Neler Yeni

Çözüldü✓ R5 5600 BİOS'A GİRMİYOR

Merhaba
Elimde R5 5600 ve B450M-A PRO MAX mevcuttur. Dün Chipset driver güncelleme yaptım(AMD kendi sitesinde) sonra yeniden başlatınca PC sapıttı. BIOS'a girmiyor ama BOOT ediyor yani Windows da sıkıntı yok. Elimde 1600 AF var onunla denediğimde BIOS'a giriyor sıkıntısız.
Denediklerim:
1-BIOS sıfırlandı.
2-BIOS başka sürümler denendi.
3-Chipset sürücü kaldırıldı veya başka sürüm denendi.
4-Format atıldı.
5-Anakartı boydan aşağı yağsız kontak sprey ile temizledim.

Ne yapsam sorunu çözemedim. Uzun sürece siyah ekran da kalıp sonra windows geliyor.
Başka ne yapmam lazım?
XMP açıksa 1600Af takılıyken kapatın, 5600 ü takıp tekrar açmayı deneyin veya elle değer girin, bende 3600 varken xmp açtığımda çakışma yapmıştı daha önce, belki benzer bir durum sizde de yaşanıyordur.

Nakerosu

80+
XMP açıksa 1600Af takılıyken kapatın, 5600 ü takıp tekrar açmayı deneyin veya elle değer girin, bende 3600 varken xmp açtığımda çakışma yapmıştı daha önce, belki benzer bir durum sizde de yaşanıyordur.
Hocam dediğim gibi BIOS sıfırlandı. XMP açık değil. Ki zaten 1600 AF ile BIOS'a girdiğimde XMP kapalıydı.

Nakerosu

80+
Şu an kullandığım monitör HDMI girişli. Başka kablo falan kullansam fark eder mi?
Olabilir, buna neyin sebep olduğunu bilmediğimiz için deneme-yanılma şeklinde çözmeye çalışıyorsunuz zaten mecburen, elinizde varsa başka kablo HDMI veya Display Port takıp deneyin derim.

Nakerosu

80+
Olabilir, buna neyin sebep olduğunu bilmediğimiz için deneme-yanılma şeklinde çözmeye çalışıyorsunuz zaten mecburen, elinizde varsa başka kablo HDMI veya Display Port takıp deneyin derim.
Elimde ki R9 380 taktım ve BIOS geldi.

Ekler

• IMG_20250407_193954.jpg
    IMG_20250407_193954.jpg
    3.5 MB · Hit: 3

emel06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
emel çetinşahin
Eğer anakartta BIOS Flashback özelliği varsa bu yöntemi kullanıp BIOS'u yeniden yüklemeyi deneyebilirsin bu özellik işlemciye ihtiyaç duymadan BIOS'u güncelleyebilmeni sağlar yada Teknoloji destek hattı nı arayabilirsin hemen yardımcı oluyorlar

Nakerosu

80+
Eğer anakartta BIOS Flashback özelliği varsa bu yöntemi kullanıp BIOS'u yeniden yüklemeyi deneyebilirsin bu özellik işlemciye ihtiyaç duymadan BIOS'u güncelleyebilmeni sağlar yada Teknoloji destek hattı nı arayabilirsin hemen yardımcı oluyorlar
Yardımın için teşekkürler ama sorun çözüldü. Ve dediklerinizi yapmıştım zaten. Sorunu çözen ekran kartı mı kablo mu bilemem ikisini de değiştirdim çünkü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,891
Üyeler
171,663
Son üye
ll4z
Top Bottom