Neler Yeni

Yardım Ram olmadan bios güncellemesi nasıl yapabilirim ?

GRR8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Ahmet Emir K.
Merhaba. Asusun tuf b550m-plus anakartına sahibim. Modelini tam hatırlamadığımda xpg marka 8x2 gb ramim var. Bu gün kasa çok tozlandığı için temizlik yapayım dedim ancak bilgisayarı temizleyip tekrar açtığımda ramlerin birinin çalışmadığını fark ettim. Slotunu falan değiştirdim, silgiyle ucunu sildim ama bir şey değişmedi. Hatta diğer ramde gitti. Başka bir forumda bios update ile çözebileceğim söylemişler. Ancak nasıl yapacağımı veya ankartım ekran gelmeden bios updati yapabilme özelliğine sahip mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilen yok mu ?

Son düzenleme:

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Merhaba. Asusun tuf b550m-plus anakartına sahibim. Modelini tam hatırlamadığımda xpg marka 8x2 gb ramim var. Bu gün kasa çok tozlandığı için temizlik yapayım dedim ancak bilgisayarı temizleyip tekrar açtığımda ramlerin birinin çalışmadığını fark ettim. Slotunu falan değiştirdim, silgiyle ucunu sildim ama bir şey değişmedi. Hatta diğer ramde gitti. Başka bir forumda bios update ile çözebileceğim söylemişler. Ancak nasıl yapacağımı veya ankartım ekran gelmeden bios updati yapabilme özelliğine sahip mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilen yok mu ?
BIOS flashback destekli bir anakart ise işlemci ve RAM olmadan güncelleme yapabilirsin. Bu destek yoksa yapamazsın.

Yazdığın modeli pek bilmiyorum ama anakartta USB portlarının falan olduğu arka panelde bir düğme gibi bir şey varsa desteği vardır.

GRR8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Ahmet Emir K.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS flashback destekli bir anakart ise işlemci ve RAM olmadan güncelleme yapabilirsin. Bu destek yoksa yapamazsın.
Zaten konun başlığını ve yazdıklarımı okursan nasıl yapıldığını veya destekleyip desteklemediğini soruyorum. Sen destekliyor ise detekliyordur desteklemiyor ise desteklemiyordur diyorsun.(sorun çözüldü)

Yardımcı olur.
Videoya gerek kalmadı ama yine de sağ ol yardımın için.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Bilen yok mu ?
Merhaba , anakartınızda bios flashback varsa yukarda arkadaşın attığı yolla yapabilirsiniz. Eğer yoksa Asus'a kargolayın (destekten iletişime geçin) onlar güncelleyip verirler.

• Beğen
Reaksiyonlar: GRR8
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,238
Üyeler
169,550
Son üye
teoxxy
Top Bottom