Herkese merhaba iyi forumlar başlıkta anlatamamış olabilirim. Sorum şu anakartım Oc siz 3200mhz destekliyor ama sitede şuan stokta olan 3600mhz olan modeli bende onu aldım mecburen fırsatı kaçırmamak adına. Ram in mhz değerini 3200mhz de sabitlesem herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım. Yakın zamanda Oc yaptırmak istemiyorum anakarta. Bilgi verirseniz sevinirim.
oc dediği xmp oluyor, sen biostan docp ya da xmp'yi açıyorsun çalışıyor. eski ryzen işlemciler ve gene eski a320 anakartlar xmp ile 3200 mhz üzeri açınca sapıtıyor orası ayrı mevzu
Herkese merhaba iyi forumlar başlıkta anlatamamış olabilirim. Sorum şu anakartım Oc siz 3200mhz destekliyor ama sitede şuan stokta olan 3600mhz olan modeli bende onu aldım mecburen fırsatı kaçırmamak adına. Ram in mhz değerini 3200mhz de sabitlesem herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım. Yakın zamanda Oc yaptırmak istemiyorum anakarta. Bilgi verirseniz sevinirim.
işlemciye göre değişir ama performans kaybında olucaktır. hemde gereksiz yere. ramlerin çoğu base olarak 1.2v 2666 ya da 2400 bilemedin 2133 mhz olarak çalışır xmp dediğin olay frekansı gecikmeleri ve voltajı fabrikanın belirlediği ramin kaldırabileceği dayanabileceği ve sıkıntı çıkarmadan çalıabileceği şekilde overclock etmesidir. oc siz 3200 bellekler var(xmp, docp açmadan) ama gecikmeleri çok kötü, büyük ihtimalle sen onu görüp yanlış anladın
oc dediği xmp oluyor, sen biostan docp ya da xmp'yi açıyorsun çalışıyor. eski ryzen işlemciler ve gene eski a320 anakartlar xmp ile 3200 mhz üzeri açınca sapıtıyor orası ayrı mevzu
Hocam şöyle A520M-K anakart var sistemde. Aldığım ram 16x2 3600 mhz dediğim sorun ise şu;
3600 mhz olan anakartı 3200 mhz de çalıştırsak herhangi bir problem yaratır mı sistemde.
Hocam şöyle A520M-K anakart var sistemde. Aldığım ram 16x2 3600 mhz dediğim sorun ise şu;
3600 mhz olan anakartı 3200 mhz de çalıştırsak herhangi bir problem yaratır mı sistemde.
yaratabilir, ramler stabil çalışmayabilir ayrıca o rami fabrika 3600mhz'de çalışacak şekilde voltaj vermiş gecikme ayarlamış.
o anakartla böyle saçma sapan bir kuruntu yapıp kullanmamanda performans kaybın olacak + ramler ihtiyacından fazla voltajla ve daha fazla gecikmeyle çalışacak.
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.
Åu ürünün ayrıntılı teknik özellikleri: PRIME A520M-K Teknik Ãzelliklerï¼Ä°Ålemci:AMD AM4 Soket AMD Ryzen⢠5000 Serisi/ 5000 G-Serisi/ 4000 G-Serisi/ 3000 Serisi Masaüstü Ä°Ålemciler Ä°Ålemciler *,*Desteklenen Ä°Ålemci listesi için <a href="http://www.asus.com.tr">www.asus.com/tr</a>...
www.asus.com
seninki hangisi bilmiyorum ama overclocka girer yıpranmasın diyosan 3200'ede çekme direk xmp kapat.
bu anakartlar en aşağı 4600mhz'e kadar destekliyor ondan sonrası overclock'a giriyor
ordaki 3200 olayı bu, bu rami eski anakartlara tak daha düşük frekansta çalışır, hatta çalıştırmayan bile çıkar.(yanında 3200 değilde 3200o.c. yazanlardan bahsediyorum)
xmp 3200 ile 3200 arasında dağlar taşlar var ve yandaki o oc ibare aslında intelde xmp amd'de docp diye geçen ayara bir atıf gibi düşün