RTX3070
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
- Reaksiyon skoru
- 9,086
Isınma sorunu var diyorlardı gerçek mi o?3500/1000 de güzel bir hız o yüzden çok takmıyorum ama var yani %50 doluluğa kadar 3000 okuma hızı veriyor
Isınma sorunu var diyorlardı gerçek mi o?3500/1000 de güzel bir hız o yüzden çok takmıyorum ama var yani %50 doluluğa kadar 3000 okuma hızı veriyor
Isınma sorunu yok 40-50 derece arası geziyorIsınma sorunu var diyorlardı gerçek mi o?
Bendeki ekipmanlar da kasa + sıvı soğutmamdan pahalı merak etme herkes saçma şeyler yapar.Saçma topladım sistemi ya iade edebilsem keşke SSD fiyatı ile işlemcinin fiyatı aynı falan saçma sapan oldu
I7 10700K + Z490 + PF240 + CM TD500 + 2070 Super de toplayabiliyodum aynı fiyata ama monitör 2K diye direk iyi ekran kartı olanı seçtim hala iyi mi ettim bilmiyorumBendeki ekipmanlar da kasa + sıvı soğutmamdan pahalı merak etme herkes saçma şeyler yapar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sonra monitörüm ekran kartımdan pahalı vs. biraz saçma oldu.
Bu değerler, firmanın "bu degerde kesin çalısır" şeklinde iddia ettiği değerler çünkü, RAM'lerin silikon kalitesine göre belirlenmiş kesin bir deger, eğer bunu firma daha yüksek gösterseydi ve bazı ürünler o frekans ve gecikme değerlerine çıkamasaydı bu sefer de tam tersi yönde memnuniyetsizlik oluşurdu.Merhaba herkese, Ben son zamanlarda yeni bir ram aldım 3200 MHz 16-20-20 timingleri vardı XMP ile ben bunu 16-18-18 yaptım yine çalıştı. Aynı şekilde bu ramin frekansı da 3200 ün üstüne çıkıyor. Benim anlamadığım şey bu firmalar neden ramin xmp değerini son limite kadar ayarlamıyorlar? Hani 3600 MHz olabilen Rami 3200 diye satıyorlar daha az kâr ediyorlar. Niye böyle bilen var mı? Hem kullanıcılar oc ile uğraşmaz üreticiler sonuna kadar giden OC u XMP değeri yapsa direk. Bir ramin iyi/kötü oluşu XMP değerine göre değerlendirilmemeli mi?
Vengeance LPX Oyundan Ayrıldı.Bu değerler, firmanın "bu degerde kesin çalısır" şeklinde iddia ettiği değerler çünkü, RAM'lerin silikon kalitesine göre belirlenmiş kesin bir deger, eğer bunu firma daha yüksek gösterseydi ve bazı ürünler o frekans ve gecikme değerlerine çıkamasaydı bu sefer de tam tersi yönde memnuniyetsizlik oluşurdu.
Aslında XMP de bir overclocktur, o frekansa "kesin çıkabileceği" voltajın fabrikada üretici tarafından belirlenmesidir bir nev'i.
Ne yaptığına bağlı mesela ben render filan yapıyorum hobi olarak o yüzden 3800X aldım yoksa senin sistemde çok sıkıntı yok. RAM'im 2K render için düşük zaten, CPU %51'den üste çıkmıyor.I7 10700K + Z490 + PF240 + CM TD500 + 2070 Super de toplayabiliyodum aynı fiyata ama monitör 2K diye direk iyi ekran kartı olanı seçtim hala iyi mi ettim bilmiyorum
OC çok zor oluyor.XMP ile çalışmayan Vengeance LPX sayısı az diye biliyorum çoğu oluyor
Corsair yapması gerekeni yapmış işte 3200 MHz diye satıyor en ucuz çipleri koyuyor oc olmayan sonra da banane ben sana vaat ettiğim hızları veriyorum diye rami ucuza üretip işin içinden çıkıyor. Bende böyle bir firma olsam böyle yapardım en çok kârı böyle elde edersinOC çok zor oluyor.
Kaçak B-DIE kullanması?Corsair yapması gerekeni yapmış işte 3200 MHz diye satıyor en ucuz çipleri koyuyor oc olmayan sonra da banane ben sana vaat ettiğim hızları veriyorum diye rami ucuza üretip işin içinden çıkıyor. Bende böyle bir firma olsam böyle yapardım en çok kârı böyle elde edersin
Zamzung candırKaçak B-DIE kullanması?