darkozi
80+
- Reaksiyon skoru
- 41
10 koca sayfa olunca okuyasım gelmediKonuyu okumadınız herhalde çözdük sorunu hocam macunla alakalı değildi.

10 koca sayfa olunca okuyasım gelmediKonuyu okumadınız herhalde çözdük sorunu hocam macunla alakalı değildi.
konuyu okudumda tam anlamadım nasıl çözdünüz şu an bende de buna benzer bi problem var ısılar 80 altına düşmüyor ve işlemci kullanımı oyundayken yüzde 30 kullanımdan bi anda yüzde 70 kullanıma çıkıyor bu esnada ısılar 95 dereceyi görüyor ve kullanım yüzde 30 a tekrar düşünce ısılar 90 a sabitleniyor ve ram kullanımım da 15gbKonuyu okumadınız herhalde çözdük sorunu hocam macunla alakalı değildi.
95i görüyorsa montajda sorun olabilir. Ben eco mod açtım üstüne co -30 verdim ppt ayarını motherboard yaptım macunu da sıfırladım tekrardankonuyu okudumda tam anlamadım nasıl çözdünüz şu an bende de buna benzer bi problem var ısılar 80 altına düşmüyor ve işlemci kullanımı oyundayken yüzde 30 kullanımdan bi anda yüzde 70 kullanıma çıkıyor bu esnada ısılar 95 dereceyi görüyor ve kullanım yüzde 30 a tekrar düşünce ısılar 90 a sabitleniyor ve ram kullanımım da 15gb
benim de 95 i görüyordu hatta kasa öyle ısınmıştı ki balkona koydum soğusun öyle elimi parçalara vurabildim kule tipi takılıydı stok soğutucuya geçtim tekrar macun sürdüm macun olarak da mx6 sürdüm şimdi kasa o kadar ısınmıyor ama yine de sıcaklıkları 85 altına düşmedi95i görüyorsa montajda sorun olabilir. Ben eco mod açtım üstüne co -30 verdim ppt ayarını motherboard yaptım macunu da sıfırladım tekrardan
7500f ömür boyu 95 derece yük altında çalışabilecek bi işlemci diye yabancı kaynaklı bi yazı okudum.Bozulmaz bişey olmaz yani.Kışın değerlerin 5-10 derece daha düşer bende 75-80 derecede kullanıyorumbenim de 95 i görüyordu hatta kasa öyle ısınmıştı ki balkona koydum soğusun öyle elimi parçalara vurabildim kule tipi takılıydı stok soğutucuya geçtim tekrar macun sürdüm macun olarak da mx6 sürdüm şimdi kasa o kadar ısınmıyor ama yine de sıcaklıkları 85 altına düşmedi
artık bu dereceler kabul edilebilir diyorsun yani7500f ömür boyu 95 derece yük altında çalışabilecek bi işlemci diye yabancı kaynaklı bi yazı okudum.Bozulmaz bişey olmaz yani.Kışın değerlerin 5-10 derece daha düşer bende 75-80 derecede kullanıyorum
Evet bazıları diyor benim 7500f im var 65-60 derece oyunda diyenler oluyor.Sıcaklığı bir çok etkileyen sebep var.Kasa,kasanın konumu,odanın sıcaklığı(benim PCnin olduğu yer aşırı sıcak bi oda),anakartın ,soğutucun,termal macunun vb. aklıma bu kadar geldi daha nedenler vardır.Bende thermalright soğutucu var rdr2 de öğlen sıcaklığında 82 dereceyi gördüm.Akşam çok serin oluyor bizim oralar camı açtım 74 dereceydi.Redditde bunun hakkında biri paylaşım yaptı 95 derece olsa bile bileşenlerine bişey olmaz diyeartık bu dereceler kabul edilebilir diyorsun yani
burdan okuyabilirsinizartık bu dereceler kabul edilebilir diyorsun yani
95i görmesi İyi bir şey değil bunu kim söylüyor? Isındığı için ghz kıstıktan sonra anlamı yok işlemci kullanımının boşta 40 50 oyunda 60 70 full yükte 70 80i ideal bu değerlerin altında olursa ne ala çalışabiliyor diye çalışmak zorunda değil sende günde 16 saat mesai yapabilirsin 8 saat uyuyabilirsin yapmak zorunda değilsin7500f ömür boyu 95 derece yük altında çalışabilecek bi işlemci diye yabancı kaynaklı bi yazı okudum.Bozulmaz bişey olmaz yani.Kışın değerlerin 5-10 derece daha düşer bende 75-80 derecede kullanıyorum
Kabul edilebilir değil çıkar onu aklından. Yeterli soğutucu ile düzgünce soğuk çalışabiliyorken Kim niye 95 derece işlemci kullansın.artık bu dereceler kabul edilebilir diyorsun yani
performans düşmüyorsa isterse 500 de çalıssın yapımcısı sorun olacağını bilse stok fan ile 95-100 derece arasına çıkmaması lazım öyle değil mi ?95i görmesi İyi bir şey değil bunu kim söylüyor? Isındığı için ghz kıstıktan sonra anlamı yok işlemci kullanımının boşta 40 50 oyunda 60 70 full yükte 70 80i ideal bu değerlerin altında olursa ne ala çalışabiliyor diye çalışmak zorunda değil sende günde 16 saat mesai yapabilirsin 8 saat uyuyabilirsin yapmak zorunda değilsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kabul edilebilir değil çıkar onu aklından. Yeterli soğutucu ile düzgünce soğuk çalışabiliyorken Kim niye 95 derece işlemci kullansın.
hocam yoksa bende de mi aynı sorun varSıcaklık testini düzgünce yap diyen arkadaşlar için durum bu şekilde. @3uncubayezit hocama çok teşekkür ediyorum diğer cevap verip yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara da öyle.
ECO Mode : Aktif
PBO : Advanced
CO : -30
MHZ artışı yok
PPT Limit : Motherboard
İşlemci 90W çekiyor
Anakartta 8+4 CPU pin takılıydı 8'e düşürdüm 105w çekmediği için daha iyi değerler.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
ayrıca kımsenin bi şey bildiği yok aylardır konu açtım hala çözüme kavuşamadı kimi fanı ters çevir kimisi sök tak.Yeni pc stok fan ile 95 dereceye ulaşıyordu thermalight fan aldım 10 derece düştü sadece .İyice araştırdım yabancı kaynaklarda sıcaklığa çok takılmayın gibi yazılar okudum kasa,anakart vb bir çok etmen sebep oluyor sıcaklıga sende 65 de bende 75 ise performans kaybıda yaşamadığıma göre sorun ne o zaman ?95i görmesi İyi bir şey değil bunu kim söylüyor? Isındığı için ghz kıstıktan sonra anlamı yok işlemci kullanımının boşta 40 50 oyunda 60 70 full yükte 70 80i ideal bu değerlerin altında olursa ne ala çalışabiliyor diye çalışmak zorunda değil sende günde 16 saat mesai yapabilirsin 8 saat uyuyabilirsin yapmak zorunda değilsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kabul edilebilir değil çıkar onu aklından. Yeterli soğutucu ile düzgünce soğuk çalışabiliyorken Kim niye 95 derece işlemci kullansın.