Ram yükseltmesi yapamıyorum

stellar

80+
Reaksiyon skoru
2
herkese iyi forumlar bilgisayarda 8 gb ram vardı 16 ya yükseltmek istiyordum bir süredir yeni ram aldım mhz değerleri vs uyumlu. 2 adet 8 gb ram aldım fakat ikisi aynı anda çalışmıyor. yeni aldığım 8 gb ile eski 4 gb ramim birlikte çalışıyor 12 gb olarak kullanabiliyorum. fakat iki 8 i aynı anda taktığımda anakartta dram ışığı yanıyor 3 saniyede bir de anlık cpu ışığı yanıp sönüyor. sorun sizce nerede yardımcı olursanız sevinirim. herkese iyi akşamlar. (iki rami de teker teker farklı slotlarda denedim çalıştı yani slotlar veya ramler arızalı değil.)

Mhz ve cl degerlerinin ayni olmasi gerektigni biliyorsundur eminim.

Bunun disinda voltaj degerlerininde ayni olmasi gerekir bios genelde bu stabilizeyi yapar ama ayni marka ramler kullansan bile ramlerin ciplerini ureten belli 2 3 firma vardir.

Samsung, hynix, micron

Ram markalari ramlerinin malzemelerini bu firmalardan alir model farkindan dolayi bazen bu cio farkliliklari stabiteyi bozabilir.

Cozum olabilecek seyleru siralayayim.

Once pc ni acabilecegin sekilde ramlerini xikar tak ayarla ve biosa gir.

1-Bios resetinden sonra en guncek bios surumunu kurmayi unutma.

2- biosunu yine resetle garanti olsun ben yapiyorum :d.

Bios guncellemesi ve hemen ardindan gelen resetle beraber ramlerini takip deneme yapabilirsin olmuyorsa baska bir yontrem bolmiyorum o7🫡

Mhz ve cl degerlerinin ayni olmasi gerektigni biliyorsundur eminim.

Bunun disinda voltaj degerlerininde ayni olmasi gerekir bios genelde bu stabilizeyi yapar ama ayni marka ramler kullansan bile ramlerin ciplerini ureten belli 2 3 firma vardir.

Samsung, hynix, micron

Ram markalari ramlerinin malzemelerini bu firmalardan alir model farkindan dolayi bazen bu cio farkliliklari stabiteyi bozabilir.

Cozum olabilecek seyleru siralayayim.

Once pc ni acabilecegin sekilde ramlerini xikar tak ayarla ve biosa gir.

1-Bios resetinden sonra en guncek bios surumunu kurmayi unutma.

2- biosunu yine resetle garanti olsun ben yapiyorum :d.

Bios guncellemesi ve hemen ardindan gelen resetle beraber ramlerini takip deneme yapabilirsin olmuyorsa baska bir yontrem bolmiyorum o7🫡
hocam aynı 2 ram beraber çalışmıyor ama eski ramin 1’i ve yeni ramin 1’i beraber çalışıyor. yeni ramleri sıfır aldım aynı marka aynı model ram sorunu çözemedim hala kafayı yemek üzereyim.

hocam aynı 2 ram beraber çalışmıyor ama eski ramin 1’i ve yeni ramin 1’i beraber çalışıyor. yeni ramleri sıfır aldım aynı marka aynı model ram sorunu çözemedim hala kafayı yemek üzereyim.
Bios reset ve bios guncellemen disinda aklima gelen bir yontem yok malesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,319
Üyeler
184,613
Son üye
Furkanmerde
Geri