Yardım Ram hızını ayarladık tan sonra ekran gidiyor

M€M0L!

80+
Reaksiyon skoru
23
Merhabalar klevv 32 GB 7200 MHz ramlarim var anakartım COLORFUL battle ax b650m wifi v15 7600 MHz olarak geçiyor ama ramleri 7200 MHz yaptığımda görüntü gidiyor PC yi kapatıp açıyorum 4800 e sabitlenmiş oluyor çözümü nedir

Ryzen 7000 serisi 6000Mhz üzeri RAM'lerde bir türlü stabil olmuyor maalesef. Her zaman 6000mhz 30CL tavsiye ediyoruz.

Uzun yol 6000Mhz düşüp elle zamanlamaları ayarlayabilirsin.
Kısa yol elindeki mevcut kiti satıp 2x16 6000MHZ CL30 Ramlere geçersin.
Hocam sorun çok yüksek ihtimal bios ile alakalı biosum güncel değil ve güncelleme alırken hata veriyor yarın güncelleyeceğim olmaz ise senin dediğin gibi yaparım teşekkür ederim

Kardeş sen tam mhz elle seçmeyeceksin senşn bios bilmiyorum ama standart olarak gelen expo yada benzeri bir profil olması lazım onu seç ramlerin olması gereken hızda gözükecektir .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sorun çok yüksek ihtimal bios ile alakalı biosum güncel değil ve güncelleme alırken hata veriyor yarın güncelleyeceğim olmaz ise senin dediğin gibi yaparım teşekkür ederim
Manuel olarak seçmeye çalıştığından hata alıyorsun .

Kardeş sen tam mhz elle seçmeyeceksin senşn bios bilmiyorum ama standart olarak gelen expo yada benzeri bir profil olması lazım onu seç ramlerin olması gereken hızda gözükecektir .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Manuel olarak seçmeye çalıştığından hata alıyorsun .
Kardeş çok akıllısın Expo 1 profilin seçince alıyorum zaten hatayı

Kardeş çok akıllısın Expo 1 profilin seçince alıyorum zaten hatayı
Kardeş madem sen daha zekisin sorma o zaman kimseye kendin çöz mkasatımız yardımcı olmak sorununu daha detaylı yaz o zaman .

Merhabalar klevv 32 GB 7200 MHz ramlarim var anakartım COLORFUL battle ax b650m wifi v15 7600 MHz olarak geçiyor ama ramleri 7200 MHz yaptığımda görüntü gidiyor PC yi kapatıp açıyorum 4800 e sabitlenmiş oluyor çözümü nedir
Dostum işlemcin nedir? Bende patriot RAM var destekle konuştum bana bu mesajı attılar.

Sorun, CPU IMC kalitesinin dar zamanlamalarda çalışmak için yeterli olmamasıyla ilgili olabilir. Manuel olarak hız aşırtma denemenizi öneririz, ancak lütfen önce BIOS'unuzu güncellediğinizden emin olun.

Kral aynısını yaşadım xpg lancer rgb 6400mhz cl32 ramim var gigabyte aorus elite wifi7 anakartım var expoya her aldığımda ekran gidiyordu sistem açılmıyordu bios sıfırlayinca aciliyordu ama 4800 sabit oluyordu bios güncelleyince düzeldi. 4 saat uğraştım olmadı tek güncellemeyle sorunu halletmiştim

Kral aynısını yaşadım xpg lancer rgb 6400mhz cl32 ramim var gigabyte aorus elite wifi7 anakartım var expoya her aldığımda ekran gidiyordu sistem açılmıyordu bios sıfırlayinca aciliyordu ama 4800 sabit oluyordu bios güncelleyince düzeldi. 4 saat uğraştım olmadı tek güncellemeyle sorunu halletmiştim
Bios güncelleyemiyorum hata veriyor

Geri