Neler Yeni

R5 7500F Phantom Spirit 120 SE 80 derece normal mi?

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Selam, yeni sistem topladım her şey iyi güzel fakat işlemci sıcaklığı dikkatimi çekti. 7500F phantom spirit ile cinebench r23'te 80 derece oluyor, kullandığım macun mx-6. Acaba bu sıcaklık normal midir? soğutucuyu düzgün monte ettiğime ve ucunda ki bandı söktüğüme eminim. Sadece en basta soğutucu vidasını sonuna kadar sıktım fakat sonradan uzun vadede belki zarar verir diye korktuğumdan vidayı yarısına kadar açıp parmak ucuyla çok zorlamadan geri sıktım, soğutucunun oynamadığından ve işlemci arasında boşluk kalmadığından emin oldum. Son surum bios kullanıyorum, bütün ayarlar auto ve PBO devre dışı. Multi-core skor; 14339, Single-core skor; 1803. Altta ki fotoğraflardan birisi boşta ki sıcaklık diğeri ise r23 sıcaklığı.

Sistem;
CM K501L
FSP HYDRO GT 850W
B650M DS3H
7500F + PHANTOM SPIRIT, MX6
T-CREATE EXPERT 6000 Mhz
RX 6650 XT
macun biraz az sanki?hocam o macun ne öyle çok fazla sürmüşsünüz

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
707
İsim
Merdo.
Selam, yeni sistem topladım her şey iyi güzel fakat işlemci sıcaklığı dikkatimi çekti. 7500F phantom spirit ile cinebench r23'te 80 derece oluyor, kullandığım macun mx-6. Acaba bu sıcaklık normal midir? soğutucuyu düzgün monte ettiğime ve ucunda ki bandı söktüğüme eminim. Sadece en basta soğutucu vidasını sonuna kadar sıktım fakat sonradan uzun vadede belki zarar verir diye korktuğumdan vidayı yarısına kadar açıp parmak ucuyla çok zorlamadan geri sıktım, soğutucunun oynamadığından ve işlemci arasında boşluk kalmadığından emin oldum. Son surum bios kullanıyorum, bütün ayarlar auto ve PBO devre dışı. Multi-core skor; 14339, Single-core skor; 1803. Altta ki fotoğraflardan birisi boşta ki sıcaklık diğeri ise r23 sıcaklığı.

Sistem;
CM K501L
FSP HYDRO GT 850W
B650M DS3H
T-CREATE EXPERT 6000 Mhz
RX 6650 XT
Hocam macunu biraz fazla kaçırmışsın olabilir insanlık halidir her insan sürebilir öyle fakat termal macunu silip yeniden sürmeniz daha sağlıklı olur sıcaklık açısından daha düşüş olabilir olmazsa çözüm soğutucuyu değiştirmekle olur.

Sistem;
CM K501L
FSP HYDRO GT 850W
B650M DS3H
T-CREATE EXPERT 6000 Mhz
RX 6650 XT
işlemci ve soğutucuyu 2k da kullanıyorum max 56 civarında gördüm anakart üzerinden fan hızı düşükse yükseltebilirsiniz

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,184
İsim
baba merhaba
ekmeğe nutella sürer gibi macun çekmişsin hocam
onu incelt, bakır boruların; işlemciye temas edecek yüzeyin jelatini çıkarılması gerek. çıkarıp, çıkarmadığını kontrol et.
anakart işlemci yongası pinler sağlam dimi ? birbirlerine temas ediyorlarsa ondan da olabilir diye düşünüyorum.
not: yorumlar okumadım, doğrudan aklıma gelenler yazdım.

hiç normal değil. o termal macunu görünce aklıma halı geldi resmen çok fazla sürmüşsünüz

Top Bottom