R7 8700F işlemcinin sıcaklık değerleri uygulamalarda farklı görünüyor

RSTUDIOS

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
5
OCCT 72 derece digital ekranda da 72 derece. Ryzen Masterde 95 derece gözüküyor hangisi doğru acaba ? OCCT de de 95 derece gözüküyor ama anlayamadım.
Neredeki değeri ciddiye almam gerekiyor ?
Ryzen Master'dan overclock yaptım da oradaki ısı buradakinden çok farklı gözüküyor. Mesela 120 watta işlemci normalde 65-70 muhtemelen ondan dolayıdır da. Şu an bir değişiklik yaptım ne yaptım bilmiyorum ( oto ayarları kullandığım için) 90W düştü TDP ve OCCT göre 67 derece Ryzen Master göre 90 derece gözüküyordu.

Şuan ben bu zamana kadar hep msi veya occt sıcaklık değerlerini dikkate alarak hareket etmiştim. Tam olarak hangisinin doğru söylediğini anlayamadım.

1745948485615.png
1745948495301.png

1745948520052.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan 80-90watta maks 5250 kadar çıkabiliyor stabil olarak 4.9 ile 5.0 arasında çalışmakta ryzen masterde 91 derece occt ve digital ekranda 68-70 derece gözükmekte.

72 doğru diğeri başka bir şey
Buradaki konuya bakabilirsiniz
Teşekkürler düşündüğüm gibiymiş de gene bu durum biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Ryzen master da overclok yaptığımda oradan kontrol ederek ısınıyor diyordum. Isınıyormuşta o iç çekirdeğin ısısıymış sanırım.
Mesela şuan 72 dediğim yerde sıcaklık 59 gözüküyor. Ryzen masterda 49 gözüküyor. Stres testi yaptığımda ryzen master 90 dereceye çıkıyor diğer yerlerde ise 70 fln oluyor.

Montajı olmuşmu bak macunu yeterli sürdünmü eminmisn
yani soğutucu sabit duruyor. ve macun olarak ta thermalright tf7 sürdüm. leblebi tanesinden küçük olacak şekilde bir nokta bıraktım. Sonra soğutucuyu monte ettim.

Teşekkürler düşündüğüm gibiymiş de gene bu durum biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Ryzen master da overclok yaptığımda oradan kontrol ederek ısınıyor diyordum. Isınıyormuşta o iç çekirdeğin ısısıymış sanırım.
Mesela şuan 72 dediğim yerde sıcaklık 59 gözüküyor. Ryzen masterda 49 gözüküyor. Stres testi yaptığımda ryzen master 90 dereceye çıkıyor diğer yerlerde ise 70 fln oluyor.

yani soğutucu sabit duruyor. ve macun olarak ta thermalright tf7 sürdüm. leblebi tanesinden küçük olacak şekilde bir nokta bıraktım. Sonra soğutucuyu monte ettim.
Leblebi tanesinden küçük bir nokta bıraktıysan bu dereceler gayet normal değilmi zaten heryere yayılması lazım o macunun soğutucuyu çıkar macunu birazdaha sık sonra sen kendin yay her tarafa soğutucuyu takarken de vidalarını çaprazlama olucak şekilde azar azar sık

Leblebi tanesinden küçük bir nokta bıraktıysan bu dereceler gayet normal değilmi zaten heryere yayılması lazım o macunun soğutucuyu çıkar macunu birazdaha sık sonra sen kendin yay her tarafa soğutucuyu takarken de vidalarını çaprazlama olucak şekilde azar azar sık
Yani bilemiyorum zaten macunu ortaya koyduktan sonra soğutucu yavaş yavaş sıkarken yayılması gerekmiyor mu ?
Eğer arkadaşların dediği gibi benim dikkate almam gereken sıcaklık değeri occt ve digital ekrandaki 70 dereceyse
soğutucu görevini iyi yapmakta.
8700f normal tpd değeri 65-70 watt ben overclok ile 90 watt çıkardım 5.0 ghz ile çalışıyor maksimumda 5.25 de gözüküyor değeri ve oyuna girdiğimde de 70 dereceyi geçmedi.

Ama yakın bir tarihte tekrar macun tazelemeyi denerim.

Son düzenleme:
o soğutucuyla 72 olmaması lazımda 72 ye takılma 80 üzerine çıkmasın yeter sen yine de bir macun yenile
2 gün önce soğutucuyu taktım ama dediğim gibi sıcaklık değeri rahatsız edecek düzeye gelirse yenileyeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,107
Üyeler
185,223
Son üye
Ayazz1
Geri