R9 3900x Max %20 Kullanım

Reaksiyon skoru
2
Merhabalar, bilgisayarımda ryzen 9 3900x işlemci var. Ekran kartım 2080ti ve 16+16gb 3200mhz cl16 ram'lerim var. Psu fazlasıyla yeterli. Termal macun yeni değişti ve 240mm sıvı soğutma takılı. Ama işlemci kullanımım ne render alırken ne de oyun oynarken %20'yi geçiyor. Isınma veya ekran kartı darboğazı kaynaklı olmadığına eminim. Alt çekirdek darboğazı da olamaz. Nasıl düzeltebilirm? (Sistem ayarlarımın hepsi max performans şeklinde yapılı)

:D İşlemcinin %20den fazla kullanılmasına gerek olmuyor demek ki.

Darboğaz var mı?

Renderı ekran kartıyla alıyorsun demek ki.
İşlemci stres testi indirip bak o zaman görürsün %100 çalıştığını.
EKRAN KARTI kullanımı ne alemde oyunda?
Render'da test ettim cuda çekirdeklerini kapadığımda kullanım %65'lere kadar çıktı. Daha önce yaptığım stres testlerinde de %100'leri buluyordu ancak Valorantta FPS sabitleme olmamasına rağmen ve ekran kartı %20 yi geçmemesine rağmen kendisini %20 de sabitliyor. Yine alt çekirdeklerin hiçbiri %100'lük kullanıma çıkmıyor ve FPS düşürebilecek bir şey olursa kullanım %'si artmak yerine FPS düşüşü yaratıyor.

Render'da test ettim cuda çekirdeklerini kapadığımda kullanım %65'lere kadar çıktı. Daha önce yaptığım stres testlerinde de %100'leri buluyordu ancak Valorantta FPS sabitleme olmamasına rağmen ve ekran kartı %20 yi geçmemesine rağmen kendisini %20 de sabitliyor. Yine alt çekirdeklerin hiçbiri %100'lük kullanıma çıkmıyor ve FPS düşürebilecek bir şey olursa kullanım %'si artmak yerine FPS düşüşü yaratıyor.
BIOS güncel mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,202,758
Üyeler
191,161
Son üye
eaytekin
Geri