Ram Mi SSD Mi Almalıyım?

yahyabatu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
386
Bütçe
500
ASUS STRİX GAMİNG EDT. RX 560
RYZEN 3 1200
HYPERX 8 GB 2666MHZ
B350M-A
1TB HDD
650W PSU

sistemim var ve arada sırada mouse takıla takıla gidiyor kasıyormuş gibi kullanımlarda veya sıcaklıklarda sorun olmadığını gördüm neden oluyor olabilir disk %100 perf. ve sağlıkta ram kullanımı ise %65 civarında hep disk kullanımı da opera falan girince baya yükseliyor bunu ram veya ssd alarak çözebilir miyim?

Ram farkını kullanımda ssd ye göre daha fazla görürsün bence beneski sistemime ssd taktım sadece bilgisayar oyunlar açılınca fark görebildim. Oyun olsun uygulama olsun kullanımda pek bişi anlamadım. Sonra ram taktım çok farklı oldu pc dediğin mouse adeta kaymaya başladı.

Ram farkını kullanımda ssd ye göre daha fazla görürsün bence beneski sistemime ssd taktım sadece bilgisayar oyunlar açılınca fark görebildim. Oyun olsun uygulama olsun kullanımda pek bişi anlamadım. Sonra ram taktım çok farklı oldu pc dediğin mouse adeta kaymaya başladı.
opera veya lol açınca falan disk kullanımı %100 e çıkıyor o yüzden ssd belki çözer diye düşünmüştüm ama

ASUS STRİX GAMİNG EDT. RX 560
RYZEN 3 1200
HYPERX 8 GB 2666MHZ
B350M-A
1TB HDD
650W PSU

sistemim var ve arada sırada mouse takıla takıla gidiyor kasıyormuş gibi kullanımlarda veya sıcaklıklarda sorun olmadığını gördüm neden oluyor olabilir disk %100 perf. ve sağlıkta ram kullanımı ise %65 civarında hep disk kullanımı da opera falan girince baya yükseliyor bunu ram veya ssd alarak çözebilir miyim?
Ram

Ram kanka

Önce RAM sonra SSD.

bende takılı olan ram bu hepsiburada da indirimim var bu ram alınır mı (hyperx bende olan)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

uyar mı yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önce RAM sonra SSD.
77.PNG

böyle oluyor arada sırada boş yere

Takılmaları %100 disk kullanımından yapar, başıma gelmişti. Servis HDD'yi değiştirmişti, garantisi varsa gönderebilirsin yoksa SSD alman lazım. Ram alsanda fayda etmez.

Takılmaları %100 disk kullanımından yapar, başıma gelmişti. Servis HDD'yi değiştirmişti, garantisi varsa gönderebilirsin yoksa SSD alman lazım. Ram alsanda fayda etmez.
77.PNG

boştayken de böyle ben anlayamadım galiba hem ssd hem ram almam lazım :?

SSD öncelikli ihtiyacın, takılmaları gidermek için. Bütçen varsa tabii ki hem SSD hem RAM alman faydalı olur.
hepsiburadadan şimdi al sonra ödeyle alacağım için ikisinden birini almam lazım sadece şuan o zaman ssd alim daha sonra ram takviyesi yaparım

Geri