Neler Yeni

r5 5600 işlemci cayır cayır yanıyor (yardım edin!)

GLOrdY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emirhan Mayda
İtopyadan aldığım DA-G7 hazır sistemin 1. haftasında işlemci valorantın ana menüsünde (msi afterburner uygulaması ile) 105 dereceleri görüyor ardından bilgisayar kendini kapatıyor hemen. Yaptığım tek şey nvidia experience ile amd chipset güncellemeleri başka hiçbir şey yapmadım. İnternette işlemci kullanımını düşürerek sorun çözümü gösteriyorlar ama ilk hafta gıcır gıcır çalışan işlemci niye şimdi ısınıyor ve gücünü azaltmam gerekiyor o yüzden yapmadım.
Stok fanını kullanıyorum. Uygun bir şekilde sorunumu çözene maddi olarak makul seviyede yardımcı olucam şimdiden teşekkür ederim.

Farway

80+ Silver
Dostum ryzen 600 serileri yani 2600'de de 3600'de, 5600'de ısınıyor ne hikmetse ve stok fan 3600 ile 5600'e ayarlama yapmadan yetmiyor, şimdi yapman gereken şey ya bir soğutucu alacaksın, ya da Undervolt işlemi uygulayarak sıcaklıkları kontrol altına alacaksın. Undervolt işlemi güç kesme değil voltajı stabil hale getirip işlemciyi de bir düzende çalıştırır yani zararlı değil yararlı bir işlemdir. İnternetten bakarak yapabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Mahsun Mücahit Sürdem
Kaliteli termal macun kullanırsanız max 70 derece de stok fan ile kullanabilirsiniz. Burada ki yorumlar aldırış etmeyin. Size 5600 ve stok fan ile test videosu gönderebilirim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ekleyelim 5600X bile stok fan ile kullanılabilir. Gereksiz para harcamaya gerek yok. 200 TL verip kaliteli bir macun ile bu işi çözersiniz. Aksini iddia edenler ile bahse girebiliriz 1 adet işlemcisine.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,591
İsim
ismail
hayır ama ilk hafta işlemci ısınmasından dolayı bilgisayar kendini kapatmıyordu yani bu dediğim şey bir anlık oldu ama ne olduğunu bilmiyorum yaptığım şeyleri zaten başta da yazdım ve benim merak ettiğim 200 300 kişi benim gibi bu sistemi aldı ama benim gibi işlemci ısınması sorunu yaşayan olmamış ve 1 haftada yoktu hiç bir şey bir anda macun veya stok fan zarar mı gördü??

ideali 65 75 arasıymış kaç fps alıyor bu arada ?

1 hafta sonra mı yerinden oynuyor fan ? ilk hafta hiçbir şeyi yoktu aynı yerinde duruyor kasa
Fan alacaksın o zaman? Bilgisayarı ne şartlarda kullandığını biz değil sen bileceksin.Yerinden oynamadıysa ya gücünü kısarsın yada fan satın alırsın.Ek olarak arka planda işlemciyi kullanan uygulama var mı yok mu onu kontrol edersin.Gerekli cevaplar zaten verilmiş.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,323
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
6 Aydır macunu değişmeyen R5 5600 + 3070'li sistem oyunda maksimum 67 derece anlık gördü, ortalama 63 derece. 5+ işlemci kullanım 90+'ları görüyor diyenler nerede yanlış yaptıklarını düşünsün. Bu işlemci 75w kadar güç çekebiliyor maksimum olması gereken sıcaklık 72-73. Curv + PBO ayarları ve giriş seviye bir kule tipi soğutucu ile 55 dereye düşürmek çocuk oyuncağı.
1.png

GLOrdY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emirhan Mayda
Ben 5 tane 5600 kullandım hepsi de stok fanla 95 dereceydi kasam da 4 fanlı mesh kasaydı hepsinde de , kısacası stok fan 5600e bence de yetmiyor ama 105 derece cidden bana da abartı geldi fan tam takılmamış veya yolda sallanıp çıkmış olabilir , biostan voltajını kontrol et bir sıkıntı olabilir , bunlarda da sorun yoksa idarelik voltajını biraz kısıp kule tipi alman en mantıklısı olur bütçe belirtirsen de öneri yapabilirim
anladım dediğini ama benim asıl belirtmek istediğim şey bir anda gerçekleşen sıcaklık artışı. ilk hafta aşırı ısınmadan dolayı bilgisayar kapanmıyordu ne oldu da bir anda 105 derecelere çıkıp bilgisayar kapandı onu merak ediyorum. herkes fan ve macun önermiş benim burada asıl sorduğum 1 yıl içerisinde karşılaşabileceğim bir durumu neden 1 hafta içerisinde karşılaştım onu soruyorum.

