Anakartım Asus P5G41T M LX. Destekliyor diye biliyorum.Anakartinizin modeli nedir? Bu arada muhtemelen Çift yönlü çip ram kullaniyorsunuz 533+533,
1066mhzde çalışıyor.
Anakartiniz 1333mhzi desteklemiyor olabilir modelini atarsaniz daha kolay yardimci olurum.
cpu-z de kaç gösteriyor
Görev yoneticisinde bellek kısmında kaç mhz yazıyor.Anakartım Asus P5G41T M LX. Destekliyor diye biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bellek kısmında mhzsini göremiyorumGörev yoneticisinde bellek kısmında kaç mhz yazıyor.
anakart desteklese bile , ramların 1333mhz olsa bile, işlemcin 1066mhz destekliyordur.Arkadaşlar selam. Ram mhz 533 gösteriyor fakat normalde ramler 1333mhz olarak geçiyor. Benim bunu bios üzerinden 1333 mhz yapma imkanım var mı? var ise nasıl yapabileceğim hakkında bilgilendirir misiniz? (4x4=8Gb ram)
İşlemcim intel quad q9550anakart desteklese bile , ramların 1333mhz olsa bile, işlemcin 1066mhz destekliyordur.
ramlerin ikisinin de bildigim kadariyla 1333mhz olmasi lazim. bir sebepten oturu delete tusuna bas cek yapmama ragmen nedense biosa giremedim. 1333mhz ye o.c. yapmak ömrünü kısaltır mı yoksa bir problem olmaz mı?2 ramında 1333mhz mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:
bu anakart stock olarak 1333mhz değil o.c olarak 1333. stock olarak 1066mhz destekliyor. elle 1333mhz ye o.c yapman lazım.
anca 1-2 fps artar onuda hissetmezsin gerek yok kalsın böyle.ramlerin ikisinin de bildigim kadariyla 1333mhz olmasi lazim. bir sebepten oturu delete tusuna bas cek yapmama ragmen nedense biosa giremedim. 1333mhz ye o.c. yapmak ömrünü kısaltır mı yoksa bir problem olmaz mı?
Bir problem olmaz en olmadı ram oc nasıl yapılır diye aratarak veya forumda konu açarak yardım alabilirsin. Ömür kısaltmayı farketmezsin bile onu kafana takma. Yine de diğer arkadaşın dediği gibi eğer düşük fps sorunun yoksa hiç kafanı yorma.ramlerin ikisinin de bildigim kadariyla 1333mhz olmasi lazim. bir sebepten oturu delete tusuna bas cek yapmama ragmen nedense biosa giremedim. 1333mhz ye o.c. yapmak ömrünü kısaltır mı yoksa bir problem olmaz mı?
Hocam şöyle açıklayayım. Oyunlarda lag spike, drop donma vs gibisinden şeylerle çok karşılaşıyorum. Mesela örnek veriyorum, arkadaşım bana ekran açıyor discord üzerinden ve aynı anda izlediğim zaman oyun da kasma donma artıyor lag spike ve fps düşüşü. Ve discord genelde biraz laglı çalışıyor. amd r7 240 4gb ekran kartı var. Bu sorunun tam olarak hangi parçadan kaynaklandığını çözmeye çalışıyorum sadece. Daha geçen amd rx580 8gb aldım. Güç kaynağım da geldiği zaman montajını yapacağım. Sizce bu sorun ekran kartının güçsüzlüğünden mi kaynaklanıyordur? Fikirlerinizi beklerimBir problem olmaz en olmadı ram oc nasıl yapılır diye aratarak veya forumda konu açarak yardım alabilirsin. Ömür kısaltmayı farketmezsin bile onu kafana takma. Yine de diğer arkadaşın dediği gibi eğer düşük fps sorunun yoksa hiç kafanı yorma.