GSKIL TRIDENT Z 2X16 6400MHZ EXPO 1.4 V RAMRamın modeli nedir? Voltaj arttırman lazım
BIOS DA 3 ADET EXPO PROFIL GÖRÜNÜYOR.
EXPO 1
EXPO 2
EXPO TWEAKED
Expo 2 ayarlayıp kullanmıştım sistem kararsız hatası alıyorum kapatıyorum. Geri de kalan hangisini kullanmalıyım yardımcı olur musunuz ?
Bu arada EXPO kapalı iken sistem açılma sürem 8 sn expo 2 acıkken 30 saniye oluyordu.GSKIL TRIDENT Z 2X16 6400MHZ EXPO 1.4 V RAM
O işi nasıl yapacağım ?
Anladım teşekkürler
tahmini olarak ramin en yüksek frekans veren profili genelde EXPO 1'dedir.BIOS DA 3 ADET EXPO PROFIL GÖRÜNÜYOR.
EXPO 1
EXPO 2
EXPO TWEAKED
Expo 2 ayarlayıp kullanmıştım sistem kararsız hatası alıyorum kapatıyorum. Geri de kalan hangisini kullanmalıyım yardımcı olur musunuz ?
Şimdi expo 1 ve tweaked olanı da denedim ikisinde de pc kapanıyor olmuyor şuan tweaked dayım bilgisayarı açmaya calısıyorum defaulta çekmek için sonra dediğini araştırıp bakacağım peki bu bilgisayarı açamazsam bios pilini sök çıkar yaparsam sıfırlanır mı ?1.45 v verip dene bakalım. Youtubeden bakabılırsın ama basit oluyor genelde 1.40 olan yeri 1.45 yapacaksın
Teşekkür ederim dediğini deneyeceğim fakat bilgisayara bir şey olmaz değil mi kapanınca açmakla uğraşıyorum bios gelmiyor bazen sonra power kapatıp acmayı deniyorum ancak 5*10 dk ya deneye deneye sonra açabiliyorum.EXPO Tweaked seçip 6400MHz' i 6000 yapabiliyorsan öyle yap. Ryzen 5000 deki gibi Ryzen 7000 serisinde de bir frekanstan sonra stabilite kaybolabiliyor. O frekans ise 6000 MHz sayılır. Bu arada herhangi bir EXPO profili + 6000 MHz deneyebilirsin. EXPO açıkken frekans ayarlamana izin vermiyor ise biraz uğraşmak gerekecek.
Bu yazdıgından başka bir şey olacağını sanmıyorumTeşekkür ederim dediğini deneyeceğim fakat bilgisayara bir şey olmaz değil mi kapanınca açmakla uğraşıyorum bios gelmiyor bazen sonra power kapatıp acmayı deniyorum ancak 5*10 dk ya deneye deneye sonra açabiliyorum.
Dediğini henüz yapmadım yani 2 saattir default ayarlarda kullanıyorum ramlarimi 10 dakika işim cıktı pc başından ayrıldım ve kapattım tekrar döndüm bilgisayarı açtım mouse ufak bir takılma yaşadı sonra birden bilgisayar elektrik kesilmiş gibi kapandı daha sonra yeniden açtım görev yöneticisine baktığımda RAM kullanımı %11’de görünüyordu ve her açtığımda kapanıyor bilgisayarı sıfır olarak topladım Ramlarim GSKILL TRIDENT Z 2x16 6400 mhz expo bu ama ben defaultta yaşadım bu problemi 4800 e bunu neden yaşıyorum bios sürümüm 1881 asus tuf B650 gaming plus anakart güncel bios ile geldi üzerine yüklemedim yani ne yapmam gerekiyorBu yazdıgından başka bir şey olacağını sanmıyorum