R5 5600 valorant 86 derece

Prime95 ile 81 derece gormenin sebebi islemcinin olecegini dusunup kendi sicakligini sabitlemesi :D Ortam sicaksa ve kasan mesh degilse aldigin degerler normal. Ryzen master indirip 4.3 GHz 1.05V falan undervolt yaparsan sicakliklarin duser.

Prime95 ile 81 derece gormenin sebebi islemcinin olecegini dusunup kendi sicakligini sabitlemesi :D Ortam sicaksa ve kasan mesh degilse aldigin degerler normal. Ryzen master indirip 4.3 GHz 1.05V falan undervolt yaparsan sicakliklarin duser.
bence undervolt yapıp işlemci performansından yemeye gerek yok aynı durumu bende yaşadım ısınıyor diyorlardı ama bu derece beklemiyordum gittim bir tane 120mm sıvı soğutma aldım kasa boyutu büyükse 240 ve üzeride alılabilir ileriye dönük yatırım neticede şimdi max 50 derece miss

Oyunda MAX 55-60 lara çıkar. Stress testinde ise MAX 70 falan görür.
Oha baya iyi o zaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bence undervolt yapıp işlemci performansından yemeye gerek yok aynı durumu bende yaşadım ısınıyor diyorlardı ama bu derece beklemiyordum gittim bir tane 120mm sıvı soğutma aldım kasa boyutu büyükse 240 ve üzeride alılabilir ileriye dönük yatırım neticede şimdi max 50 derece miss
Sıvı soğutmaya yeticek param yok

Çekirdeklerin birisi max tdp değerini çekip kendini boostluyor. Bunun sonucu sadece o çekirdek anlık olarak yüksek sıcaklığa çıkıyor. Ryzen 5 2600 kullanırken böyle oluyordu gözlemlediğim kadarıyla. Genel derece değil de en yüksek dereceyi göstermiş olabilir. Yine de soğutucuyu upgrade etmek yerinde karar olur.

valo diyip küçümseme abi duman atıyorum

Para biriktirip t6 ultra alırım max

Islemci performansindan dedigin 4.3 GHz yapiyorsun islemciyi 3 GHz yapmiyorsun. Arkadasa yaptik 70 derece takiliyor oyle FPS'i falanda dusmedi.

Kumbarada 250 civarı var 2 bi aya fln t6 ultra yı alırım herhal trde ögrenci olmak zor almışken bilinen iyi bir marka alıcam

Kumbarada 250 civarı var 2 bi aya fln t6 ultra yı alırım herhal trde ögrenci olmak zor almışken bilinen iyi bir marka alıcam
Bu arada ısınınca fps de bi sıkıntı olmuyo 350 fps valo ama sıcaklıklar aklımı karıştırdı birazdan aida64 gibi bişi vardı onlada test yapıcam

Bu arada ısınınca fps de bi sıkıntı olmuyo 350 fps valo ama sıcaklıklar aklımı karıştırdı birazdan aida64 gibi bişi vardı onlada test yapıcam
Ogrenciysen bosver undervolt yap ugrasma. Paran cebinde kalsin.

Soğutmada en çok kasanın hava akışı önemlidir stok soğutucu ile de oynanır normalde ama kule tipi ile daha soğuk çalışır sadece.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,711
Üyeler
185,154
Son üye
Draven25
Geri