Neler Yeni

R5 7600X sistem açılırken işlemci sıcaklığı 90C oluyor

alhmanic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ezequiel R.
Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere AMD Ryzen 5 7600X işlemcisine sahibim, sıvı soğutucum da Arctic Liquid Freezer II 240mm. Bilgisayarı ilk açışımda işlemci yüksek sıcaklıklarda başlıyor 70-80-90 dereceler gibi ve daha sonrasında bilgisayarı yeniden başlatınca bu sıcaklıklar normal seviyeye 40 dereceye falan geri dönüyor. Neden böyle oluyor? Sebebi nedir bir bilgisi olan yardım edebilir mi? Bir çözüm bulmak istiyorum bu duruma.
RAM: Kingston 5200Mhz DDR5 16GB RAM
Anakart: Gigabyte B650M DS3H
İşletim sistemim Windows 10

wearetheash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
enes yılmaz
yok hocam flasha atmıştım son bios güncellemesi yapmıştım driverlar da güncel anlamadım gitti. Yani sistem açılırken sıvı soğutucu devreye girmiyor diyeceğim ama sıvı soğutucunun da fanları dönüyor falan anlamadım gitti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şu an pc üzerinden açtım konuyu ve pcdeyim hala mesela işlemci sıcaklığım 39 ama ilk açtığımda 85 90 falandı tekrar başlattığımda 40lara döndü gerçekten kafayı sıyıracağım :D

her açıldığında 80 90 oluyor ya hocam ben bunu hemen açılır açılmaz yeniden başlatınca 40a falan düştüğünde bu 80 90lara çıktığı için mesela işlemciye zarar verir mi peki en kötü bu şekilde kullanacağım :/
çıkmaz sıkıntıda sen bi kurcala fan ayarlarını fılan en kötü bi dediğimi yap biosdan aio devirini max yap kapa aç yap pcyi

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,591
İsim
Yusuf
yok hocam flasha atmıştım son bios güncellemesi yapmıştım driverlar da güncel anlamadım gitti. Yani sistem açılırken sıvı soğutucu devreye girmiyor diyeceğim ama sıvı soğutucunun da fanları dönüyor falan anlamadım gitti.

şu an pc üzerinden açtım konuyu ve pcdeyim hala mesela işlemci sıcaklığım 39 ama ilk açtığımda 85 90 falandı tekrar başlattığımda 40lara döndü gerçekten kafayı sıyıracağım :D

her açıldığında 80 90 oluyor ya hocam ben bunu hemen açılır açılmaz yeniden başlatınca 40a falan düştüğünde bu 80 90lara çıktığı için mesela işlemciye zarar verir mi peki en kötü bu şekilde kullanacağım :/
oyun veya render veya cpu benchmarkta durumlar nasıl test ettiniz mi? belki windows açılışını aşşırı yoğundur o da olabilir bak peek atması için. en ideali bi işlemciden render alan benchmark denemek cinebench deneyin mesela. çoklu tekli takip edin değerleri ısıları vs.

alhmanic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ezequiel R.
oyun veya render veya cpu benchmarkta durumlar nasıl test ettiniz mi? belki windows açılışını aşşırı yoğundur o da olabilir bak peek atması için. en ideali bi işlemciden render alan benchmark denemek cinebench deneyin mesela. çoklu tekli takip edin değerleri ısıları vs.
bunu da deneyeceğim ama şöyle söyleyeyim görev yöneticisinden falan indirdiğim o steam epic discord falan gibi uygulamaları başlangıçta açmaması için kapatmıştım pc açılınca onlar açılmıyor

Aderal

80+ Bronze
Bios girip

overclock > amd overclocking > pbo > pbo ayarını advanced al sonra aşağıda curve optimizer gir all cores negative 30 yap deneyip tekrar yazar mısın

Aynı işlemciyi kullanıyorum yükte 95leri görüyordum performans düşüşü olmadan 80i geçmiyor şu an

alhmanic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ezequiel R.
oyunlarda dediğim gibi 47-60 civarında seyrediyor derece işlemci

Bios girip

overclock > amd overclocking > pbo > pbo ayarını advanced al sonra aşağıda curve optimizer gir all cores negative 30 yap deneyip tekrar yazar mısın
tamamdır bunu yaparım ya ben bir de amd ryzen master'ın uygulamasını kullanıyorum oradan voltajı 1.2 yapıp mhzi 4500 yapıyorum manual şeklinde her açılışta

Aderal

80+ Bronze
oyunlarda dediğim gibi 47-60 civarında seyrediyor derece işlemci

tamamdır bunu yaparım ya ben bir de amd ryzen master'ın uygulamasını kullanıyorum oradan voltajı 1.2 yapıp mhzi 4500 yapıyorum manual şeklinde her açılışta
Hocam mhz 4500 yapıyorsan ne anlamı var 7600xin

Ben şu an 5.4 ghz de hava soğutmayla 80i geçmeden kullanıyorum

Ryzen masterı kapat hatta sil. Dediğimi yap biostan önce bi deneyelim

Hani diyorsan neden bu kadar rahat konuşuyorsun çok biliyorsun falan çok bildiğimden değil aynı işlemci var bendede csgo da bile 70 derece oluyordu neyseki düzelttim şu an 60ı geçmiyor oyunlarda

alhmanic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ezequiel R.
Hocam mhz 4500 yapıyorsan ne anlamı var 7600xin

Ben şu an 5.4 ghz de hava soğutmayla 80i geçmeden kullanıyorum

Ryzen masterı kapat hatta sil. Dediğimi yap biostan önce bi deneyelim

Hani diyorsan neden bu kadar rahat konuşuyorsun çok biliyorsun falan çok bildiğimden değil aynı işlemci var bendede csgo da bile 70 derece oluyordu neyseki düzelttim şu an 60ı geçmiyor oyunlarda
5.4 de ayarlayabiliyorum ya onda da sıkıntı olmuyor sadece örnek verdim 4.7 olarak gelmiyor muydu bu zaten ben yanlışta biliyor olabilirim yanlış biliyorsam ama o biosu deneyeceğim dediğinizi bakalım umarım hallolur

Top Bottom