Neler Yeni

r5 5600 işlemci cayır cayır yanıyor (yardım edin!)

GLOrdY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emirhan Mayda
İtopyadan aldığım DA-G7 hazır sistemin 1. haftasında işlemci valorantın ana menüsünde (msi afterburner uygulaması ile) 105 dereceleri görüyor ardından bilgisayar kendini kapatıyor hemen. Yaptığım tek şey nvidia experience ile amd chipset güncellemeleri başka hiçbir şey yapmadım. İnternette işlemci kullanımını düşürerek sorun çözümü gösteriyorlar ama ilk hafta gıcır gıcır çalışan işlemci niye şimdi ısınıyor ve gücünü azaltmam gerekiyor o yüzden yapmadım.
Stok fanını kullanıyorum. Uygun bir şekilde sorunumu çözene maddi olarak makul seviyede yardımcı olucam şimdiden teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,276
İsim
a l p e r
1.8 volt?? Doğru ayarı ellediğinize emin misiniz yanmadığına şaşırdım o işlemcinin. Eğer doğru ayar ise azaltmak yerine arttırmışsınız voltajı. Normalde o değerlere yakın bile olmaması lazım. Biosda voltage offset tarzı bir ayar olmalı onla - offset vermeniz gerek. -100mV ile -200mV arası bir şey stabil olur.
pardon pardon orda birsuru voltaj secenegi vardi aklimda onlardan biri kalmis. hatirladigim orjinal 1.2ydi ben 1.1 yapmistim en yuksek 1.8 vardi aklimda o kalmis

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
a a
Undervolt yaptığınızda işlemci daha çok ısınmamalı. Bir daha denemenizi tavsiye ederim çünkü cidden soğutucu gerektiren bir işlemci değil. 12400 ü stok soğutucuyla bir süre kullandım onun deneyiminden yorumluyorum.

muhammet_ctnky

80+ Bronze
İşlemci fanini cikar tekrar tak istersen macunuda yenileyebilirsin buyuk ihtimal fan yerinden oynamistir bu sebeple isiniyordur undervolta pek gerek yok stokda kapanacak kadar isinmaz 5600 kapaniyorsa donanimsal bir sorundur

GLOrdY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emirhan Mayda
1) internete de gördügüme göre ütopya termal macunda biraz sıkıntılı macunu bı yenileyin
2) ısınmaya gelirsek bence razer cortex gibi uygulamalar indirmişsiniz onlar güç planınını degistirmis
3) ilk geldiğinde ki sıcaklıkları biliyomusunuz yani ilk geldiginde 80 şimdi 105 civarımı en kötü ütopyayı bı arayın
dediğin gibi yaptım itopyayı aradım ücretsiz gönderebilirsiniz dedi. Bugünde göndermeden önce son bir kez şüphelendiğim bios ayarlarına baktım ve evet çözdüm.
Bios fabrika ayarlarına geri çevirince max 75 derece almaya başladım oyun içi herkese teşekkür ederim sorunumu böylece çözmüş oldum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,657
Üyeler
166,585
Son üye
crowsia
Top Bottom