RAM Önerisi Bütçe 3000TL

Ll3G1OnN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
290
Bütçe
3000
SİSTEM
İşlemci - R5 3600
Anakart - MSİ A320M-A PRO
Ekran Kartı - SAPPHİRE RX5600XT
Ram - PATRİOT VİPER STEEL 16GB 3600MHZ (cl değerini hatırlamıyorum)
Psu - RAMPAGE RMP500W 80 PLUS

geriye kalanlar standart o yüzden yazma gereği duymuyorum

artık sistemimde olan ram bana yetmiyor win11 de biliyorsunuz ram baya harcıyor bu yüzden arkada hem internet de gezip hem de oyun açamıyorum aslında açıyorum ama ram yüzünden donuyor ikisinden biri veya spotify açıkken oyun açarsam hiç oyun oynanmıyor en azından yüksek gereksinim isteyen oyunları bu yüzden yeni ram şart gibi bir şey bu arada bütçe sınır üstüne çıkamam
(sistemi yazma nedenim ekstra öneriniz olursa diye ama şuan ram almam lazım)

benim bulduklarım bunlar

bir de benim istediğim elimdekini satıp 2x16 dual ram almak o yüzden dual ram önerirseniz daha iyi olur yada
fiyatı bundan uygunsa tek 16gb ram de alabilirim

bir de benim istediğim elimdekini satıp 2x16 dual ram almak o yüzden dual ram önerirseniz daha iyi olur yada
fiyatı bundan uygunsa tek 16gb ram de alabilirim
Bu sisteme 3k ya ram almak hiçbirşey değiştirmez, işlemci ve ekran kartı upgrade etmek senin için en mantıklısı olur o paraya

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bu sisteme 3k ya ram almak hiçbirşey değiştirmez, işlemci ve ekran kartı upgrade etmek senin için en mantıklısı olur o paraya
hocam ram ile alakalı çünkü arkadan spotify açınca oyun donmaya başlıyor spotify ram kullanan bir program pc manager ve görev yöneticisinden baktım ve spotify kapattığımda sorun düzeliyor kasma donma gidiyor bu yüzden ram almam lazım sıfırdan değiştirecek param olsa güncel sistem almak isterim bende tabii ki ama gücüm buna yetiyor herkes istediği zaman istediği şeyi yapamıyor önerin varsa burdayım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu paraya işlemci ve ekran kartına harcasam alsam alsam benim kartı satıp rx6000 alırım hadi işlemci olarak da benimkini satıp r5 5500 felan alırım herhalde veya belki 5600 anca fps ile ilgili bir sorunum yok bu yüzden ihtiyaç duymuyorum şu anlık ilerde değiştirme gibi planlarım var tabii ki ama şimdi yapsam bir şey değişmeyecek o yüzden

hocam ram ile alakalı çünkü arkadan spotify açınca oyun donmaya başlıyor spotify ram kullanan bir program pc manager ve görev yöneticisinden baktım ve spotify kapattığımda sorun düzeliyor kasma donma gidiyor bu yüzden ram almam lazım sıfırdan değiştirecek param olsa güncel sistem almak isterim bende tabii ki ama gücüm buna yetiyor herkes istediği zaman istediği şeyi yapamıyor önerin varsa burdayım
Bende istediğimi istediğim an yapamıyorum 3k ya rx6600 e ve işlemci olarak r5 5600 e geçebilirsin diye bunu belirttim. Ram olarak ikinci el daha mantıklı sıfır zorunlu değilse corsair rgb 2x16gb ramler 3k hatta 2.5k lara satılıyor pazarlık ile.

Mevcut RAM ile aynı modelden 16GB daha alarak çift kanal yapmak, bütçe dostu ve güvenli bir çözüm.
Eğer 3000 TL’ye biraz daha esneklik sağlarsanız, 32GB 2x16GB DDR4 3600MHz kit almak en ideal çözüm olur.
Bu sayede Windows 11’de RAM sıkıntısı tamamen çözülür, oyun ve multitasking performansı artar.

