Neler Yeni

Çözüldü✓ Ram belleklerimi dual channel şeklinde takmak istediğimde bios boot atmıyor

TheGuy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Karabulut
Elimde herbiri 4 GB olmak üzere 2 adet ram belleğim var. Anakartımda 4 ram slotu var. Ram belleklerimi dual channel şeklinde takmak istediğimde bios boot atmıyor, reset atıyor ve dokunmadığım sürece reset atmaya devam ediyor. Buraya yazmadan önce denediklerim:

-Bios'u update ettim

-Her türlü ram kombinasyonunu denedim

-Mükemmel bilgim olmasa da internet yardımı ile bios üzerinden bir kaç ayar yapamaya çalıştım (çok advanced bir şey yapmadım ve default ayarlara geri döndürdüm)

Sorunun belli olması açısından yardımcı olacak başka sorunları yazmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Diğer sorunlar ise şöyle; (1) Bilgisayarımı açabilmem için önce yan yana olan (single channel yani) ram belleklerden birini çıkartıp (bu sırada hdd'nin güç bağlantısını da zarar görmemesi için kesiyorum) bios'u boot ettirmem gerekiyor ve ardından kapatıp çıkardığım ram belleği yeniden taktıktan sonra çalıştırmam gerekiyor. (2) Bilgisayarımda bir ekran kartı yok, işlemciye gömülü ekran kartını kullanıyorum görüntü almak için. Zamanında bir ekran kartı almıştım. (RX 460 (ekstra güç bağlantı gereksinimine gerek duyan bir ekran kartı(psu'da bir sıkıntı olabilir diye yazdım))) Yeni aldığım ekran kartı ile yarım saat kadar oyun oynadığım sürenin ardından reset atıyordu. İkinici el almıştım ama ekran kartının herhangi bir sıkıntısı yoktu satıcıdan test videolarını istemiştim. Durum bu, yardımlarınızı bekliyorum.

DONANIMLAR
İşlemci: Intel Core i5-4430
Anakart: GIGABYTE GA-Z87-HD3
Ram: G.SKIL Ripjaws DDR3-1600MHz 2X4GB
PSU: Hadron HD412 500W

TheGuy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Karabulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ramlar kit olarak mi yoksa ayrı ayrı mi alındı.
Ayrı aldım ama bire bir aynı ramlar. Sorunu çözdüm. Yabancı bir forumda işlemci soğutucusu gevşetip denemeyi öneren bir yazı gördüm, denedim ve oldu. Olur da aynı problemi yaşayan biri bulursa bu konuyu nasıl yaptığımı açıklayayım. Öncelikle PC'yi bios ekranını açacak şekilde açın, XMP yi aktif edin, işlemci soğutucusunu çıkarıp işlemci üzerine temas edecek şekilde bırakın. (kasayı yan yatırmayı unutmayın, ne olur ne olmaz söyliyeyim dedim.) Eğer donanımlarda bir sıkıntı yoksa çalışacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,150
Üyeler
171,877
Son üye
cylnyns
Top Bottom