R5 7500F yükte 85 dereceye çıkıyor

AlcatraZ

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar herkese,

Toplamış olduğum bilgisayarımda işlemcim boşta 50-55 derece arasında gidip geliyor, Cinebench'te ise 85-87 derece arasında çalışıyor. Sıcaklığa bakmak için Open Hardware Monitor kullanıyorum.

Kasa - Rampage Redsky - Ön panel full cam, 3 önde 1 egzoz olmak üzere 4 tane fan var.
İşlemci - Ryzen 5 7500F
İşlemci Soğutucusu- Thermalright Assassin King 120 Mini V2
Anakart - Prime B650M-R

Bu sıcaklıklar normal midir? Yoksa montajında bir hata yapmış olabilir miyim veya kasadan kaynaklı olabilir mi? Yanlış hatırlamıyorsam ürün yorumlarında gördüğümde yükte 70-75 derece arasında çalıştığını söylüyorlardı.

Macun ne sürdün? Biosta curve optimizerda -15 verebiliirsin. -15 de sorun çıkması imkansız gibi bişey. YouTube dan bulabilirsin yerini.

Selamlar herkese,

Toplamış olduğum bilgisayarımda işlemcim boşta 50-55 derece arasında gidip geliyor, Cinebench'te ise 85-87 derece arasında çalışıyor. Sıcaklığa bakmak için Open Hardware Monitor kullanıyorum.

Kasa - Rampage Redsky - Ön panel full cam, 3 önde 1 egzoz olmak üzere 4 tane fan var.
İşlemci - Ryzen 5 7500F
İşlemci Soğutucusu- Thermalright Assassin King 120 Mini V2
Anakart - Prime B650M-R

Bu sıcaklıklar normal midir? Yoksa montajında bir hata yapmış olabilir miyim veya kasadan kaynaklı olabilir mi? Yanlış hatırlamıyorsam ürün yorumlarında gördüğümde yükte 70-75 derece arasında çalıştığını söylüyorlardı.
Yazın sıcağında olabilir nerde oturduğunuzada bağlı. Yükte 85 çok değil boşta 55 bir tık fazla sayılabilir. Macun olarak ne sürdünüz? Ve nerde yaşıyorsunuz?

Macun ne sürdün? Biosta curve optimizerda -15 verebiliirsin. -15 de sorun çıkması imkansız gibi bişey. YouTube dan bulabilirsin yerini.

Yazın sıcağında olabilir nerde oturduğunuzada bağlı. Yükte 85 çok değil boşta 55 bir tık fazla sayılabilir. Macun olarak ne sürdünüz? Ve nerde yaşıyorsunuz?
Macun olarak yanında çıkan thermalright tf4 kullandım. Adana'da yaşıyorum ancak odada sürekli klima çalışıyor 25C de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıcak hava çıkışı için üste bir fan tak. Çık faydası olur.
Eski bir bilgisayardan çıkardığım fan vardı ancak aşırı sesli çalıştığından dolayı kullanmıyorum. Eğer bulabilirsem deneyeceğim.

Üstte fan tak. Macunu ne kadar sürdün? İncecik zar gibi olması lazım. Çok sürdüysen ısı iletimi azalıyor. Vidalardan birini az sıktıysan işlemciye tam oturmamış olabilir.

Üstte fan tak. Macunu ne kadar sürdün? İncecik zar gibi olması lazım. Çok sürdüysen ısı iletimi azalıyor. Vidalardan birini az sıktıysan işlemciye tam oturmamış olabilir.
Çok sürdüğümü sanmıyorum ancak heatsink'i taktıktan sonra çok az bir miktarın yanlardan taştığını gördüm. Vidalarını sıkarken ise 2 tarafıda dengeli sıktım.

O zaman üste fan tak. Curve -15 yap. Uğraşırım dersen daha düşük değeri deneyebilirsin. Hem performans artıyor hem de sıcaklık düşüyor. Bendeki -25 te çalışıyor.

O zaman üste fan tak. Curve -15 yap. Uğraşırım dersen daha düşük değeri deneyebilirsin. Hem performans artıyor hem de sıcaklık düşüyor. Bendeki -25 te çalışıyor.
Tamamdır hocam dediklerinize bakacağım bir de ön paneli bir söküp deneyeceğim. Duruma göre tekrardan yazarım. Yardımınız için teşekkür ederim.

Camın kenarında hava girişi var mı kasada?
Yoksa kasanın tasarımı sorunlu.

Genelde soğutucuları tabanında film oluyor. Takmadan filmi söktün mü?

Camın kenarında hava girişi var mı kasada?
Yoksa kasanın tasarımı sorunlu.

Genelde soğutucuları tabanında film oluyor. Takmadan filmi söktün mü?
Evet filmi söktüm. Hocam sanıyorum kasamın dandikliğinden kaynaklanıyor. Sadece ön paneli çıkarıp denediğimde boşta 45 derece, cinebench'te 80 dereceye bile ulaşmadı. Sanıyorum bu değerler gayet iyi. Yardımlarınız için tekrardan teşekkürler.

Geri