Arkadaşlar selam, geçen günlerde yeni ram aldım. Anakartım 2 slot yere sahip, neyse 8gb takılıydı yanına yenisini taktım yenisi çalıştı eskisi çalışmadı, birini gördü diğerini görmedi veya 16gb varken 8gb kullanılabilir diyordu. Birkaç ayar baktım yaptım derken pes etmişken bir daha deniyim dedim. Az önce üstte belirttiğim eski rami 1. slota taktım çalıştı, görev yöneticisinde 2. slot boş gözüküyordu aha dedim hallettik. 2. slota da yeni aldığım rami taktım bu sefer 2. slot dolu 1. slot boş yazıyor anlamadım? Yapılması gereken herhangi bir ayar falan mı var da ben bilmiyorum acaba bilgisi fikri olan varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yeni aldığım bellek elimde patladı 8 kullanıyorum sıkıntı çektiğimden ötürü. (daha önce 16gb kullanmıştım) Aldığım ramlerin ikisi de g.skill ripjaws 3000mhz birebir aynılar seri numaları farklı normal olarak sadece.
Arkadaşlar ben çözdüm gibi şuan, aynı sorunu yaşan arkadaşlara yardımcı olabilir diye yaptığım şeyleri anlatıcam.
İlk öncelikle ramlerle ve diğer pc bileşenleriyle çok elli kollu oynamamak gerektiğni ve statik elektrik muhabbetinin işte ram tak çıkar yaptıktan sonra görüntü gelmiyo muhabbetlerini tetiklendiğini öğrendim, gerekenleri yapıp statik elektriği attıktan sonra pios pilini de çıkarmıştım bios resetlendi, önceden kullandığım işlemci voltaj ram voltaj ayarlarımı vs ayarladım ve sorsunsuz şekilde çalışmaya başladı. benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaş varsa sanal bellek kullanımını kontrol etsin. iyi forumlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Arkadaşlar ben çözdüm gibi şuan, aynı sorunu yaşan arkadaşlara yardımcı olabilir diye yaptığım şeyleri anlatıcam.
İlk öncelikle ramlerle ve diğer pc bileşenleriyle çok elli kollu oynamamak gerektiğni ve statik elektrik muhabbetinin işte ram tak çıkar yaptıktan sonra görüntü gelmiyo muhabbetlerini tetiklendiğini öğrendim, gerekenleri yapıp statik elektriği attıktan sonra pios pilini de çıkarmıştım bios resetlendi, önceden kullandığım işlemci voltaj ram voltaj ayarlarımı vs ayarladım ve sorsunsuz şekilde çalışmaya başladı. benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaş varsa sanal bellek kullanımını kontrol etsin. iyi forumlar.
Son düzenleme: