Neler Yeni

R5 5600 sıcaklık değerleri sıkıntı mı?

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
Merhaba ID-Cooling SE 224XTS mini Black modeli kule tipi fanım var. Kasam bayağı kötü denebilir hava akışı olarak. İşlemcim boşta 48-50 derecede geziyor. Yükte 80 dereceyi görebiliyor. Yani kule tipi fana göre fazla bence. Macunu 1 sene önce değiştim en son. Tekrar yenileyeceğim bu hafta sonu. Yani biliyorum kasa değişmem gerek. Ama zaten bu sıcaklıklarda zarar vermez işlemciye. Kasa değişmeye de üşeniyorum. Çünkü tüm parçaları yeni kasaya geçiremem. O kadar bilgili değilim. Bilgisayarcı tanıdğım var fakat kasayı götürmek mesele. O yüzden kasa değişmeyi düşünmüyorum şimdilik. Sizce sıkıntı var mı?

ruaF1912

80+ Bronze
Undervolt ve curve optimizer ayarı ile 10 derece civarı düşüş sağlarsınız, bende kullandım zamanında 5600, frost commander 140 ile bile cidden ısınıyordu, stock halde, gerekli ayarlarla Max 59 gördüm OCCT testi

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
ahmet burak kara
Biraz yüksek ama sorun yaratmaz. Can sıkacak bir mevzu yok. Frekans düşürmez 80 derecede.

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Undervolt ve curve optimizer ayarı ile 10 derece civarı düşüş sağlarsınız, bende kullandım zamanında 5600, frost commander 140 ile bile cidden ısınıyordu, stock halde, gerekli ayarlarla Max 59 gördüm OCCT testi
hocam performans kaybı yaşamak istemiyorum gerek yok. Zaten sıcaklıklar sıkıntı değil diye düşünüyorum sadece normale göre yüksek. GoW ragnarok indiriyorum şimdi bakalım bi yükte cpu sıcaklığına. Sonra birde macun sürüp oynayacağım

ruaF1912

80+ Bronze
hocam performans kaybı yaşamak istemiyorum gerek yok. Zaten sıcaklıklar sıkıntı değil diye düşünüyorum sadece normale göre yüksek. GoW ragnarok indiriyorum şimdi bakalım bi yükte cpu sıcaklığına. Sonra birde macun sürüp oynayacağım
Performans kaybı yasamazsanız, tam tersi daha stabil şekilde kullanırsınız islemcinizi.
Zamanında video yüklemiştim, ufak bir denemede aldığım skorları ve değerleri görebilirsin. Videoda sıcaklık değerleri biraz dediğimden fazla, fanlar çok düşük rpm çalışıyordu test sırasında, onuda göz önünde bulundurmakta fayda var, fan sesi benim için çok bir eksi, fan sesine gelemiyorum malesef.
Ayriyeten çok daha fazla zorlamadım işlemciyi, reddit ve youtube üzerinden 5600 r23 scorelarına az buçuk bakarsanız aldığım skor çoğu kullanıcıyı %90 geçiyor. şuan o sistem elimde olsa, 1.25 civarı voltaj ile 4.9ghzler çok rahat görürdüm, tabi elimdeki işlemcinin silicon lottery'si cidden güzeldi.

Son düzenleme:

sako.TPZ

80+
Bu yaz 96 97 derecelerde saatlerce oynadım bir sıkıntı olmadı sadece kasa sıcak üflediği için ben sıcaklıyordum :)

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Performans kaybı yasamazsanız, tam tersi daha stabil şekilde kullanırsınız islemcinizi.
Zamanında video yüklemiştim, ufak bir denemede aldığım skorları ve değerleri görebilirsin. Videoda sıcaklık değerleri biraz dediğimden fazla, fanlar çok düşük rpm çalışıyordu test sırasında, onuda göz önünde bulundurmakta fayda var, fan sesi benim için çok bir eksi, fan sesine gelemiyorum malesef.
Ayriyeten çok daha fazla zorlamadım işlemciyi, reddit ve youtube üzerinden 5600 r23 scorelarına az buçuk bakarsanız aldığım skor çoğu kullanıcıyı %90 geçiyor. şuan o sistem elimde olsa, 1.25 civarı voltaj ile 4.9ghzler çok rahat görürdüm, tabi elimdeki işlemcinin silicon lottery'si cidden güzeldi.
teşekkürler hocam yardımınız ve tavsiyeniz için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,405
Üyeler
161,283
Son üye
alemdar1655
Top Bottom