Öncelikle merhaba. Şu an Ryzen 5 7500F işlemci kullanmaktayım fakat işlemcimi yükselterek Ryzen 7 7800x3d ya da Ryzen 7 7700x almak istiyorum. Bana kalsa direkt 7800x3d alırım fakat Anakart ve PSU bu işlemci için yeterli olur mu bilmiyorum eğer yeterli olmazsa Ryzen 7 7700x alacağım. Asus Prime a620m-k Ana kart, 650w PSU kullanıyorum 4070 ekran kartım var. Sizce Bu anakart ile Ryzen 7 7800x3d kullanabilir miyim, ekran kartı ile PSU yeterli olur mu?
Bir de soğutucuya ihtiyacım var, kullandığım kasanın üst kısmı 360mm sıvı soğutma desteklemiyor bu yüzden aklıma takılan bir konu var sizce 240mm sıvı soğutma mı yoksa kule tipi bir soğutma mı tercih etmeliyim. Kule tipi hava soğutma 7800x3d ya da 7700x için yeterli olur mu? 360mm radyatörü kasanın önüne takmak istemiyorum.
Bir de soğutucuya ihtiyacım var, kullandığım kasanın üst kısmı 360mm sıvı soğutma desteklemiyor bu yüzden aklıma takılan bir konu var sizce 240mm sıvı soğutma mı yoksa kule tipi bir soğutma mı tercih etmeliyim. Kule tipi hava soğutma 7800x3d ya da 7700x için yeterli olur mu? 360mm radyatörü kasanın önüne takmak istemiyorum.
Thermalright Aqua Elite 240 ARGB V3 240mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Hem su bloğu hem de fanlar, desteklenen anakart yazılımı ile kontrol edilebilen ve senkronize edilebilen adreslenebilir RGB aydınlatma ile donatılmıştır.
www.gaming.gen.tr
Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.
www.gaming.gen.tr
Thermalright Frost Commander 140 Black TL-D14X 140mm + TL-C12PRO 120mm 5 x 8mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Bu CPU soğutucusu, Alüminyum üst kapaklı çift kule tasarımı kullanır. Beş saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı
www.gaming.gen.tr