Anakart ve işlemcin nedir hocam?8+8 16 gb 3200 mhz ramlarim var fakat ben 2600 mhzde kullanıyorum. anakartım 3200 mhz destekliyor. ramları 3200e çekmem valorantta fps artırırmı ? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevınırım.
Bunun yerine deneyip görebilirsin bence. Hem 3200 mhz frekanslık rami neden 2600 de kullanıyorsun ki?
Çok az oynar knka 3-5 FPS falan
Ana kartında destekliyorsa neden çekmiyorsun dostum tabiikide etkiler.
İşlemcine göre değişir. Yeni nesil işlemcilerden birini kullanıyorsan fena olmayan bir artış elde edebilirsin.
anakartım ASUS PRIME H510M-EAnakart ve işlemcin nedir hocam?
2666 MHz üstüne çekemezsiniz hocam.anakartım ASUS PRIME H510M-E
işlemcim i3 10105f
ben bıosa gırdım ramlarımı 3200 e cektım ama pc acılmadı bi hata verdı. yanı alamıyorum. UEFL bıosu asusun . anakartım 3200 destekliyor ama oc mı yapmam gerek anlamıyorum
neden sebebi nedir ? işlemcimden kaynak lı mı ?2666 MHz üstüne çekemezsiniz hocam.
neden sebebi nedir ? işlemcimden kaynak lı mı ?
sanırım evetneden sebebi nedir ? işlemcimden kaynak lı mı ?
H510 old. İçin xmp açınca sistem açılır fakat Ram`ler 2666Mhz de çalışacak. Xmp açmak yerine manuel değer vermek daha mantıklı.anakartım ASUS PRIME H510M-E
işlemcim i3 10105f
ben bıosa gırdım ramlarımı 3200 e cektım ama pc acılmadı bi hata verdı. yanı alamıyorum. UEFL bıosu asusun . anakartım 3200 destekliyor ama oc mı yapmam gerek anlamıyorum
H510 old. İçin xmp açınca sistem açılır fakat Ram`ler 2666Mhz de çalışacak. Xmp açmak yerine manuel değer vermek daha mantıklı.
2666Mhz cl14-16-34 verebilirsin.
sanırım evet
Yani yapmam gereken şey işlemciyi mi oc yapmak ? Yoksa biosda farklı bir moddan mı yapıcağım?sanırım evet