RAM Kıtlığında DDR5 RAM Öneri

atescan

80+
Reaksiyon skoru
79
Bütçe
15000
Dostlar biliyorum bu devirde RAM almak kabus haline gelmiş durumda AI piyasası sağolsun ama sistemimi yükselttim ve 16 gb ram hiç yakışmıyor şuan bu sisteme kafayı taktım.

-2x16 DDR5
-2x8 cl 36-38 5200 Mhz (elimdeki kitin değerleriyle aynı olması gerektiğinden)

önerebilecek birileri var mıdır? Anakartım 4 kanallı o yüzden bu seçeneklerden hangisi mantıklı ve daha uygun fiyatlıysa onu değerlendirmek istiyorum. İkinci el önerilerine de açığım

Dostlar biliyorum bu devirde RAM almak kabus haline gelmiş durumda AI piyasası sağolsun ama sistemimi yükselttim ve 16 gb ram hiç yakışmıyor şuan bu sisteme kafayı taktım.

-2x16 DDR5

önerebilecek birileri var mıdır? Anakartım 4 kanallı o yüzden bu seçeneklerden hangisi mantıklı ve daha uygun fiyatlıysa onu değerlendirmek istiyorum. İkinci el önerilerine de açığım
4ünü doldurmak mantıklı değil 16x2 olursa iyi olur

4ünü doldurmak mantıklı değil 16x2 olursa iyi olur
Her açtığım konuda da siz koşuyorsunuz yardıma hocam :LOL:
Ne önerirsiniz peki piayasaya göre uygun fiyatlı?

Her açtığım konuda da siz koşuyorsunuz yardıma hocam :LOL:
Ne önerirsiniz peki piayasaya göre uygun fiyatlı?
Valla piyasaya göre uygun fiyatlı bir şey bulmak zor 4060 fiyatına ram sattıkları için sıcak kampanyalara ne düşerse havada kapmak lazım kalmıyor zaten eldeki ramleri elden çıkarıp ramler dahada zam yemeden 16x2 kit bulmak iyi olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Forumda aktifim çoğu konuya damlıyorum :D

-2x16 DDR5

AM5 sistemlerde 4 slotu birden doldurmak sistemde kararsızlığa yol açıyor deniliyor, bence 2x16gb yeterli, zaten 2x32gb çok pahalıdır.

AM5 sistemlerde 4 slotu birden doldurmak sistemde kararsızlığa yol açıyor deniliyor, bence 2x16gb yeterli, zaten 2x32gb çok pahalıdır.
2x32 hiç düşünmemiştim bile elimde 8x2 var, 16x2 almak yerine 8x4 mü yapsam diye düşünmüştüm

İleriye dönük olması için 2x16 daha mantıklı diğer türlü değiştirecek olsanız hepsini satmak gerekecek tekrar. Sahibinden aynı şehirdeki ilanlara ya da PG ilanlara bakabilirsin internete göre nispeten biraz daha uygun gibi

Forumda ilanım var. neredeyse tek modül parasına çift modül veriyorum. bir değerlendirin derim. @Explosion0909 adlı arkadaşa 1 set verdim. :blobdance:
Görmüştüm ilanınızı hatta takas için teklif bile yapmıştım fakat marka ve modeli hiç bilmiyorum internette de düzgün bir kaynağa rastlayamadım

Geri