RAM Overclock

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,718
Sistemimde crucial 3000 mhz cl 15 ram var dün farkettim ramler cl 16 olarak çalışıyor biosta cl 15 olarak ayarlı ama cl 16 da çalışıyor elle orayı cl 14 yaptım aynı mhz seviyesinde çalıştı sorum böyle kullanmam sıkıntı yaratırmı yoksa d.o.c.p standart modunda kalsınmı dediğim gibi mod cl 15 ayarlıyor ama sistem cpu z de cl 16 olarak görünüyor ve arada fark oluşurmu cl 14 16 arasında sağolun.

ramler 2nanosaniye daha az bir gecikme süresine sahip olur.

Hayır, sistem stabilse sorun yok. CPU-Z indirip Memory sekmesinin SS'ini atar mısın?

Hayır, sistem stabilse sorun yok. CPU-Z indirip Memory sekmesinin SS'ini atar mısın?
Buyrun hocam kendisi cl 15-16-16 1.35 v olarak ayarlıyor sistem cl 16 oluyor cpu z de 14 yazan yer bende elle 15 yazan yere 14 yazıyorum böyle oluyor :)

Ekler

• ram.webp
    ram.webp
    24.6 KB · Hit: 66
Cpu-Z değil de biostan değerlerine bakarsan daha net sonuç elde edersin. Ben bu tarz programların %100 doğru sonuç verdiklerine inanmıyorum. En güvenilir kaynak biostur. Biosunda CL15 ayarlıysa CL15'te çalışıyordur.

Cpu-Z değil de biostan değerlerine bakarsan daha net sonuç elde edersin. Ben bu tarz programların %100 doğru sonuç verdiklerine inanmıyorum. En güvenilir kaynak biostur.
CPU Z Dediğim gibi cl 15-16-16 olarak ayarlıyor sistem cpu z cl 16 gösteriyor biosta 15 ama sonra işte oraya 14 yazıyorum cpu z de 14 oluyor ama neden 15 olmuyor :)

Buyrun hocam kendisi cl 15-16-16 1.35 v olarak ayarlıyor sistem cl 16 oluyor cpu z de 14 yazan yer bende elle 15 yazan yere 14 yazıyorum böyle oluyor :)
Herhangi bir sorun yok. Voltajı arttırıp daha da düşürebilirsin gecikmeyi, veya frekansı yükseltebilirsin.
Cpu-Z değil de biostan değerlerine bakarsan daha net sonuç elde edersin. Ben bu tarz programların %100 doğru sonuç verdiklerine inanmıyorum. En güvenilir kaynak biostur. Biosunda CL15 ayarlıysa CL15'te çalışıyordur.
Mesela sence neyi yanlış gösteriyor?

Herhangi bir sorun yok. Voltajı arttırıp daha da düşürebilirsin gecikmeyi, veya frekansı yükseltebilirsin.

Mesela sence neyi yanlış gösteriyor?
yok hocam overclock işlerini hiç sevmem manyak oluyorum sonra böyle takılsın cl 14 olarak ozaman :)

yok hocam overclock işlerini hiç sevmem manyak oluyorum sonra böyle takılsın cl 14 olarak ozaman :)
Yalnız bu CL14'ün tam gecikmeleri değil, tam olarak CL14 yapmış sayılmazsın, baştaki değeri CL14 yapmışsın, diğerleri CL15 gecikmeleri gibi, onu düşürebilirsin.
İşte programın bozuk olduğunu kendin de söylüyorsun değil mi :)
O programla alakalı değil, yanlış göstermiyor.

Yalnız bu CL14'ün tam gecikmeleri değil, tam olarak CL14 yapmış sayılmazsın, baştaki değeri CL14 yapmışsın, diğerleri CL15 gecikmeleri gibi, onu düşürebilirsin.

O programla alakalı değil, yanlış göstermiyor.
Ben direk eski haline aldım hocam birde yeni konu açmayayım benim ssd test de 561 mb okuma 250 mb yazma verdi 20 gb bi dosya kopyalarken bu hız 100 mb seviyesinde bu böylemi yoksa ömrü falanmı azalmış ?

Ben direk eski haline aldım hocam birde yeni konu açmayayım benim SSD test de 561 mb okuma 250 mb yazma verdi 20 gb bi dosya kopyalarken bu hız 100 mb seviyesinde bu böylemi yoksa ömrü falanmı azalmış ?
Hız testi yaparken ve bir şey kopyalarken kopyaladığın şeye göre hızı değişebilir, bu normaldir. Yazma hızı biraz düşükmüş, o nedendir bilemem.

Geri