RAM aldıktan sonra ne yapılmalı ?

Lolcü Buse

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
343
ramleri takıp çıkartmayı öğrendimde ramleri taktım her şeyi hallettim (kasayı kapattım , kabloları yerleştirdim vs) ve güç tuşuna bastım pc açıldığında ramler için bir şey yapmama gerek var mı işte biosa falan girmeme gerek var mı yoksa direk taktığım gibi hiç bir şey yapmama gerek var mı ?
ramler bu

ramleri takıp çıkartmayı öğrendimde ramleri taktım her şeyi hallettim (kasayı kapattım , kabloları yerleştirdim vs) ve güç tuşuna bastım pc açıldığında ramler için bir şey yapmama gerek var mı işte biosa falan girmeme gerek var mı yoksa direk taktığım gibi hiç bir şey yapmama gerek var mı ?
ramler bu
Ben de ram alıcam o yüzden güzel bir soru sormuşşun. Up.

ramler bu
Yeni nesil bir sistem olsaydı evet gerekirdi ama DDR2 için gerek yok. Yeni nesil bir sistem de DOCP veya XMP açman gerekirdi.

yani doğru bir şekilde taktıktan sonra takır takır çalışır öyle mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sen kaç gb ram alcan DDR kaç ve mhz leri kaç bro ?
Senin ddr2 ymiş ve arkadaş bir şey yapmana gerek yok dedi. Ben ddr3 4x2 1300 mhz alıcam. Acaba benim ki yeni sistememe mi girer bişey yapmam lazım mı bilemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yeni nesil bir sistem olsaydı evet gerekirdi ama DDR2 için gerek yok. Yeni nesil bir sistem de DOCP veya XMP açman gerekirdi.
Hocam DDR 3 ram takıcam bende. Benim bir şey yapmamam gerek var mı?

Geri