Neler Yeni

R5 5600x'e oc yapılmazmı

Aususlike

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusuf Kaan
Selamlar. Forumda okuduğuma göre baya bir kişi 5600x e oc yapmayı önermiyor. Bunun sebebi nedir acaba. İşlemcinin ısınmadığı durumda performansını arttırmak için oc yapmak iyi olmamzmı. Yada benmi yanlış anladım 😄

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
CPB açıkken bile 4.65GHz gören bir işlemciye all core OC mantıksız.

PROZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Hazer Enes Bozkurt
Yapabilirsiniz iyi bir soğutucunuz varsa ama bence bir gereği yok.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Hangi işlemciye oc yaparsan yap ısınır zaten. OC yapıyorsan biraz soğutman iyi olacak. Ayrıca testlere bakılırsa oc ile çok güzel performans alanlar var. Yapılır yani bence.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Silikon kaliteli gelmediyse All Core OC yapmanız için çok fazla voltaj vermeniz gerekir bu da çok ısınması anlamına gelir.
Silikonunuza göre yapın.
Plat silikon geldiyse 5GHz bile yapabilirsiniz ve çok yüksek performans artışı olur.

Flokii

80+
Silikon kaliteli gelmediyse All Core OC yapmanız için çok fazla voltaj vermeniz gerekir bu da çok ısınması anlamına gelir.
Silikonunuza göre yapın.
Plat silikon geldiyse 5GHz bile yapabilirsiniz ve çok yüksek performans artışı olur.
Slikon kalitesini nasıl anlarım?

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Silikonunuza göre yapın.
İyide adam bunu nasıl bilecek ayrıca bu birazda şans işi

Flokii

80+
Frekans deneyerek
Usta ben pcyi dediklerine göre topladım şuan kargoda geliyorlar ekran kartı yok işlemciyi cart curtu nasıl test edebilirim? Çalışıyor mu sorun var mı diye birde işlemcinin slikon kalitesini

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Silikonunuza göre yapın.

Tahminen de 5 GHz üstü olmaz, hatta 4,8 falan iyi değerler olacaktır. Ayrıca şu CPB saçmalığı nedir, CPB ile 4,65 nerede görüyor o işlemci? Düzgün bir PBO ayarı çektim deseler neyse de CPB ile 4,65 gören 5600X’lerden bana da gösterin o.O2. Ve yine anlamadığım bir şey, millet 50MHz+ single için 6C‘nin yaşayacağı performans artışından vazgeçiyor, işlemci 4 çekirdekli değil ki multi performansından kısasın...

Top Bottom