Çözüldü✓ R5 5600 BİOS'A GİRMİYOR

Nakerosu

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba
Elimde R5 5600 ve B450M-A PRO MAX mevcuttur. Dün Chipset driver güncelleme yaptım(AMD kendi sitesinde) sonra yeniden başlatınca PC sapıttı. BIOS'a girmiyor ama BOOT ediyor yani Windows da sıkıntı yok. Elimde 1600 AF var onunla denediğimde BIOS'a giriyor sıkıntısız.
Denediklerim:
1-BIOS sıfırlandı.
2-BIOS başka sürümler denendi.
3-Chipset sürücü kaldırıldı veya başka sürüm denendi.
4-Format atıldı.
5-Anakartı boydan aşağı yağsız kontak sprey ile temizledim.

Ne yapsam sorunu çözemedim. Uzun sürece siyah ekran da kalıp sonra windows geliyor.
Başka ne yapmam lazım?

performans değerleri nasıl ? bir sorun var mı ?

performans değerleri nasıl ? bir sorun var mı ?
Şu an 1600 AF takılı. Diğer parçaları test ediyorum da. Şimdi tekrar takıp deneyim. Ve test edecek oyunum da yok format atıldığı için başka önerin var mı?

ramleri birini söküp birini takmayı, slot değiştirmeyi, bilgisayar açılırken klavye monitör hariç herşeyi sökmeyi, ek pcie aygıtınız var ise onları sökmeyi ve biosa girmek için takılı diskleri sökmeyi deneyin

ramleri birini söküp birini takmayı, slot değiştirmeyi, bilgisayar açılırken klavye monitör hariç herşeyi sökmeyi, ek pcie aygıtınız var ise onları sökmeyi ve biosa girmek için takılı diskleri sökmeyi deneyin
Onları da denedim bir sonuç alamadım maalesef.

o zaman bir performansına bakın işlemcide sorun var mı yok mu bir bakalım

o zaman bir performansına bakın işlemcide sorun var mı yok mu bir bakalım
Minecraft denedim ama absürt hatalar alıyorum. OpenGL 1282 ve 1000 şeklinde. FPS'de sorun göremedim gibi. Görüntü birbirine giriyor ve RAM kullanımı arşaya çıkıyor. Sebebi nedir?

hocam biosa girin 1600 ile, fast bootu kapatın csm açıksa kapalı kapalıysa açık yapın, boot mode legacy + uefi veya sadece uefi, Init Display First yani ekran çıkışını pcie seçin kaydedin ve 5600 ile deneyin
bu ayarları internetten bakarak bulup yapmayı deneyin

hocam biosa girin 1600 ile, fast bootu kapatın csm açıksa kapalı kapalıysa açık yapın, boot mode legacy + uefi veya sadece uefi, Init Display First yani ekran çıkışını pcie seçin kaydedin ve 5600 ile deneyin
bu ayarları internetten bakarak bulup yapmayı deneyin
Bu anakartta fast mode ayarı yok maalesef. Ki zaten 1600 AF de anakart logosu geliyor. Diğerleri bakayım. CSM dediğiniz TPM mı?

Sorun halen devam ediyor. Değişen bir şey yok. İşlemci mi bozuldu acaba?

Minecraft denedim. Ayarlar full ve 2k da test ettim. FPS değerlerinde sorun yok. Hala anlayamamış değilim.

Ekler

• 55.PNG
    55.PNG
    157.6 KB · Hit: 22
  • 543.PNG
    543.PNG
    1.4 MB · Hit: 18
4 tane chipset sürümü denedim sonuç gene aynı.

hocam display hatası olabilir, kusura bakmayın bende kendi bilgisayarımı takıp sökmekle uğraşıyordum meşguldüm, farklı monitör veya televizyon ile deneyebilir misiniz ?

birde biosa windows ile girmeyi deneyebilir misiniz ? shifte basılı tutarken yeniden başlata tıklayıp sorun giderme girin, gelişmiş seçenekler ve orda uefi veya biosla ilgili bir şey olcak kurcalayıp bulabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,293
Üyeler
187,311
Son üye
zampilasso
Geri