R5 5600 Overclock Tavsiyeleri

mert1337

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
50
Merhabalar, işlemcime OverClock yapmayı düşünüyodum ama daha acemiyim sizlere danışmak istedim. Gigabyte B550M DS3h anakarta sahibim ve bios ayarlarına bakınca default olarak PBO'yu Otomatik moda ayarladığını farkettim. Yani oyunlarda otomatik olarak işlemci hızını 4450MHz'ye yükseltiyor, ekte CSGO içinde aldığım SS'de var değerler. Asıl sorum ise sizce başka ne yapabilirim overclock için? AMD Ryzen Master programını indirdim ve Curve Optimizer olayını falan gördüm ama yanlış bir şey yapmak da istemiyorum. R5 5600 işlemcisinden maksimum verimi almak için nasıl bir OC yapmam gerek?

image.png

71 derece olan işlemciye neden oc yapmayı düşünüyorsun? Ben undervolting yapmayı düşünüyorum onun yollarını arıyorum. tabii ki tercih meselesi.

71 derece olan işlemciye neden oc yapmayı düşünüyorsun? Ben undervolting yapmayı düşünüyorum onun yollarını arıyorum. tabii ki tercih meselesi.
Farkettiysen PBO otomatik modda olduğunu söyledim, sıcaklık değeri gayet normal bu durumda. Ayrıca oyun 1440P maksimum görüntü ayarlarında.

Peki dediğim gibi tercih meselesi. Sıvı soğutma olmadan oc önermem.
Açıkçası R5 5600'e sıvı soğutma bi tık uçuk kaçacağını düşündüğüm için şuan kule tipi hava soğutma kullanıyorum, stress testlerinde maksimum 85 dereceyi gördüm. Varsa hem daha fazla performans hem de daha düşük sıcaklık alacağım ayarlar yapmak isterim konuyu o yüzden açtım.

Soğutucun var mı?

Merhabalar, işlemcime OverClock yapmayı düşünüyodum ama daha acemiyim sizlere danışmak istedim. Gigabyte B550M DS3h anakarta sahibim ve bios ayarlarına bakınca default olarak PBO'yu Otomatik moda ayarladığını farkettim. Yani oyunlarda otomatik olarak işlemci hızını 4450MHz'ye yükseltiyor, ekte CSGO içinde aldığım SS'de var değerler. Asıl sorum ise sizce başka ne yapabilirim overclock için? AMD Ryzen Master programını indirdim ve Curve Optimizer olayını falan gördüm ama yanlış bir şey yapmak da istemiyorum. R5 5600 işlemcisinden maksimum verimi almak için nasıl bir OC yapmam gerek?

image.png
kanka gidiyon ryzen masteri açıyon al core seçiyon optimize ediyon o atıo oc bir kaç ayar daha vardı şu videeonun aynısını yap yaptım ben 4400 e kadar çıkıyor

PBO açıp +200Mhz ver yeter. Soğutucunun modeli nedir?
PBO limiti motherboard ayarlayıp 1x scalar'da +200mhz verdim, Forza Horizon 5 1440p full ayarlarda maksimum 80 dereceyi gördüm. Curve Optimizeri henüz anlayamadığımdan bir şey ayarlamadım, iyi çekirdeklerimi vs biliyorum ama hangi değerleri gireceğimi bilmiyorum. O konuda da yardımcı olursanız çok iyi olur undervolt yaparak sıcaklık düşürmek isterim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,459
Üyeler
185,733
Son üye
yasinaww
Geri