R5 5600x i düşünüyordum ama Intel biraz daha para yatirirsam daha iyi gibi geldi R5 5600 x dengi Intel işlemci onerirmisiniz yeni Intel işlemciler çıktı hangisi R5 5600x in rakibi ? Son olarak 10700kf R5 5600 x den daha mı iyi
DeğilR5 5600x i düşünüyordum ama Intel biraz daha para yatirirsam daha iyi gibi geldi R5 5600 x dengi Intel işlemci onerirmisiniz yeni Intel işlemciler çıktı hangisi R5 5600x in rakibi ? Son olarak 10700kf R5 5600 x den daha mı iyi
Zaten oc yapmayı planlıyorum fuma 2 soğutucu alma planım vardı5600X daha iyi olacaktır. 10700KF alırsanız ekstradan soğutucu almanız gerecekek. Bu da nereden baksanız bir hava soğutucu 200 300, bir sıvı soğutucu 600 700TL.
10700k nasıl peki oyunda 7 8 FPS daha fazla veriyor çekirdek sayısı felan daha yüksekDeğil
5600 kullanmadım ama 10700k kullanıcısıyım. Şu anda bütün çekirdekler 5.1 ghz de kullanıyorum üstünü çok rahat görüyor otomatik voltajda ama ben zorlamak stemediğimden ve kartım gtx1080 olduğundan gerek duymadım. Sorularınız varsa cevaplarım veya amd işlemcisi olan bir arkadaş varsa ufak tefek test v.s. karşılaştırma yapabiliriz. Soğutucum noctua d15...Zaten oc yapmayı planlıyorum fuma 2 soğutucu alma planım vardı
Mesaj otomatik birleştirildi:
10700k nasıl peki oyunda 7 8 FPS daha fazla veriyor çekirdek sayısı felan daha yüksek
O zaman şöyle sorayım ben şimdi oyun yayın ve edit için kullanacağım ağırlıklı olarak oyun olur oc de yapacağım rtx 3070 ekran kartı düşünüyorum bu durumda neden Intel tercih edeyim ? İntelin bana artisi var mı ?5600 kullanmadım ama 10700k kullanıcısıyım. Şu anda bütün çekirdekler 5.1 ghz de kullanıyorum üstünü çok rahat görüyor otomatik voltajda ama ben zorlamak stemediğimden ve kartım gtx1080 olduğundan gerek duymadım. Sorularınız varsa cevaplarım veya amd işlemcisi olan bir arkadaş varsa ufak tefek test v.s. karşılaştırma yapabiliriz. Soğutucum noctua d15...
5. serisi o konuda geçtimi bilmiyorum ama render da intel daha iyiO zaman şöyle sorayım ben şimdi oyun yayın ve edit için kullanacağım ağırlıklı olarak oyun olur oc de yapacağım rtx 3070 ekran kartı düşünüyorum bu durumda neden Intel tercih edeyim ? İntelin bana artisi var mı ?
Oyunlarda intel yaklaşık %5 daha performanslı tabi ki bu default hızlarda. 5600x in oc kapasitesini bilmiyorum ama 10700 bu konuda çok iyi. Diğer testler için youtubeda şu kaynağa bakabilirisniz.O zaman şöyle sorayım ben şimdi oyun yayın ve edit için kullanacağım ağırlıklı olarak oyun olur oc de yapacağım rtx 3070 ekran kartı düşünüyorum bu durumda neden Intel tercih edeyim ? İntelin bana artisi var mı ?
Onun için z490 bir anakart a ekstra par vermek mantıklı mı peki ? Edit yayın gibi işlerde daha performanslı değilseOyunlarda intel yaklaşık %5 daha performanslı tabi ki bu default hızlarda. 5600x in oc kapasitesini bilmiyorum ama 10700 bu konuda çok iyi. Diğer testler için youtubeda şu kaynağa bakabilirisniz.
5600x incelemelerde övülen bir işlemci seçimini 5600x den yaparsan hem maliyet az olacak hem de performans olarak düşük olmayacak. Ben işllemciyi alırken 5600x çıkmış olsa onu alabilirdim sanırım ama yıllardır intel kullanmamın vermiş olduğu alışkanlık nedeniyle 10700k daha alışık geliyor banaOnun için z490 bir anakart a ekstra par vermek mantıklı mı peki ? Edit yayın gibi işlerde daha performanslı değilse