Bende istediğimi istediğim an yapamıyorum 3k ya rx6600 e ve işlemci olarak r5 5600 e geçebilirsin diye bunu belirttim. Ram olarak ikinci el daha mantıklı sıfır zorunlu değilse corsair rgb 2x16gb ramler 3k hatta 2.5k lara satılıyor pazarlık ile.
hocam sen işlemci ile ekran kartını şimdilik boşver onlar bana yetiyor fps ile ilgili sorunum yok drop mesele ram yüzünden drop yiyorum 2. elden ram almak istemiyorum çünkü fiyatlar birbirine çok yakın sıfır ile genelde bu yüzden eğerki param güvendeli satılan varsa link atarsan iyi olur sıfır olması garanti açısından iyi olur diye düşünüyorum bu yüzden hem zaten piyasadaki çip üreticileri belli yani çoğu marka aynı çipleri kullanıyor bu yüzden 2.el aynı fiyata corsair yerine sıfır almak daha mantıklı geliyor bu yüzden ama tabi uygun gördüysen param güvendeli olan ilan bulduysan link atarsan çok iyi olur

Mevcut RAM ile aynı modelden 16GB daha alarak çift kanal yapmak, bütçe dostu ve güvenli bir çözüm.
Eğer 3000 TL’ye biraz daha esneklik sağlarsanız, 32GB 2x16GB DDR4 3600MHz kit almak en ideal çözüm olur.
Bu sayede Windows 11’de RAM sıkıntısı tamamen çözülür, oyun ve multitasking performansı artar.
aynı ram olsa hemen yapışırım ama yok 2 sene bile olmadı daha incehesap dan almıştım o zaman indirimdeydi 3600mhz lik modeli bende ram arıyordum karşıma çıktı aldım sadece 3200mhzlik modeli var şuan stokta 3600mhz lik modeli yok o yüzden forum danışmak istedim 2. ele de baktım aynısı yok hiç 3200mhz lik olan modelini alsam sorun olur mu bios dan 3200mhz sabitlesem cl değerleri falan sorun yaşarmıyım

hocam sen işlemci ile ekran kartını şimdilik boşver onlar bana yetiyor fps ile ilgili sorunum yok drop mesele ram yüzünden drop yiyorum 2. elden ram almak istemiyorum çünkü fiyatlar birbirine çok yakın sıfır ile genelde bu yüzden eğerki param güvendeli satılan varsa link atarsan iyi olur sıfır olması garanti açısından iyi olur diye düşünüyorum bu yüzden hem zaten piyasadaki çip üreticileri belli yani çoğu marka aynı çipleri kullanıyor bu yüzden 2.el aynı fiyata corsair yerine sıfır almak daha mantıklı geliyor bu yüzden ama tabi uygun gördüysen param güvendeli olan ilan bulduysan link atarsan çok iyi olur

aynı ram olsa hemen yapışırım ama yok 2 sene bile olmadı daha incehesap dan almıştım o zaman indirimdeydi 3600mhz lik modeli bende ram arıyordum karşıma çıktı aldım sadece 3200mhzlik modeli var şuan stokta 3600mhz lik modeli yok o yüzden forum danışmak istedim 2. ele de baktım aynısı yok hiç 3200mhz lik olan modelini alsam sorun olur mu bios dan 3200mhz sabitlesem cl değerleri falan sorun yaşarmıyım
Mevcut 3600MHz RAM’in yanında 3200MHz modül takabilirsin, ama dikkat etmen gereken birkaç nokta var: Hız: İki RAM modu farklı hızda olursa, anakart genellikle her ikisini de en düşük hız olan 3200MHz’de çalıştırır. CL/Gecikme değerleri: Eğer CL değerleri farklıysa, yine anakart her iki modülü en yüksek gecikmeli (yani en yavaş) CL değerine ayarlar. Bios ayarı: 3200MHz modu takıp BIOS’tan hızını 3200MHz olarak sabitlemek, sistemin stabil çalışmasını sağlar. İki farklı hız ve CL değerine sahip RAM modülleri nadiren sorun çıkarır; çoğu zaman çift kanal çalışır ama %100 garantili değil. Eğer sistem açılmazsa, önce tek tek modülleri test et. 3200MHz RAM takabilirsin, BIOS’tan 3200MHz’ye sabitle ve CL değerleri BIOS tarafından otomatik olarak ayarlanacaktır. Stabil çalışmazsa tek modül veya aynı model RAM en güvenli çözüm olur.
.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,138
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri