Yardım R5 7600X için sıvı soğutma önerisi

Arestes

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
5000
Herkese merhaba, öncelikle sistemimi yakın zamanda guncelledim ve AMD Ryzen 5 7600X işlemci almıştım. Eski sistemden kalan coler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm sıvı soğutucu vardı onunla devam ettim sindiye kadar. Dün baktığımda sistem yanıyor bostayken 50-55 yük altında ise 85-88 derecelerde geziyor. AMD islemcilerde bu sıcaklıklar normal ama ben kendi kendime sitrese giriyorum. Önerebileceginiz güzel bir sıvı soğutma var mı? Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba, öncelikle sistemimi yakın zamanda guncelledim ve AMD Ryzen 5 7600X işlemci almıştım. Eski sistemden kalan coler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm sıvı soğutucu vardı onunla devam ettim sindiye kadar. Dün baktığımda sistem yanıyor bostayken 50-55 yük altında ise 85-88 derecelerde geziyor. AMD islemcilerde bu sıcaklıklar normal ama ben kendi kendime sitrese giriyorum. Önerebileceginiz güzel bir sıvı soğutma var mı? Şimdiden teşekkürler.

240mm olmak zorunda mı?
Sağlam çift kule hava soğutucu 240mm'den daha iyi çalışıyor açıkçası artık.

360mm kasanıza uygunsa bütçeyi hafif aşıyor ama F/P olarak iyi bir model

7000 serisi çok ısınıyor zaten hocam. Undervolt yapmanızı tavsiye ederim

Videoda 7600x'i güvenli şekilde undervolt yapıyor. Sizde uygulayabilirsiniz aynısını.

Siz Curve Optimizer'e -30 verdiğinizde sistem eğer yanıt vermezse düşürün.
10-20 arası da düşürmeniz gerekebilir.
Ram frekansınız çok yüksekse oradan biraz kısıp buradaki payı yükseltebilirsiniz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,009
Üyeler
183,043
Son üye
rocinante
Geri