Neler Yeni

RAM ALDIM İKİ RAM TAKINCA GÖRÜNTÜ GELMİYOR

Arkadaşlar iyi forumlar. Ben 8 yıllık bilgisayarıma ram aldım. Normalde ADATA 667mhz 2 gb ram vardı. Yeni ram almak istiyordum uzun süredir. En sonunda 3 gün önce hepsiburada.com’ dan yine 667mhz 2 gb ram aldım (marka Kingston). Ram’i taktım, bilgisayarımı çalıştırdım. Görüntü gelmedi. Ekran kartımda bazen böyle sıkıntılar oluyor diye kapatıp açtım bilgisayarı. Görüntü yine gelmedi. Ekran kartını çıkarıp taktım yine olmadı. Onboarddan denedim yine olmadı. VGA bozulmuştur diyip bilgisayarı televizyona HDMI ile bağladım. Yine olmadı. Yeni aldığım ram’i çıkardım açıldı. Yeni ram’i takıp eski ram’i çıkardım yine açıldı. Acaba 2. ram slotunda mı sıkıntı var dedim ondada sıkıntı yok. 2 ram takınca sıkıntı oluyo. BIOS a giremedim pil bitik diye. Akşama babama gelirken almasını söyledim. Şimdi arkadaşlar sıkıntı Ram uyumsuzluğu mu, yoksa PSU mu yetmiyor? Yardım edin lütfen!

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
Çipleri farklı olduğu içindir büyük ihtimal. Aynı marka model alsaydın keşke.

Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu PSU:

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Hit: 207

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
2 RAM farklı marka/model. Normal

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Arkadaşlar iyi forumlar. Ben 8 yıllık bilgisayarıma ram aldım. Normalde ADATA 667mhz 2 gb ram vardı. Yeni ram almak istiyordum uzun süredir. En sonunda 3 gün önce hepsiburada.com’ dan yine 667mhz 2 gb ram aldım (marka Kingston). Ram’i taktım, bilgisayarımı çalıştırdım. Görüntü gelmedi. Ekran kartımda bazen böyle sıkıntılar oluyor diye kapatıp açtım bilgisayarı. Görüntü yine gelmedi. Ekran kartını çıkarıp taktım yine olmadı. Onboarddan denedim yine olmadı. VGA bozulmuştur diyip bilgisayarı televizyona HDMI ile bağladım. Yine olmadı. Yeni aldığım ram’i çıkardım açıldı. Yeni ram’i takıp eski ram’i çıkardım yine açıldı. Acaba 2. ram slotunda mı sıkıntı var dedim ondada sıkıntı yok. 2 ram takınca sıkıntı oluyo. BIOS a giremedim pil bitik diye. Akşama babama gelirken almasını söyledim. Şimdi arkadaşlar sıkıntı Ram uyumsuzluğu mu, yoksa PSU mu yetmiyor? Yardım edin lütfen!
Benim aktif olarak kullandiğim anakart olan Asus P5pl2e gibi anakartin varsa 4Gb ram desteklemeyebilir bunun disinda ne olur slot bozuk ram bozuk olabilir eski rami çikar eskisinin yerine yenisi tak olmuyorsa ya ram uyumsuzdur ya da bozuktur.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Az önce eski ram takılıyken, boştayken mavi ekran verdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim aktif olarak kullandiğim anakart olan Asus P5pl2e gibi anakartin varsa 4Gb ram desteklemeyebilir bunun disinda ne olur slot bozuk ram bozuk olabilir eski rami çikar eskisinin yerine yenisi tak olmuyorsa ya ram uyumsuzdur ya da bozuktur.
Kankam ikisinide teker teker denedim. İkisinde de sıkıntı yok. Ramler uyumsuzsa BIOS tan yapılabilecek bir şey yok mudur?

Ekler

• 72993F48-2F36-463B-AF8A-1F047E171DD6.jpeg
    72993F48-2F36-463B-AF8A-1F047E171DD6.jpeg
    3.3 MB · Hit: 124

Scaredy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
x x

Kankam ikisinide teker teker denedim. İkisinde de sıkıntı yok. Ramler uyumsuzsa BIOS tan yapılabilecek bir şey yok mudur?

Sorun 1- İnternetten aldığın ramin bozuk olma ihtimali olabilir (Yaşadım bilgisayar açılıyor 15 dk sonra kendine oto reset atıyordu)
Sorun 2- Aynı marka/model olmadığı için uyumluluk olmadığından açılmıyor.

Aklıma gelen tek şeyler bu.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

Eski 2 gb ram kendi başına takiliyken sorunsuz calisiyor değil mi bilgisayar cunku bu mavi ekran hdd veya ram kaynakli oluyor.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Nasıl yani anlamadım?

Evet kankam sorunsuz çalışıyor. Hata kodu KERNEL_DATA... birşeydi
Tamam o zaman sorun ram kaynaklı olduğu kesin ram tek başına taktiğindada sorun oluyorsa ramde sorun vardır anakartın sitesine girip bak desteğine göre yeni ram alabilirsin.

Tamam o zaman sorun ram kaynaklı olduğu kesin ram tek başına taktiğindada sorun oluyorsa ramde sorun vardır anakartın sitesine girip bak desteğine göre yeni ram alabilirsin.
hocam iki ram de teker teker çalışıyor. ilk defa böyle bir hata verdi eski ram. iki ram birlikte sıkıntı oluyor. benim sıkıntım çift ram çalışmaması.

Top Bottom