Neler Yeni

R5 7500f + Phantom spirit ısınıyor

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
Selamlar. Yaklaşık 1 hafta önce sistem dizdim işlemci 7500f, soğutucu olarak phantom spirit aldım. ilk gün test yaptığımda boşta 47, occt'de ise 69 dereceydi işlemci. Zaman geçtikçe artmaya başladı. Bugün biosu son sürümüne güncelledim ve qfan'dan fanı turboya çektim. Şimdi apex oynadım ve max 79 dereceye çıktı işlemci. Anakart olarak A620 kullanıyorum yanlışlıkla oc yaptım mı desem onu da yapamıyorum sanırım. Yapabileceğim şeyler soğutucuyu çıkarıp macunu yenileyip tekrar montajlamak fakat elimde 1 kullanımlık macun kaldı. İleride ram aldığımda o macunu yenilerim diye tutuyordum. Ne yapmalıyım?

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,871
İsim
Emre siyah
Selamlar. Yaklaşık 1 hafta önce sistem dizdim işlemci 7500f, soğutucu olarak phantom spirit aldım. ilk gün test yaptığımda boşta 47, occt'de ise 69 dereceydi işlemci. Zaman geçtikçe artmaya başladı. Bugün biosu son sürümüne güncelledim ve qfan'dan fanı turboya çektim. Şimdi apex oynadım ve max 79 dereceye çıktı işlemci. Anakart olarak A620 kullanıyorum yanlışlıkla oc yaptım mı desem onu da yapamıyorum sanırım. Yapabileceğim şeyler soğutucuyu çıkarıp macunu yenileyip tekrar montajlamak fakat elimde 1 kullanımlık macun kaldı. İleride ram aldığımda o macunu yenilerim diye tutuyordum. Ne yapmalıyım?
yani montaj belki sıkıntılı falandır tekrardan macun yenilemeyi denemeniz lazım

forza11

80+ Bronze
Montajı tekrar yapın bence. Trifact kanalının videosunu birebir takip ederek yapın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Erhan Akçay
Kullanılan soğutucu 7500 F için aslında fazla bile. O işlemci o kadar çok ısınan bir işlemci değil stok fan kullanımı veya benzer soğutucular hariç. Montajda sıkıntı olmuş olabilir , macun tam kıvamında sürülmemiş olabilir ( az veya gereksiz yere fazla sürülme gibi).

Montaj düzgün yapılırsa macununda kaliteli bir macun olmasını tavsiye ederim. Soğutucunun montajını, macununda kıvamı ve sürülme şeklini netten video izleyerek yapmanızı öneririm.

EREN PC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
EREN
Selamlar. Yaklaşık 1 hafta önce sistem dizdim işlemci 7500f, sürücüler olarak phantom Spirit'i satın aldım. ilk gün test işlemlerinde boşta 47, occt'de ise 69 dereceydi işlemci. Zamanın verileri artmaya başladı. Bugün biosu son sürümüne güncellendim ve qfan'dan fanı turboya çektim. Şimdi apex oynadım ve maksimum 79 sistemde ortaya çıkan işlemci. Anakart olarak A620'yi yanlışlıkla oc yaptım mı desem onu da yapamıyorum sanırım. Yapabileceğim günlükleri macunlayıp yenileyip tekrar montajlamak için elinde 1 adet macun kaldı. İleride ram ürünlerinde o macun yenilerim diye kullanırdım. Ne yapmalıyım?
Bi foto atarmısın

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Baran Kut
Tekrardan montajını gerçekleştir. Daha dikkatli montajını yap bakalım sonuç aynı mı değil mi geri dönüşünü yaparsın buraya.

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tekrardan montajını gerçekleştir. Daha dikkatli montajını yap bakalım sonuç aynı mı değil mi geri dönüşünü yaparsın buraya.
Tekrar montaj yapıcam yakın zamanda. İşlemci ayarlarında da bi sıkıntı olabilir. İşlemci boştayken bile 4.5ghzde çalışıyor. Bilgisayarı ilk açtığımda anlık 70leri geçiyor, sonra 50ye düşüyor. Anlık fanlar hızlanıyor bazen de

GameOver

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Durukan Çelik
Discord
GameOver#5871
Tekrar montaj yapıcam yakın zamanda. İşlemci ayarlarında da bi sıkıntı olabilir. İşlemci boştayken bile 4.5ghzde çalışıyor. Bilgisayarı ilk açtığımda anlık 70leri geçiyor, sonra 50ye düşüyor. Anlık fanlar hızlanıyor bazen de
boşta 4.5 olması veya anlık 70e vurması normal onu net söyleyim bendede 7600 var stok fanla direk 95 oluyor, bios güncelleyince pbo açılmıştır muhtemelen böyle kalabilir sakınca yok, istersen pbo kapatıp denersin anlarsın farkı

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
boşta 4.5 olması veya anlık 70e vurması normal onu net söyleyim bendede 7600 var stok fanla direk 95 oluyor, bios güncelleyince pbo açılmıştır muhtemelen böyle kalabilir sakınca yok, istersen pbo kapatıp denersin anlarsın farkı
hocam pbo açık olduğu için böyledir diye tahmin edip bakmıştım fakat pbo kapalıydı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,765
Üyeler
160,881
Son üye
m1ka007
Top Bottom