Ram i nasıl takmalıyım

Behzat Ç

80+
Reaksiyon skoru
58
ramimi 16 gb a yükselteceğim 8 gb daha aldım. bu rami takarken direk kasadan takarsam anakart zarar görür mü ? yoksa anakartı cıkarıp mı takmalıyım ?
ayrıca ilk başta ramler kendi hızında çalışmıyor şuan 3200 mhz de diğerini takınca otomatik 3200 çalışır mı yoksa kendimiz biostan yükseltecek miyiz ?

ANAKARTI ÇIKARMANA GEREK YOK KOLAY BİR İŞLEM ZATEN
DİĞER İŞİ BİLMİYORUM

ramimi 16 gb a yükselteceğim 8 gb daha aldım. bu rami takarken direk kasadan takarsam anakart zarar görür mü ? yoksa anakartı cıkarıp mı takmalıyım ?
ayrıca ilk başta ramler kendi hızında çalışmıyor şuan 3200 mhz de diğerini takınca otomatik 3200 çalışır mı yoksa kendimiz biostan yükseltecek miyiz ?
Anakartı çıkarmadan taksan bir şey olmaz , xmp açıksa otomatik 3200mhz olur.

Her ihtimale karşı dip not geçeyim. RAM'leri takmadan önce statik elektriği atmak için kalorifer peteğine 5-6 saniye dokunun. Mümkünse kazak, halı vb. yerlere temas etmeyin.

Anakart'ı çıkartmadan tak,bir şey olmaz.
Uzun ve kısa tarafı vardır ona dikkat et.

Sonra Bios'dan kontrol et kaç MHZ'de çalıştığını.

Ana kartı sökmene gerek yok. Direkt kasa üzerindeyken takabilirsin. 4 slot RAM yuvası varsa önce hangi yuvaya takman gerektiğini ana kart kitapçığından kontrol et. RAM yuvalarının kenarlarındaki kulakçıkları aç ve üzerindeki kesikli yer doğru denk gelecek şekilde oturt. Kendiliğinden kapanacaktır. Yeni RAM taktığında XMP ayarın gidebilir, gitmeyebilir. Çalıştırdıktan sonra tekrar kontrol et.

Geri