Yardım R7 7700x 95 dereceye çıkıyor

H2hakan

80+
Reaksiyon skoru
19
iyi geceler arkadaşlar yemi sistem topladım R7 7700x + phantom sprit 120 se sistemi açar açmaz 40-45 derecelerde, yük testi yaptığımda ise 5 saniyede 95 derece oluyor montajında yanlış yapmis olabilirim dediğim için söküp temizliğini yapıp termal macununu sürüp tekradan taktım ancak değişen hiç birsey yok sonra bios ayarlarından dolayı olmuş olabilir dedim yapmış olduğum bios ayarlarını sıfırladım bu seferde 10 saniye içerisinde %100 de 80 derece kalıyor ne yapabilirim sıkıntı nedir sizce sinirim bozuldu artık ürünler sıfır sıkıntı varsa eğer 1 hafta içinde iade yada garantiye göndereyim.

Cidden yaşadığın durum sinir bozucu sıfır aldığın ürünlerde böyle sorunlarla karşılaşman moral bozucu olduğunu biliyorum geçmiş olsun öncelikle. Ben olsam sorunu kökten halleder anakartı işlemciyi soğutucuyu iade eder yeniden sipariş verir kafamı rahata verirdim. Ama benimki çok cahilce de olabilir yani sorunun çözülebilir birsey olabilir belki.

Cidden yaşadığın durum sinir bozucu sıfır aldığın ürünlerde böyle sorunlarla karşılaşman moral bozucu olduğunu biliyorum geçmiş olsun öncelikle. Ben olsam sorunu kökten halleder anakartı işlemciyi soğutucuyu iade eder yeniden sipariş verir kafamı rahata verirdim. Ama benimki çok cahilce de olabilir yani sorunun çözülebilir birsey olabilir belki.
Anakart işi değerleri yüksel değil hocam. Valla ne yazacağımı bilmiyorum.

Fan yönünün doğru olduğuna emin misiniz?

Aynı soğutucu bende var 5600 ısındım bile diyemiyor. Fotoğraf paylaşmanız mümkün müdür?

Soğutucunun altındaki plastik koruyucu bant söktünüz değil mi ? Termal macun olarak ne kullandınız ?

Ekler

• IMG_0126.webp
    IMG_0126.webp
    676.1 KB · Hit: 25
  • IMG_0127.webp
    IMG_0127.webp
    595.6 KB · Hit: 29
  • image.webp
    image.webp
    436.4 KB · Hit: 24
... yapmış olduğum bios ayarlarını sıfırladım bu seferde 10 saniye içerisinde %100 de 80 derece kalıyor ...
Bu ne demek? %100 yükte 80 derecede kalıyorsa 95'den 80'e düşürebildiysen sorunu çözmüşsün?

Stres testini ne ile yapıyorsunuz? Prime95 ile şuan 80 ise, gayet iyi stok ayarlara göre

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Plastik koruyucuyu soktum hocam
Benim kutudan çıkan termal macunun yapısı bozuk gibi geldi bana o yüzden kullanmamıştım, termal macunu sürerken kıvamı normal miydi? kasanızın marka model nedir?

Benim kutudan çıkan termal macunun yapısı bozuk gibi geldi bana o yüzden kullanmamıştım, termal macunu sürerken kıvamı normal miydi? kasanızın marka model nedir?
TF7 den bahsediyorsanız söyleyim, katı kıvamda 2023 yılından beri kullanıyorum

Bu ne demek? %100 yükte 80 derecede kalıyorsa 95'den 80'e düşürebildiysen sorunu çözmüşsün?
Hayır yanlış anladınız hocam bios ayarlarını sıfırlayınca zaten güçü eski haline döküyor yani dusuk oluyor ancak bios ayarlarını değiştirdiğimde 5 saniyede occd testi normal seviye de yük bindirdigimde 95 oluyor digerinde 80 olma sebebi zaten 80 den fazla çıkamaz çok bütün ayarları dusukte ondan

İlk sıktığımda baya katıydı bende ilk defa sürdüğüm için çık şaşırdım ama bilemedim 2. Seferde ise orta katılıktaydı hocam idare eder gibi

Kasa Msi mag fortes 121A 750W

Geri