Bildiğiniz üzere AMD işlemcinin yapısı sebebiyle undervolt ve overclock kilidi koydu bu işlemciye. Önceki 3800X ve 5600X işlemcileri undervolt ile çok stabil ve performanslı şekilde kullanıyordum. Intel'de durum nasıl bilmiyorum ama AMD işlemcili bilgisayarda normal takılırken, ani voltaj yükselmesiyle birlikte sıcaklıkta hızla artıyor ve fanlar çok ses yapıyor. İdle'da 35-45 derece arasında dolanıyor fakat Chrome'u açtığım zaman sıcaklık 65 derecelere yükseliyor ki 80'leri de gördüm. Oyunlarda ise son derece normal 55-65 arası sıcaklıklar. Bu voltaj sıçramalarını undervolt ile kontrol altına alır, sessiz fanlarla normal takılırdım PC'de. Hayalimdeki işlemci ama bu özelliğini kırpamıyorum ne yazık ki. PBO Tuner gibi 3. parti uygulamayla ayarlamak istemiyorum. Bir diğer seçenekte fan ayarları yapmak. Soğutucum Corsair 240mm sıvı soğutucu ama kasa fanları ses yapıyor.
Siz de böyle bir durumla karşı karşıya mısınız? Stock halde voltaj dalgalanmalarına bir çözüm arıyorum. MSI anakartlarda 5800X3D işlemci için kombo strike özelliği var ama beta bios güncellemesi olarak kalmış ve bulamıyorum.
Siz de böyle bir durumla karşı karşıya mısınız? Stock halde voltaj dalgalanmalarına bir çözüm arıyorum. MSI anakartlarda 5800X3D işlemci için kombo strike özelliği var ama beta bios güncellemesi olarak kalmış ve bulamıyorum.