Yardım R5 7600X için sıvı soğutma önerisi

Arestes

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
7001
Herkese merhaba, öncelikle sistemimi yakın zamanda guncelledim ve AMD Ryzen 5 7600X işlemci almıştım. Eski sistemden kalan coler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm sıvı soğutucu vardı onunla devam ettim sindiye kadar. Dün baktığımda sistem yanıyor bostayken 50-55 yük altında ise 85-88 derecelerde geziyor. AMD islemcilerde bu sıcaklıklar normal ama ben kendi kendime sitrese giriyorum. Önerebileceginiz güzel bir sıvı soğutma var mı? Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba, öncelikle sistemimi yakın zamanda guncelledim ve AMD Ryzen 5 7600X işlemci almıştım. Eski sistemden kalan coler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm sıvı soğutucu vardı onunla devam ettim sindiye kadar. Dün baktığımda sistem yanıyor bostayken 50-55 yük altında ise 85-88 derecelerde geziyor. AMD islemcilerde bu sıcaklıklar normal ama ben kendi kendime sitrese giriyorum. Önerebileceginiz güzel bir sıvı soğutma var mı? Şimdiden teşekkürler.

240mm olmak zorunda mı?
Sağlam çift kule hava soğutucu 240mm'den daha iyi çalışıyor açıkçası artık.

360mm kasanıza uygunsa bütçeyi hafif aşıyor ama F/P olarak iyi bir model

7000 serisi çok ısınıyor zaten hocam. Undervolt yapmanızı tavsiye ederim

Videoda 7600x'i güvenli şekilde undervolt yapıyor. Sizde uygulayabilirsiniz aynısını.

Siz Curve Optimizer'e -30 verdiğinizde sistem eğer yanıt vermezse düşürün.
10-20 arası da düşürmeniz gerekebilir.
Ram frekansınız çok yüksekse oradan biraz kısıp buradaki payı yükseltebilirsiniz.

Son düzenleme:
O kadar ısınmaması lazım.
Termal macun yeni mi?
Montaj doğru mu?

Sağlamından bir kule tipi soğutucu, sıvı soğutucan daha iyi iş görecektir ancak o kadar ısınmaması lazım

1. sıvı soğutucu montajı doğru mu?
2. Kasa fanları ve egzoz fanı doğru yönde mi monte edilmiş
3. Termal macun yeni mi ve ne kalitede

O kadar ısınmaması lazım.
Termal macun yeni mi?
Montaj doğru mu?
Yakın zamanda macun yenilendi ve doğru takildi fanlarda sıkıntı yok ben kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum eski Intel işlemcide hiç bu sıkıntılar yoktu o yüzen
Mag pano 100r pz kasa sipariş verdim oda 360 mm ye kadar destekliyor

Yakın zamanda macun yenilendi ve doğru takildi fanlarda sıkıntı yok ben kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum eski Intel işlemcide hiç bu sıkıntılar yoktu o yüzen
Mag pano 100r pz kasa sipariş verdim oda 360 mm ye kadar destekliyor

Kasa olarak güzel seçim macun olarak ne kullanıyorsunuz

Thermalright Peerless Assassin 120 White ile kullandım aynı işlemciyi 65 dereceleri geçmiyordu. Kule tipi düşünürsen Peerless assasins ve phantom spirit öneririm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasan eğer bunu destekliyorsa
hbde 3500'a düşmüştü.

Deepcool lt720 önerebilirim.

Sağlamından bir kule tipi soğutucu, sıvı soğutucan daha iyi iş görecektir ancak o kadar ısınmaması lazım

1. sıvı soğutucu montajı doğru mu?
2. Kasa fanları ve egzoz fanı doğru yönde mi monte edilmiş
3. Termal macun yeni mi ve ne kalitede
Kule tipi soğutucu kasada güzel durmadıklarını düşünüyorum o yüzden sıvı sogutucan devam edicem termal macun yakın zamanda yenilendi fanlar doğru takıldı sıvı soğutucudada problem yok sıkıntı kasada galiba yeni kasa sipariş verdim oda 360 mm sıvı sogutucu destekliyor

Kule tipi soğutucu kasada güzel durmadıklarını düşünüyorum o yüzden sıvı sogutucan devam edicem termal macun yakın zamanda yenilendi fanlar doğru takıldı sıvı soğutucudada problem yok sıkıntı kasada galiba yeni kasa sipariş verdim oda 360 mm sıvı sogutucu destekliyor
Hocam bu arada kule tipi fanların da çok yakışıklı olanları var

Kasa olarak güzel seçim macun olarak ne kullanıyorsunuz
Şuan hangi macun var bilmiyorum aslında toplayan kişi kaliteli macun kullandım dedi ama değil büyük ihtimal yeni kasaya geçeceğim zaman sıvı soğutmanın kutudan çıkan macununumu kullansam veya ayrı kalitelimi alsam daha mantıklı olur

Hocam bu arada kule tipi fanların da çok yakışıklı olanları var
Vardırda zevk meselesi

Msi marka sıvı sogutucular iyi mi? Alıntıyı görüntüle

Son düzenleme:
Şuan hangi macun var bilmiyorum aslında toplayan kişi kaliteli macun kullandım dedi ama değil büyük ihtimal yeni kasaya geçeceğim zaman sıvı soğutmanın kutudan çıkan macununumu kullansam veya ayrı kalitelimi alsam daha mantıklı olur

Vardırda zevk meselesi

Msi marka sıvı sogutucular iyi mi? Alıntıyı görüntüle
Macunu ayrı olarak almanız daha iyi olur thermal grizly yada cooler master mastergel pro V2 tavsiye ederim iki macunuda kullandım

Bir çok forumda Arctic marka soğutma bakımından en iyisi diyorlar fiyatta msi ile yakın karar vermek çok zor ürün ve marka çok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,804
Üyeler
184,502
Son üye
aeroblast4
Geri