R5 7500F OC ve Sonuçları

Tworule

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
274
İyi Forumlar,

Sürekli 7500F OC nasıl olmalı, 7500F çok ısınıyor adı altında konular açıldığını gördüm, bu da beni biraz meraka itti ve OC yapmaya karar verdim. Normalde zaten yüksek Ghzli bir işlemci olduğu için OC yapmanın çok bir fark yaratmayacağını ve gereksiz sıcaklık artışı olacağını düşünüyordum fakat sıcaklıklar beklediğimden düşük gelip performansın arttığını görünce böyle kullanmanın daha mantıklı olacağını düşündüm, yaklaşık 1 haftadır böyle kullanıyorum.

Kusura bakmayın değerleri ve özellikleri tek tek yazmaya üşendiğimden fotoğraf ve ekran görüntüsü aldım. Sistemimin bütün bileşenleri de imzamda yazıyor.

Temel değerler;

Boost clock: 5250 ghz
Maximum Sıcaklık: 80°
Curve Optimizer: -30
C R23 Single Score: 1883 pts
C R23 Multi-core Score: 14671 pts
Oda Sıcaklığı: 30°

Not: Oyunlarda oyununa göre 68-75 arasında geziniyor.

Sonuç artık 7600x işlemcimiz var.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-01 185452.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-01 185452.webp
    364.2 KB · Hit: 50
  • Ekran görüntüsü 2025-09-01 192210.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-01 192210.webp
    159.9 KB · Hit: 45
  • Ekran görüntüsü 2025-09-01 192203.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-01 192203.webp
    118.8 KB · Hit: 48
Son düzenleme:
amd işlemciler sıcak çalışır hele bu sıcak havalarda o ghz ile normal dert etme

İyi Forumlar,

Sürekli 7500F OC nasıl olmalı, 7500F çok ısınıyor adı altında konular açıldığını gördüm, bu da beni biraz meraka itti ve OC yapmaya karar verdim. Normalde zaten yüksek Ghzli bir işlemci olduğu için OC yapmanın çok bir fark yaratmayacağını ve gereksiz sıcaklık artışı olacağını düşünüyordum fakat sıcaklıklar beklediğimden düşük gelip performansın arttığını görünce böyle kullanmanın daha mantıklı olacağını düşündüm, yaklaşık 1 haftadır böyle kullanıyorum.

Kusura bakmayın değerleri ve özellikleri tek tek yazmaya üşendiğimden fotoğraf ve ekran görüntüsü aldım. Sistemimin bütün bileşenleri de imzamda yazıyor.

Temel değerler;

Hocam nasıl oc yaptınız acaba bende de 7500f var 3.7 ghz de kullanıyorum nasıl artırabilirim

Hocam nasıl oc yaptınız acaba bende de 7500f var 3.7 ghz de kullanıyorum nasıl artırabilirim
Uzun kullanımda işlemciye aşırı yüklenmenin biraz sağlıksız ve stabiliteyi tam sağlayamadığını hissettiğim için şuanda 5.1 ghz sabit -20 curve optimizer ayarlarında kullanıyorum. Asus arayüzü için şöyle bir video var oradan bilgi edinip kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Asus bios pbo ayarları illa videodaki ayarları yapacaksınız diye bir kaide yok sadece curve optimizer - değer verip otomatikte bırakabilirsin.

-30 negative'de çalışması ilginç. slikon kalitesinden yana şansınız yaver gitmiş gibi

f
İyi Forumlar,

Temel değerler;

Fpsde ne kadar bi yükselme oldu ?

-30 negative'de çalışması ilginç. slikon kalitesinden yana şansınız yaver gitmiş gibi
5.2ghz de -45 te bile r23 ü sorunsuz geçti o yönden şanslıyım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

f

Fpsde ne kadar bi yükselme oldu ?
çok bir etkisi yok o yüzden gerek duymadım yüksekte kullanmaya 5-10 fps arası bir boost geliyor 2k kullandığım için 1080p düşürsem bi 10 daha fark eder sanırım ama gerek yok benim için.

çok bir etkisi yok o yüzden gerek duymadım yüksekte kullanmaya 5-10 fps arası bir boost geliyor 2k kullandığım için 1080p düşürsem bi 10 daha fark eder sanırım ama gerek yok benim için.
Hocam oc yapmadan önceki örnek bir oyunda fpsi ve oc yaptıktan sonraki fpsinizi atar mısınız daha iyi olur teşekkür ederim.

Yapmaya gerek yok o zaman

Hocam oc yapmadan önceki örnek bir oyunda fpsi ve oc yaptıktan sonraki fpsinizi atar mısınız daha iyi olur teşekkür ederim.
hocam abartmayın ya 2 ay önceki post şimdi tekrar ocyi bozup normal halini ssleyip sonra tekrar oc yapıp onu resetleyip kullandığım ayarlara sonra tekrar mı döniyim o kadar sevmiyorum asıl ben teşekkür ederim.

hocam abartmayın ya 2 ay önceki post şimdi tekrar ocyi bozup normal halini ssleyip sonra tekrar oc yapıp onu resetleyip kullandığım ayarlara sonra tekrar mı döniyim o kadar sevmiyorum asıl ben teşekkür ederim.
Ha pardon hocam ben tarihi görmedim bir de oc yapmadan önce fps testi yapmışsınızdır falan düşündüm

7600 ile 360mm sıvı soğutma kullanıyorum sadece pbo ve cpb açık sizin yaptığınız oc değerleri ile verimli bir oc yapmış olur muyum ya da neleri değiştirebilirim?

Ha pardon hocam ben tarihi görmedim bir de oc yapmadan önce fps testi yapmışsınızdır falan düşündüm
yok şuan yukarıda yazdığım gibi sadece +50 verip -20 curve optimizer yaptım abartınca oyunda takılmalar oluyor bide fan sesi rahatsız etmeye başlıyor. Şuan kullandığımdan gayet memnunum. Oc siz haline göre 5-10 fps arasında bir değer veriyor.

7600 ile 360mm sıvı soğutma kullanıyorum sadece pbo ve cpb açık sizin yaptığınız oc değerleri ile verimli bir oc yapmış olur muyum ya da neleri değiştirebilirim?
Deneyerek bulmanız gerekiyor her sistem aynı şekilde çalışmıyor malesef ama safe space olarak 360mm ile +100 mhz verip -10 curve optimizer güzel sonuç verir gibi geldi bir deneyin.

Geri