R7 7800x3D ve 5070 Ti Sistem Toplama Tavsiye

Ademkdll

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar iyi forumlar bir süredir araştırma yapıyorum yeni toplayacağım sistem konusunda ve parçaların bir kısmını belirlemeye başladım bu ay içinde toplayacağım daha fazla zama yakalanmadan toplamak istiyorum yeni yıl öncesinde. Piyasayı son zamanlarda yakından takip etmeye çalışsam da hala tam hakim değilim dolayısıyla bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekran Kartı yüksek ihtimalle peşin alınacak diğer parçalarda vade farksız taksit imkanı olmasına dikkat etmeye çalıştım. Ekran kartı modellerinde de çoğu modelde şikayet eden insanlar gördüğüm için ne yapmam gerek fazla bir bilgim yok kötü bi yoruma rastlamadığım tek model Asus TUF modeliydi o yüzden bunu düşünüyorum. Sıvı soğutmayı henüz kararlaştıramadım Asus Prime LC360 ARGB modeli dikkatimi çekti bu konuda başka önerilere açığım en fazla 6000TL bir bütçe ayırdım. Sistemin tüm parçalarını aşağı ekliyorum kaliteden ödün vermeden fiyatı biraz daha uyguna getirebilecek fikirlere açığım. Fiyatlarda biraz değişiklik olmuş olabilir dün gece hazırlamıştım.

PSU+KASA:
Corsair 3500X ARGB Siyah 4x120mm Fan Temperli Cam USB 3.2 RM850e 850W 80+ Gold Güç Kaynağı Mid Tower E-ATX Gaming Kasa(9.499,00 ₺) (Gaming Gen)

İşlemci:
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (15.158,07TL) (Amazon)

RAM:
CORSAIR Vengeance RGB DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 AMD Expo Intel XMP iCUE Uyumlu Bilgisayar Belleği - Gri (CMH32GX5M2E6000Z36)(19.499,00TL) (Amazon)

EKRAN KARTI:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti OC 16GB GDDR7 256 Bit DLSS 4 Ekran Kartı (54.999,00 ₺) (Gaming Gen)

SIVI SOĞUTMA
??? 360MM Sıvı Soğutma (Asus Prime LC360 ARGB olabilir) (Max 6000 TL)

Depolama birimleri elimde var eski kasamdakiler:
Kingston KC3000 1TB
Seagate HDD 1TB
Corsair LE200 240GB SATA SSD

ANAKART:
ASUS Tuf Gaming B650-E WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5 8000 MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart (9.609 TL)(İncehesap)

TOTAL:
Ekran Kartsız: 59.490TL
Ekran Kartlı:114.764TL

Aynı sistemi topladım hıcam asus prime Lc360 LCD aldım ben tek farkı ekranda dereceler yazıyor,

Onun harici ram e o kadar verilmez aynı ramlere sahibim parası o değil bence ordan kısabilirsin

Aynı sistemi topladım hıcam asus prime Lc360 LCD aldım ben tek farkı ekranda dereceler yazıyor,

Onun harici ram e o kadar verilmez aynı ramlere sahibim parası o değil bence ordan kısabilirsin
Hocam üstteki yanıtı güncelledim ordaki ram modellerine ne diyorsunuz ? Çok aşırı bir performans farkı olmaz diyorsanız CL36 veya CL38 modellere de yönelebilirim. Yaklaşık 3-4k fiyat oynuyor.

Hocam üstteki yanıtı güncelledim ordaki ram modellerine ne diyorsunuz ? Çok aşırı bir performans farkı olmaz diyorsanız CL36 veya CL38 modellere de yönelebilirim. Yaklaşık 3-4k fiyat oynuyor.

samsung çipler OC yaptırmaz ama stabildir, ilk konuda attığınız Spectek D kesinlikle o fiyata uzak durun. Kingston Beast Expo 32 GB 6000 MHz CL30 14000 onları satın alabilirsiniz A-die olması lazımdı içerisinde yanlış hatırlamıyorsam.

samsung çipler OC yaptırmaz ama stabildir, ilk konuda attığınız Spectek D kesinlikle o fiyata uzak durun. Kingston Beast Expo 32 GB 6000 MHz CL30 14000 onları satın alabilirsiniz A-die olması lazımdı içerisinde yanlış hatırlamıyorsam.
Hocam çipler konusunda hiç bilgi sahibi değilim Biostaki profili aktif edip kullanmak dışında ekstra bir OC yapmam muhtemelen daha önce hiç yapmadım. Corsair olan rami diyorsunuz sanırım o bana da pahalı geldi. Kullandığım SSD de Kingston ve aşırı derecede memnunum notlarımı bu bellek ile güncelledim. O bahsettiğiniz fiyatta olana akakçeden baktım ama satıcı yorumlarda CL36 olduğunu belirtmiş bir de Idefix'den hiç alışveriş yapmadığım için site güvenilir mi bilmiyorum. CL30 olanı yine Hepsiburada üzerinden buldum bu fiyattan da hala öneriyor musunuz ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,729
Üyeler
185,791
Son üye
jhiniet
Geri