Fan alacaksın o zaman? Bilgisayarı ne şartlarda kullandığını biz değil sen bileceksin.Yerinden oynamadıysa ya gücünü kısarsın yada fan satın alırsın.Ek olarak arka planda işlemciyi kullanan uygulama var mı yok mu onu kontrol edersin.Gerekli cevaplar zaten verilmiş.
hayır benim asıl üzerinde durduğum şeye kimse yanıt vermedi. herkes fan ve macun önermiş ben diyorum ki ilk hafta (tahmini) max 80 dereceyi gören işlemci ne olmuş olabilirde birden fanı veya macunu yetersiz bulup 105 dereceleri görüp bilgisayarın kapanmasına neden oluyor ? bak buna cevap arıyorum herkes aynı şeyleri söylüyor ama benim üzerinde durduğum şeye cevap yok maleseff

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,892
İsim
Hacı
Undervolt yapabilirsiniz.

BlueStack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Murat bulut
İtopyadan aldığım DA-G7 hazır sistemin 1. haftasında işlemci valorantın ana menüsünde (msi afterburner uygulaması ile) 105 dereceleri görüyor ardından bilgisayar kendini kapatıyor hemen. Yaptığım tek şey nvidia experience ile amd chipset güncellemeleri başka hiçbir şey yapmadım. İnternette işlemci kullanımını düşürerek sorun çözümü gösteriyorlar ama ilk hafta gıcır gıcır çalışan işlemci niye şimdi ısınıyor ve gücünü azaltmam gerekiyor o yüzden yapmadım.
Stok fanını kullanıyorum. Uygun bir şekilde sorunumu çözene maddi olarak makul seviyede yardımcı olucam şimdiden teşekkür ederim.
Knk çözümü söylüyorum hikayeli oyunlarda fps kısıtla fps 60 70 sabitle ve kaliteli macun sür işlemciye yeterli olacak

Endreporter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Murat civan demircan
1) internete de gördügüme göre ütopya termal macunda biraz sıkıntılı macunu bı yenileyin
2) ısınmaya gelirsek bence razer cortex gibi uygulamalar indirmişsiniz onlar güç planınını degistirmis
3) ilk geldiğinde ki sıcaklıkları biliyomusunuz yani ilk geldiginde 80 şimdi 105 civarımı en kötü ütopyayı bı arayın

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
a a
Sorunun yazılımsal olamaz çünkü maksimum kullanabileceği elektrik değişmez. Stock soğutucunun yetmemesi olamaz çünkü normalde hayli hayli yetmesi lazım. Bütün konuyu okumadım ancak hwinfo64 ile watt voltaj sıcaklık ve fanın kaç rpmde döndüğünün ekran görüntüsünü atabilir misin? Hiç sarstın salladın mı kasayı? İşlemci soğutucu arasında saç kalınlığı kadar bile ayrışma aşırı ısınmasına sebep olabiliyor çünkü. Ayrı olaraktan 1 haftalık kasaysa macunu daha kurumamıştır soğutucuyu söküp geri takmayı deneyebilirsin. Acelen yoksa yeni macun alıp onla yap tabi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,276
İsim
a l p e r
Geliyorum kardeşim aç kapıyı yangın tüpü hazır. 1000 liraya bi soğutucu al işlemcinin performansını kısma. Hem serin çalışsın hem sessiz.

Yok illaki soğutucu almayacağım performans kısılsa da bir şey olmaz diyorsan özelden discordunu at.
Bro şimdi bende i3 12100F var stok soğutucuyla kullanıyorum. İşlemci sıcak değil ama sesli çalışıyor. 3-4 kez montajladım o konuda bi sorun yok.

sorum şu; ben kule tipi alsam sessiz ve serin çalışır mı kesinlikle? Yok hani daha da soğutur ama yine sesli çalışır diyosan hiç almayım. Kasayı masanın altına koyunca ses gelmiyor pek zaten.

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
a a
Bro şimdi bende i3 12100F var stok soğutucuyla kullanıyorum. İşlemci sıcak değil ama sesli çalışıyor. 3-4 kez montajladım o konuda bi sorun yok.

sorum şu; ben kule tipi alsam sessiz ve serin çalışır mı kesinlikle? Yok hani daha da soğutur ama yine sesli çalışır diyosan hiç almayım. Kasayı masanın altına koyunca ses gelmiyor pek zaten.
Max 55w görüyor o işlemci. En basitinden ag400 ün fanını söküp sırf pasif bile soğutursun. Undervoltla geç.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,276
İsim
a l p e r
Max 55w görüyor o işlemci. En basitinden ag400 ün fanını söküp sırf pasif bile soğutursun. Undervoltla geç.
undervolt yapmistim 1.8v ama daha cok isindi

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
a a
undervolt yapmistim 1.8v ama daha cok isindi
1.8 volt?? Doğru ayarı ellediğinize emin misiniz yanmadığına şaşırdım o işlemcinin. Eğer doğru ayar ise azaltmak yerine arttırmışsınız voltajı. Normalde o değerlere yakın bile olmaması lazım. Biosda voltage offset tarzı bir ayar olmalı onla - offset vermeniz gerek. -100mV ile -200mV arası bir şey stabil olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,651
Üyeler
166,584
Son üye
crawl018
Top Bottom