Neler Yeni

R7 5800X ile GTX 1660 Super uyumu

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,592
İsim
Memati Baş
işlemci tabanlı oyunlar için mantıklı ama bence yine de çok yüksek kalıyor GTX 1660S için.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,826
İsim
Hacı

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul
Ya en kötü bir tane çakarım PSU hocam o çok sıkıntı değil 1,5k falan bi arkadaş önermişti İşlemci, Cpu fan, PSU bunları alırım kolayca. Ama ekran kartı işi biraz zor, yani şimdilik. Peki 5800x alsam ne farkı olur? Kafadan ortalama 1 yıl falan değişemem ekran kartını ondan sonra anca.
İleride kesin yukselteceksen alacağın ekran kartı ile aynı seviyede yani darboğaz olmayacak bir işlemci alirsan daha stabil çalışır şu anda işlemciyi istediğin kadar yukseltebilirsin ne kadar yüksekse o kadar fps artışı görürsün tabi oyunların grafiklerini düşüğe aldığın sürece daha etkili olur. İşlemcinin güçlü olması bir sorun teşkil etmez fakat ekran kartı ile darboğaz olacaktır. Ayrıca darboğaz öyle milletin abarttığı gibi olmamasi lazim yoksa sistem kötü çalışır diye bir şey degil ben hep darboğaz halinde kullanıyorum ben bir gamerım ne kadar yüksek fps alırsam o kadar iyidir ayarları patatese çekerim yüksek fps karşılığında darboğaz olur ama benim aldığım fps karşılığı her halükarda daha mantıklıdır.

Hasan344

80+ Gold
O işlemciye o ekran kartı düşük kalmış.

Jâckêrs

80+ Bronze
işlemci tabanlı oyunlar için mantıklı ama bence yine de çok yüksek kalıyor GTX 1660S için.
R7 5800X pahalı bence. 1k daha ucuza R7 5700X veya R5 5600 alabilirsiniz.
İleride kesin yukselteceksen alacağın ekran kartı ile aynı seviyede yani darboğaz olmayacak bir işlemci alirsan daha stabil çalışır şu anda işlemciyi istediğin kadar yukseltebilirsin ne kadar yüksekse o kadar fps artışı görürsün tabi oyunların grafiklerini düşüğe aldığın sürece daha etkili olur. İşlemcinin güçlü olması bir sorun teşkil etmez fakat ekran kartı ile darboğaz olacaktır. Ayrıca darboğaz öyle milletin abarttığı gibi olmamasi lazim yoksa sistem kötü çalışır diye bir şey degil ben hep darboğaz halinde kullanıyorum ben bir gamerım ne kadar yüksek fps alırsam o kadar iyidir ayarları patatese çekerim yüksek fps karşılığında darboğaz olur ama benim aldığım fps karşılığı her halükarda daha mantıklıdır.
O halde 5600X alıcam arkadaşlar. Peki PSU yeterli olur mu yoksa İşlemciyi alırken PSU da mı alayım? Benim oynadığım oyunlar belli hocam. FPS oyuncusuyum o yüzden İşlemciye önem veriyorum. İleride ekran kartımı upgrade edebilir miyim inanın bilmiyorum yani bu işlemci kararı da anlık gelişti sonuçta hepsi para hemen tak diye olamıyor malesef. Ama fiyatlar ortalama 9-10 ay böyle kalırsa bi 3060 çekerim. 2023 sonlarına doğru.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,826
İsim
Hacı
O halde 5600X alıcam arkadaşlar. Peki PSU yeterli olur mu yoksa İşlemciyi alırken PSU da mı alayım? Benim oynadığım oyunlar belli hocam. FPS oyuncusuyum o yüzden İşlemciye önem veriyorum. İleride ekran kartımı upgrade edebilir miyim inanın bilmiyorum yani bu işlemci kararı da anlık gelişti sonuçta hepsi para hemen tak diye olamıyor malesef. Ama fiyatlar ortalama 9-10 ay böyle kalırsa bi 3060 çekerim. 2023 sonlarına doğru.
700 lira fazla verip R5 5600X almazdım 2800 liraya R5 5600 varken.
Performansları aynı sayılır %3 fark var. R5 5600 de PBO açınca aynı performansı veriyorlar zaten.
700 lira farka da güzel bi işlemci soğutucusu alırsınız serin serin kullanırsınız işlemciyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesaj otomatik birleştirildi:

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul
Kararı sen vereceksin ben değiştirmişken psu da değiştirirdim. Hatta ben olsaydım sistemimi 2. Elden satıp yeni sistem bakardım bulamazsam 2. El daha yüksek bi sistem bakardım. Tabi ne kadar para ekleyebilecegin eklediginde istediğin sistemi alabiliyor musun bi araştırmak lazım.

