Herkese merhaba, bilgisayarı aldığım günden bugüne kadar çözemediğim şu lanet olası sorundan bıktım.
Oyun 120Hz'deyken video başlangıcında FPS 90 civarından 40 civarına düşürüyor.
Oyun 60Hz'deyken 60-50-40 arasında gidip geliyor ve görüldüğü üzere ekran süresi yükseliyor.
Örnek olarak Hogwarts Legacy oyununda video çektim ve videonun yarısında oyunu 120Hz sabitledim drop yediği yerden sonra da 60 Hz sabitleyip bir sürede öyle videoya devam ettim, yani burada kimsenin aklında soru kalmasın istedim, Hz yükselt veya düşür gibi olaylar ile zaman kaybetmek istemedim.
İlgili video:
Denediğim çözümler, BIOS güncellemek, BIOS pilini çıkartıp takmak, ekran kartı güncel, eski sürüm denendi ve DDU ile kaldırılıp tekrar kuruldu, coler Master sıvı soğutucusu kullanıyorum ve işlemci bence gayet normal seviyede termal macun yeniledim Arctic MX 4 macun kullandım.
Sistemin parçaları.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti Windforce OC 8G
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600x
Anakart: MSI B450-A PRO MAX
M2 SSD: Kingston NV2 SNV2S/1000G 1 TB M.2
Ram: Kingston Fury 16 GB 3200 MHz CL 16
Monitör: Monster Aryond A27 v1.2 27" 1ms Full HD Curved pivot 240 Hz.
PSU: Gamepower 850W.
Sıvı soğutucu: Cooler Master ML240L v2.
PowerShell testi yaptım ve parça puanları.
Oyun 120Hz'deyken video başlangıcında FPS 90 civarından 40 civarına düşürüyor.
Oyun 60Hz'deyken 60-50-40 arasında gidip geliyor ve görüldüğü üzere ekran süresi yükseliyor.
Örnek olarak Hogwarts Legacy oyununda video çektim ve videonun yarısında oyunu 120Hz sabitledim drop yediği yerden sonra da 60 Hz sabitleyip bir sürede öyle videoya devam ettim, yani burada kimsenin aklında soru kalmasın istedim, Hz yükselt veya düşür gibi olaylar ile zaman kaybetmek istemedim.
İlgili video:
Denediğim çözümler, BIOS güncellemek, BIOS pilini çıkartıp takmak, ekran kartı güncel, eski sürüm denendi ve DDU ile kaldırılıp tekrar kuruldu, coler Master sıvı soğutucusu kullanıyorum ve işlemci bence gayet normal seviyede termal macun yeniledim Arctic MX 4 macun kullandım.
Sistemin parçaları.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti Windforce OC 8G
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600x
Anakart: MSI B450-A PRO MAX
M2 SSD: Kingston NV2 SNV2S/1000G 1 TB M.2
Ram: Kingston Fury 16 GB 3200 MHz CL 16
Monitör: Monster Aryond A27 v1.2 27" 1ms Full HD Curved pivot 240 Hz.
PSU: Gamepower 850W.
Sıvı soğutucu: Cooler Master ML240L v2.
PowerShell testi yaptım ve parça puanları.