Neler Yeni

R5 5600 Sistem açılmıyor

oraltay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Mustafa
Sistem bileşenleri;

• MSI MAG B550M Mortar.
  • Ryzen 5 5600.
  • XFX RX 6750 XT merc.
  • Neo Forza mars 3600MHz CL18 2x8 RAM.
  • Silicon Power 1TB M.2 SSD.
  • Sharkoon SS-coolzero 750W 80+ Gold PSU.
Sistemi yaklaşık 1 ay önce topladım herhangi bir sıkıntım yoktu toplam kullanım sürem ise 40-50 saati geçmemiştir. İlk sistemi kurduğumda ve oyun testi yaparken oyunlarda anlık takılmalar oluyor ve dokular geç yükleniyordu, stres testlerinde ise sistemde herhangi bir sorun göremedim sistem bütün testleri başarı ile tamamladı, sistemi son kullandığımda ise yaklaşık 2 saat kadar PUBG oynadıktan sonra sistemi kapatıp fişini çekip o şekilde bırakmıştım ta ki sistemi ertesi gün tekrar çalıştırana kadar sistemin bütün RGB ve fanları çalışıyor CPU LED ışığı sabit yanıyor ekran klavye ve fareye herhangi bir şekilde sinyal, güç gelmiyordu.

Denediğim çözüm süreçleri;
  • İlk önce RAM kaynaklı olabilir diye RAM'leri başka bir bilgisayarda denettirdim herhangi bir sorun yoktu.
  • BIOS sıfırlamayı denedim.
  • Anakartı belirttiğim şekilde servise yolladım servis BIOS sürümünü güncellediklerini bütün portların Windows ortamında test edildiğini ve sorun olmadığını söyledi anakart dün tekrardan elime ulaştı kurulumu yapıp denedim sorun hala aynı.
Sistem şuanda onboard bir şekilde kurulu bütün sökme takma denemelerini yaptım psu çalışıyor gözüküyor fanı dönüyor, ekran kartının üzerinde bulunan ışıklar yanıyor, ramlerin rgbleri yanıyor, Cpu fan çalışıyor fakat cpu led hala sabit yanmakta.
Sizce sorun nerede olabilir işlemcim mi yandı yoksa ekran kartım mı?

Lovly

80+
Sistem bileşenleri;

• MSI MAG B550M Mortar.
  • Ryzen 5 5600.
  • XFX RX 6750 XT merc.
  • Neo Forza mars 3600MHz CL18 2x8 RAM.
  • Silicon Power 1TB M.2 SSD.
  • Sharkoon SS-coolzero 750W 80+ Gold PSU.
Sistemi yaklaşık 1 ay önce topladım herhangi bir sıkıntım yoktu toplam kullanım sürem ise 40-50 saati geçmemiştir. İlk sistemi kurduğumda ve oyun testi yaparken oyunlarda anlık takılmalar oluyor ve dokular geç yükleniyordu, stres testlerinde ise sistemde herhangi bir sorun göremedim sistem bütün testleri başarı ile tamamladı, sistemi son kullandığımda ise yaklaşık 2 saat kadar PUBG oynadıktan sonra sistemi kapatıp fişini çekip o şekilde bırakmıştım ta ki sistemi ertesi gün tekrar çalıştırana kadar sistemin bütün RGB ve fanları çalışıyor CPU LED ışığı sabit yanıyor ekran klavye ve fareye herhangi bir şekilde sinyal, güç gelmiyordu.

Denediğim çözüm süreçleri;
  • İlk önce RAM kaynaklı olabilir diye RAM'leri başka bir bilgisayarda denettirdim herhangi bir sorun yoktu.
  • BIOS sıfırlamayı denedim.
  • Anakartı belirttiğim şekilde servise yolladım servis BIOS sürümünü güncellediklerini bütün portların Windows ortamında test edildiğini ve sorun olmadığını söyledi anakart dün tekrardan elime ulaştı kurulumu yapıp denedim sorun hala aynı.
Sistem şuanda onboard bir şekilde kurulu bütün sökme takma denemelerini yaptım psu çalışıyor gözüküyor fanı dönüyor, ekran kartının üzerinde bulunan ışıklar yanıyor, ramlerin rgbleri yanıyor, Cpu fan çalışıyor fakat cpu led hala sabit yanmakta.
Sizce sorun nerede olabilir işlemcim mi yandı yoksa ekran kartım mı?
Bir bilgisayarcıya gidip ekran kartınızı takıp görüntü var mı yok mu test ettirebilirsiniz eğer çalışıyorsa sorun işlemcidedir

oraltay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir bilgisayarcıya gidip ekran kartınızı takıp görüntü var mı yok mu test ettirebilirsiniz eğer çalışıyorsa sorun işlemcidedir
Peki hocam diyelim ki işlemci bozuk, işlemciyi garantiye yollasam sonuç alabilir miyim yoksa yeni işlemci mi almam gerekecek?

oraltay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Mustafa
Bunu denemeden bilemeyiz hocam ama sonuç alırsınız diye düşünüyorum
1 haftadır kafayı yemek üzereyim sorunun kaynağını araştırıyorum PSU diyenlerde olmuş fakat emin olamıyorum bir türlü

Lovly

80+
1 haftadır kafayı yemek üzereyim sorunun kaynağını araştırıyorum PSU diyenlerde olmuş fakat emin olamıyorum bir türlü
PSU olduğunu sanmıyorum hocam
PSU'da oluşan sorunlar genelde sistemin açılmamasını ya da sistemi kullanırken kapanmasını sağlar

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Durmuş T.
CPU'yu garantiye gönder ya da bilgisayarcıya git başka CPU takıp deneyin orada.

oraltay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Mustafa
Bulunduğum şehir küçük ve hiç bilgisayarcı yok o yüzden deneme fırsatı bulamıyorum maalesef yakın tanıdığım kimsede de benzer işlemci veya parçalar yok sadece ramleri deneyebildim onlar çalışıyor

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Durmuş T.
Bulunduğum şehir küçük ve hiç bilgisayarcı yok o yüzden deneme fırsatı bulamıyorum maalesef yakın tanıdığım kimsede de benzer işlemci veya parçalar yok sadece ramleri deneyebildim onlar çalışıyor
Yazdıklarından CPU işaret ediyor garantiye yolla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,708
Üyeler
171,792
Son üye
ruzgarayşe
Top Bottom