Jâckêrs

80+ Bronze
Kararı sen vereceksin ben değiştirmişken psu da değiştirirdim. Hatta ben olsaydım sistemimi 2. Elden satıp yeni sistem bakardım bulamazsam 2. El daha yüksek bi sistem bakardım. Tabi ne kadar para ekleyebilecegin eklediginde istediğin sistemi alabiliyor musun bi araştırmak lazım.
Hocam sistem şu an 11k ediyor üstüne eklerim aslında tabii satılır mı bir fikrim yok sanırım 10k'ya falan koysam direkt alınır. 15k'ya falan bi sistem alabilirim.

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,592
İsim
Memati Baş
5600 al kanka.

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,041
İsim
Hasan
Arkadaşlar öncelikle selam, benim şu anda kullandığım sistem Ryzen 5 3500 - 1660 Super - FSP Hydro HD500 500W 80+ bunları kullanıyorum Warzone 2.0 çıktı biliyorsunuz, Battle Royale oynarken 40-50 FPS'lere düşüyor fight anlarında tabii 4 kişilik quads giriyoruz ve bu FPS'i çekmekten yoruldum artık zevk almıyorum o yüzden yükseltmek istiyorum sistemin bazı parçalarını.
İlk öncelikte bu işlemcimi 5800X'e yükseltmek istiyorum normalde 5600X'e yükseltecektim ama almışken en iyisi alayim dedim onun için 5800x3D geçti ilk başta aklımdan ama sonra ekran kartımın aşırı düşük kaldığını fark ettim. 5800X'e düşürdüm ve beni şu an korkutan PSU. Sizce yeter mi şöyle bir 6 ile 12 ay arası için. Sonrasında bir 3060 alabilirim galiba alamasam da sorun olur mu bu yazdıklarımı şöyle güzel bir arkadaş net olarak anlatırsa gerçekten aşırı mutlu olurum işlemciyi kararlaştırmak için 1 ay gibi bir sürem var. PSU önerisi yapabilirsiniz, bu arada ekran kartını upgrade edemeyebilirim de belki. Ama bu 5800X beni kurtarır mı yani bir sorun çıkarır mı oynadığım oyunlar Valorant, Warzone 2.0, LoL. Sizce Ryzen 5 5600X alıp böyle kullanıp gideyim mi PSU falan değişmeden sıkıntısız.
almışken 5800x3d al sonra istersen gpu yükseltirsin istersen yükseltmezsin.

Jâckêrs

80+ Bronze
Bu arada soğutucu olarak bunu alıcam dostlar. Benim arkadaşım bu ikiliyi kullanıyor (Ryzen 5 5600x - Arctic Freezer 34 Esports DUO) çok memnun Valorant'ta 70 dereceyi bile görmüyor işlemci o birde Ghz ayarları ile oynuyo ufak Overclock işlemleri seviyor o halde 70'i bulmuyor.

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul
Bu arada soğutucu olarak bunu alıcam dostlar. Benim arkadaşım bu ikiliyi kullanıyor (Ryzen 5 5600x - Arctic Freezer 34 Esports DUO) çok memnun Valorant'ta 70 dereceyi bile görmüyor işlemci o birde Ghz ayarları ile oynuyo ufak Overclock işlemleri seviyor o halde 70'i bulmuyor.
Bende o soğutucuyu kullaniyorum güzeldir tower olarak rakiplerine kıyasla baya kaliteli zamaninda sifir ayarinda 2. Elden 150 ye almıştım:) şimdi kim bilir ne olmuştur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,232
Üyeler
165,785
Son üye
despiertoselo
Top Bottom