R5 7600x Soğutucu Önerisi

Oktayt35

80+
Reaksiyon skoru
12
5070 ekran kartım ve ryzen 5 7600x var kasamda MSI MAG FORGE 100M toplamda 3 adet fan kasada 1 tanesi egsoz zaten işlemci fazla ısınıyor gibi geliyor yeni nesil oyunlarda vs 70-80 bandında geziyor ekran kartında bir sıkıntı yok sıcaklık konusunda sizce kasaya fan mı eklemeliyim yoksa 240lık sıvı soğutma şart mı kule tipi soğutucu kullanıyorum.

Soğutucu modelin ne hocam

5070 ekran kartım ve ryzen 5 7600x var kasamda MSI MAG FORGE 100M toplamda 3 adet fan kasada 1 tanesi egsoz zaten işlemci fazla ısınıyor gibi geliyor yeni nesil oyunlarda vs 70-80 bandında geziyor ekran kartında bir sıkıntı yok sıcaklık konusunda sizce kasaya fan mı eklemeliyim yoksa 240lık sıvı soğutma şart mı kule tipi soğutucu kullanıyorum.
kanka önü 3 le alta takılıyorsa oraya da tak ama galiba takılmıyor üstede 240mm sıvı al ki kasanın içi duvar gibi olmasın küçük kasa gibi duruyor zaten ekran kartı işlemciye üflememiş olur direkt

Soğutucu modelin ne hocam
thermalrightın bir modeli olması lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kanka önü 3 le alta takılıyorsa oraya da tak ama galiba takılmıyor üstede 240mm sıvı al ki kasanın içi duvar gibi olmasın küçük kasa gibi duruyor zaten ekran kartı işlemciye üflememiş olur direkt
ya biraz küçük evet akvaryum almayı da düşündüm 6-7 fanlı uğraşmamak için

Kasa içi detay görsel ve modeli tam bulursanız daha kesin konuşabilirim ama 80 biraz fazla gibi

Kasa içi detay görsel ve modeli tam bulursanız daha kesin konuşabilirim ama 80 biraz fazla gibi

ortadaki fanı sırf hava girsin diye almıştım vatandan rampage ışığının falan farklı olması pek umrumda değil görselliğe hiç takılmıyorum çalıştığı sürece de bilmiyorum 360lık sıvı soğutucu almak istiyorumda kasa maks 240lık alıyor

Ekler

• image.webp
    image.webp
    756.6 KB · Hit: 20
Elinde canavar var hocam yanlış montajdan o ısı. sen montajladıysan vidaları tam sıktın mı?

Vidaları iyice sıktığından emin ol montaj video atalım düzelsin ısın bakımın 1 seneyi geçtiyse termal macun da yemişi 60 70 takılırsın

Yaptırmazsın bence bidaha istersen yönlendireyim dene 10dk sürmez yapman

Elinde canavar var hocam yanlış montajdan o ısı. sen montajladıysan vidaları tam sıktın mı?

Vidaları iyice sıktığından emin ol montaj video atalım düzelsin ısın bakımın 1 seneyi geçtiyse termal macun da yemişi 60 70 takılırsın
evet bilgisayarı geçen yıl ocakta toplamıştım hiç açıp temizlemedim macunu yenileyip vidaları kontrol edip kasayı temizlesem sanırım düşer dediğin gibi

Yaptırmazsın bence bidaha istersen yönlendireyim dene 10dk sürmez yapman
babamda bilgili bu konularda bilgisayae öğretmenliği yapmıştı çoğu şeyi o ayarladı zaten onla beraber ben bir el atayım kasaya

Fanın önünü arkasını tespit et fanların yönü aynı yere bakacak yani etiketler arkaya thermal right logosu varsa öne bakacak şekilde olacak önden arkaya doğru şöyle takacaksın ; fan, soğutucu kulesi, fan, soğutucu kulesi.

Bir de biosa girip cpu fanlarını istediğin sıcaklıkta istediğin devirde dönmesini ayarlarsan 60 derecelere bile çıkmazsın termal macun değişince

Bide haddim değil ama kasa içi kablolama çok kötü el atarsan ısıya faydası olur

Fanın önünü arkasını tespit et fanların yönü aynı yere bakacak yani etiketler arkaya thermal right logosu varsa öne bakacak şekilde olacak önden arkaya doğru şöyle takacaksın ; fan, soğutucu kulesi, fan, soğutucu kulesi.

Bir de biosa girip cpu fanlarını istediğin sıcaklıkta istediğin devirde dönmesini ayarlarsan 60 derecelere bile çıkmazsın termal macun değişince
hocam sanırım benim fanın yeride yanlış :D senin attığın videoda bir tanesi kulelerin ortasında biri dışarıda bende ikiside dışarıda

bios ayarlarını hiç bilmiyorum ya maalesef sıfırım yani ne yapıcağımı bilmediğim için stok olarak bıraktım her şeyi yanlış bir şey yapmayayım diye ama önerilerin için çok teşekkür ederim en kısa sürede kasayı açıp içine el atıcam

anlattım ya zaten fan,kule,fan,kule yapacaksın işte

Geri