Neler Yeni

R5 7500f sıvı soğutma önerisi yapar mısınız

Talha0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Talha EZ
Bütçe
3000
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar

Yaz başı gibi R5 5500 islemcimden R5 7500f işlemciye geçeceğim

Daha önce hiç sıvı soğutma yada hava soğutma kullanmadım deneyimim yok onadan dolayı burada fikir almak istedim

Farklı bir forumda sorduğum zaman sıvı soğutucuya o kadar para vermem gerektiği hava soğutma almanın daha mantıklı olduğu söylendi fakat ben ileride işlemcimi tekrar değiştirebilirim ondan dolayı her türlü sıvı soğutucu alicam 240mm bütçem 3000 TL f/p sıvı soğutucu önerebilir misiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Sonsuz evren
Hocam işleminizi degistirseniz bile uzun vade için kesinlikle sıvı soğutma tavsiye etmem hava soğutucu almanızı öneririm hem daha sessiz hemde daha kararlı sıvı soğutma Kısa süre için etki etkiyor örneğin ilk 2 saat kullanımı 70 derecede tutuyorsa gittikçe bu değer yükselecektir, fakat hava soğutma da öyle bir durum söz konusu değildir, 70 derece sabit kalır yani en mantıklısı iyi bir hava soğutma örneğin Noctua gibi bir hava soğutma alırsanız yıllarca sorunsuz kullanırsınız

Talha0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Talha EZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam açıkçası bana çok mantıksız geliyor biri sıvı ile soğutuyor diğeri hava ile sıvı olanın daha iyi soğutması gerekir bunu açıklar mısınız

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,644
İsim
efe araci
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar

Yaz başı gibi R5 5500 islemcimden R5 7500f işlemciye geçeceğim

Daha önce hiç sıvı soğutma yada hava soğutma kullanmadım deneyimim yok onadan dolayı burada fikir almak istedim

Farklı bir forumda sorduğum zaman sıvı soğutucuya o kadar para vermem gerektiği hava soğutma almanın daha mantıklı olduğu söylendi fakat ben ileride işlemcimi tekrar değiştirebilirim ondan dolayı her türlü sıvı soğutucu alicam 240mm bütçem 3000 TL f/p sıvı soğutucu önerebilir misiniz
240mm alacaksan hiç alma https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html şunu al 240mm lerden daha iyi soğutur ,
Hocam açıkçası bana çok mantıksız geliyor biri sıvı ile soğutuyor diğeri hava ile sıvı olanın daha iyi soğutması gerekir bunu açıklar mısınız
sıvı ile soğutuluyor fakat genel olarak sıvı soğutucuların kalitesi çok önemli radyatör kalitesi , pompa kalitesi , fan kalitesi gibi 3000 TL'ye alacağın 240mm lerin çoğu da giriş segment olacak e giriş segment bir sıvı soğutucunun yüksek segment bir hava soğutucu ile kapışma ihtimali çok düşük.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
753
İsim
Görkem
bunun teknik açıklamalarını arma bilgisayar yapıyordu uzun uzun onu izleyebilirsiniz

gelelim ikinci mevzuya
1000-1250 tl lik kule tipi 7500f için iş görebilecek

sen ilerde yükseltirim diye 240 lık sıvı soğutma alacaksın en az 1000 tl daha fazla para vereceksin

1 sene sonra çıkacak olan şu anki işlemcinden çok daha güçlü olacak olan işlemci belki şu anki işlemcin ile aynı sıcaklık derecelerinde kalacak ve sıvı soğutmaya yine ihtiyacın olacak

veya tam tersi bir seneryo
çok güçlü bir işlemci alacaksın ama yüksek sıcaklık derecelerine çıkacak
240 hiç iş görmez demiyorum ama 360 lık daha iyi iş görecek bu seferde ilerde işlemci değiştiririm diye bu günden fazla para vererek almış olduğun 240 sıvı soğutma mantığı yine olmayacak

ilerde işlemci güncellerken yanındaki sıvı soğutmayı bedavaya vermeyeceksin sonuçta

millet tray 5000 e veriyorsa
sen soğutma ile 5700-5750 diyeceksin mesela

Talha0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Talha EZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam millet bu kadar ısrar ediyorsa bir bildiği var demekki peki 2kya ne alırım üst düzey hava soğutucu
Mesaj otomatik birleştirildi:

1000183800.jpg
hocam buna ne kadarlık sığar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu buldum

Son düzenleme:

K1dot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim