayarı yapmadan önce 81 dereceydi işlemci. Şimdi testini yapip sıcaklık değişimini yazarım buray hocam.

heraishere

80+ Bronze
Son ayarlardan sonra DLSS ve VSYNC kapalı bir şekilde işlemci 2600 rpm 80 derece. Ekran kartı 1200 rpm 65 derecede çalışıyor The Last Of Us oyununda. Degerler oda sicakligini hesaba katinca pekte fazla degil. Odam su an 28 derece.

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
ibrahim
Stok fan ne yazık ki yetersiz. Biran önce kule tipi alın. Sıvı soğutma bulaşmayın değmez

10 dakikalık testte maksimum 81 derece. The last of usta fan ayarı yapmadan önce 81 dereceydi işlemci. Şimdi testini yapip sıcaklık değişimini yazarım buray hocam.
Oynadığınız oyun CPU baya yük bindiriyor çok normal o değerlere çıkması. Oda azıcık biraz sıcaksa tamam geçmiş olsun. Rahatlıkla görür

heraishere

80+ Bronze
Stok fan ne yazık ki yetersiz. Biran önce kule tipi alın. Sıvı soğutma bulaşmayın değmez

Oynadığınız oyun CPU baya yük bindiriyor çok normal o değerlere çıkması. Oda azıcık biraz sıcaksa tamam geçmiş olsun. Rahatlıkla görür
Evet oda gerçekten sıcak. Ve last of us optimizasyonu da kötü. Bazı arkadaşlar 66 derecede falan oyun oynadığını söylüyor. Nasıl stok fanla o değeri almışlar anlayamıyorum.

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
ibrahim
Evet oda gerçekten sıcak. Ve last of us optimizasyonu da kötü. Bazı arkadaşlar 66 derecede falan oyun oynadığını söylüyor. Nasıl stok fanla o değeri almışlar anlayamıyorum.
66 derece ile stok fan olduğunu sanmıyorum kule tipi vardır kesin yada odası buz gibidir

Oynadığın oyun konsoldan port olduğundan düzgün verimli çalışmıyor

heraishere

80+ Bronze
66 derece ile stok fan olduğunu sanmıyorum kule tipi vardır kesin yada odası buz gibidir

Oynadığın oyun konsoldan port olduğundan düzgün verimli çalışmıyor
Evet hocam bende öyle tahmin ediyorum teşekkürler yardımlarınız için.

Top Bottom